A műkörömecsetek fajtái

A műkörmösök egyik nagyon fontos eszköze az ecset, mivel azonban többféle is kapható e termékből, tekintsük át, hogy melyik mire használható! Cikkünkben bemutatjuk a leggyakoribb ecsetfajtákat, és megtudod azt is, hogyan kell beavatni és tisztán tartani ezeket az eszközöket.

Az ecsetek csoportosítása – az építőecsetek fajtái

A műköröm építés során az egyik legfontosabb eszköz az ecset lesz, és nem mindegy, hogy melyik fajtát választod a tökéletes végeredmény érdekében. Az ecseteknek két nagy kategóriája ismert: vannak az építő- és a díszítőecsetek. Természetesen ezen belül is többféle csoportosítás létezik.

Az építőecseteknek két nagy típusa van az alapján, hogy miből készülnek. Vannak a természetes, állati szőrből készült ecsetek, amelyek porcelánhoz is akrilgélhez használhatók elsősorban. Ezeknek a karbantartása különös figyelmet igényel: jellemzően liquidbe mártva lehet őket tisztítani.

A porcelánhoz vagy akrilgélhez használt ecseteket több méretben is szerezd be! A termékek melletti szám azt mutatja meg, hogy milyen széles az ecsetszőr. Leggyakrabban 4-es vagy 6-os ecsetet használunk építéshez, díszítésre természetesen a sokkal-sokkal keskenyebbeket.

A műkörmös ecsetek másik fajtája az, amely nem természetes, hanem műszőrből készül, ezeket zselékhez szokás használni. Érdemes többet is beszerezni belőlük, hiszen a magad dolgát könnyíted meg, ha a különböző színű zselékhez különböző ecsetet használsz. Így a tisztítás során is kevesebb lesz a gondod.

A zseléecsetek esetében is fontos az ecsetszőr szélessége: 4-es, 6-os, 8-as, de akár 2-es is rendelkezésre áll. Kínálatunkban többfélét is találsz ezekből, szín alapján és lehet közülük választani.


 

Az építőecsetek csoportosítása formájuk alapján

Az építőecseteknek három fajtája ismert forma alapján:

  • Hegyes ecsetek: porcelán, illetve akrilgél felvitelére ajánlunk, a szűk helyeken precíz mozdulatokkal tudjuk felvinni a tűheggyel az anyagot.
  • Egyenes végű ecsetek: ezekkel az építőzseléket hordjuk fel a körömfelületre.
  • Kerekített ecsetek: elsősorban egyenlítésre tudod őket használni

 

Természetesen itt is számít az ecsetszőr szélessége. Egyik legkedveltebb termékünk a Rózsaszín zseléecset, lapos Z001-4, ahol négy milliméter széles a szőr, a hossza pedig hét milliméter. Ez az ecset is nagyon kézreálló, könnyű vele dolgozni, a legszebb műkörömformákat tudod vele elkészíteni.
 

A díszítőecsetek

Egy műkörmösnek azonban nem csak építőecsetekre, hanem díszítőecsetekre is szüksége van: ezeket géllakkozáshoz is fel tudod használni, amennyiben a géllakkra még különböző díszítéseket tervezel.

Itt is fontos azonban, hogy minél többféle ecset álljon rendelkezésedre, és ne keverd ezeket egymással, tartsd őket mindig tisztán, munkára készen!

A díszítőecseteknek három nagy fajtája van: vannak a vékony, a legyező alakú, illetve a ferde ecsetek.

A vékony díszítőecsetekkel a legprecízebb vonalakat tudod meghúzni, a legszebb mintákat tudod elkészíteni – itt is fontos a minőség. A legyező alakú ecsetekkel például az ombre díszítéseket tudod elvégezni. A ferde díszítőecset alkalmas leginkább a mosolyvonalak meg rajzolására.


 

Fontos tanács, hogy próbálgasd, mikor melyik ecset az számodra, ami a legkézreállóbb! Érdemes akár ecsetszettet is vásárolni kínálatunkból így mindig rendelkezésedre állnak a legfontosabb kiegészítők a műkörmözéshez.
 

Hogyan avasd be és hogyan tartsd tisztán az ecseteket?

Egy korábbi cikkünkben már részletesen írtunk az ecsetek beavatásáról, ezt az írásunkat ajánljuk figyelmedbe a téma kapcsán, hiszen sok lényeges információt tartalmaz.

Az ecsetek tisztán tartásáról mindenképp gondoskodnod kell, hiszen egy-egy ecsetet több alkalommal is szeretnél majd használni. Munkád után minden esetben fordíts figyelmet az ecsetek tisztítására, ehhez azonban tartsd be a gyártói utasításokat!

Általánosságban elmondható, hogy a természetes állatszőrből készült ecseteket, a porcelánhoz használt típusokat liquid folyadékba mártva kell megtisztítani a rájuk rakódott szennyeződésektől, maradványoktól, míg a zseléecseteket a clear folyadék tudja a leginkább tisztává varázsolni.

Ahhoz, hogy az ecsetet szárazon tud eltenni a munka végeztével, be kell szerezned szálmentes papírtörlőt is, de ezeket is megtalálod webáruházunkban, ahogy ecsettartókat is rendelhetsz a tároláshoz.

Kérdéseiddel kapcsolatban nyugodtan keress minket, készséggel állunk rendelkezésedre!

 

Kategória: műköröm zselé

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}