A gél lakk eltávolítás titkai

A gél lakkot két féle képen tudod eltávolítani. Leoldással vagy reszeléssel. Ha csak leoldható terméket használtál a gél lakk fölvitelénél, akkor le tudod oldani a körmödről. Ha csak egyetlen olyan terméket használtál ami nem leoldható, akkor már csak reszeléssel távolítható el.

Mi azt ajánljuk, hogy gél lakkozás közben csak leoldható terméket használj, így le tudod oldani a gél lakkot. Reszeléssel könnyen előfordulhat, hogy megsérted a körömlemezed, túl reszeled, elvékonyítod, ami ráadásul még fájdalmas is.

Leoldani tipleoldóval, vagy lakkzselé leoldó folyadékkal tudod. Ezek a folyadékok acetont tartalmaznak, ez oldja a gél lakkot. Némelyik körömlakklemosó is tartalmaz acetont, de ez a gél lakk leoldásához gyenge lenne. Az eltávolításhoz használhatsz áztató gyűszűt vagy leoldó fóliát.

Ázató gyűszű:
Ez áll egy műanyag részből, és egy gumis részből. A legnagyobb előnye hogy tartós, rengetegszer tudod használni. Távolítsd el gumis részt, a műanyagról, és a tipleoldóval öntsd majdnem tele. Óvatosan rakd vissza a gumis részt, és nézd meg hogy jól zár e, nem folyik a tipleoldó.

Dugd bele az ujjad, úgy hogy ellepje a folyadék a körömlemezed. Körül belül 5 perces áztatás után narancspálca, bőrfeltoló-kaparó segítségével le tudod tolni a gél lakkot a körömlemezről. Ha maradt még gél lakk a körmödön, nincs baj, még áztasd a gyűszűben, vagy tipleoldóval átitatott vattapamacs segítségével áztathatod néhány percig.

Gél lakk leoldása

A maradék gél lakkot szintén told le a körömlemezről. Majd buffer segítségével, könnyed mozdulatokkal húzd át a körömlemezed.

Leoldó fólia:
Az előnye hogy egyszerű, így olcsó, viszont csak egyszer tudod használni. Egy vatta pamacs van ragasztva alufólia négyzetre. A vattát itasd át tipleoldóval, majd azt rakd a körömlemezedhez, és végül „csomagold” be az ujjad a fóliába. Itt is kb 5 percig áztasd a körmöd. Ez után a lépések ugyan azok, mint a gyűszűnél.

Gél lakk eltávolítás után érdemes ápolnod a körmöd és a bőröd körömápoló folyadékkal.

Gél lakk loldásához össze állítottunk Neked szetteket >>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}