Kényeztető ápolás a körömágynak és a kézfejnek

Közeleg a zimankó, fogadjuk tárt karokkal!

Ugyan még hivatalosan az őszi évszakban járunk, mégis egyre hűvösebb, csapadékosabb időjárás köszönt be hozzánk, ezért nagyon fontos, hogy a nyári napsütés után most a téli fagyok ellen védekezzünk. Ilyenkor már nem kell fényvédőt használni? Vagy talán mégis? Mennyire fontos a hidratálás? Nem elég csak gazdagon táplálkozni és vegyszermentesen élni?

Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ, illetve szuper manikűr és pedikűr tippeket is adunk, hogy unalmas perceidben kényeztethesd magad és a megjelenésed is kellemesebbé váljon. Még akkor is fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és lehetőség szerint ápoltak, esztétikusak legyünk, mikor a körülmények tulajdonképpen nem ezt az érzést erősítik bennünk.

Ne bízd a covidra a hanglatodat!

A covid járvány miatt sokan betegeskednek, vagy elszigetelt karanténba kényszerülnek, illetve a rendezvények, baráti találkozók is feledésbe merülnek mostanság. Ennek ellenére is fontos, hogy saját magunk, a közérzetünk érdekében egészségesek, szépek és frissek maradhassunk. Nem valamiféle önelégültség, önzőség vagy hiúság van most terítéken. Sokkal inkább azok az apró plusz faktorok, melyek a remek hangulatot, az egymás felé fordulást, a szeretetteljes és türelmes alaphangulatot teremtik meg.


Kézápolás és lábápolás a rossz időben

Egy forró fürdő, egy lábáztatás, egy stílusos manikűr és pedikűr nem csak igényes megjelenést és egészséges bőrt, körmöket eredményez, hanem remek kikapcsolódási lehetőség, egyfajta meditatív tevékenység is lehet! Teremts kellemes hangulatot a lakásban, szobában, ahol élsz, indíts el egy jó podcast-ot, videót és kényeztesd magad egy kicsit. Közben vágd le a körmeid, krémezd be a körömágyakat, dobj fel egy arcpakolást, és később persze jöhetnek a mesés lakkok és izgalmas díszítések is, persze csak ha kedvet kapsz hozzá.

 

Jöhet a gél lakkozás!

Mivel a gél lakkok több hétig is sértetlenül viselhetők, ezért nem kell attól félned, hogy az erőfeszítéseid rövid távra szólnak. Ha elkészítesz egy profi pedikűrt, manikűrt, akkor még hetekig gyönyörködhetsz benne. Különösen, ha sokat vagy otthon egyedül, vagy csak kettesben a szerelmeddel, vagy a gyerekekkel, akkor még gyakrabban veszed majd észre például a mezítlábas lábaidat, ápolt kezeidet, körmeidet.

 

Hidratálás

Nyáron és télen egyaránt fontos, hogy „jó bőrben” legyünk. Ennek elsődleges feltétele, hogy a tisztításon és tápláláson felül a célzott hidratálásra is odafigyeljünk. Jó szolgálatot tesznek ilyenkor a természetes zsírok, olajok is, valamint napközben a gyorsabban felszívódó, könnyedebb krémek, ápoló szérumok.


 

Radírozás, tisztítás

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb hidratálókrém is fél munkát végez csak, ha felvitel előtt a bőrt nem tisztítottuk, esetleg radíroztuk át, illetve, ha valamilyen hiánybetegség nehezíti meg a hasznosulást. Érdemes az extrém cserzett, repedezett, felszakadt bőrt illóolajos fürdővel és egy jó minőségű pakolással kényeztetni a hétvégén.

Hívd segítségül a karácsonyi zoknikat!

Ilyenkor bánhatunk kesztyűs kézzel a problémával. Szó szerint, hiszen egy jó dunsztkötés, párakötés, vagy a bekrémezett felület kesztyűbe bújtatása csodás puhaságot, gyógyulást eredményez.

A körömágyat szintén természetes olajokkal, körömerősítő szérummal kezelhetjük, a hatás lakkozás, manikűrözés után nem marad el, sokkal tartósabb, látványosabb, esztétikusabb eredményre számíthatunk!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}