Miért kell a szabadszél élét lezárni?

Kezdjük az elején: honnan jött a bejegyzés témája? Minden gél lakkos videóban és leírásban megtalálható – bár sajnos ennek ellenére gyakran elsikkad – hogy a gél lakk rétegek felvitele során nem csak a körömlemezt kell befesteni, hanem az ecsettel a szabadszél peremét is át kell kenni

Mit nevezünk szabadszélnek?

A körömlemez azon részét, amely az ujjak végén túlnyúlik, és szabadon eláll az ujjbegytől (ezt a részt festjük pl. francia festésnél fehérre).

Gél lakk előkészítés

Ha nézzük a gél lakkos videókat, a szakember általában megteszi ezt a kis mozdulatot (nézzétek csak meg!), de nem mindig szól, hogy ennek nem szabad elmaradnia az otthoni gél lakkozás során sem. Sajnos néha még az is előfordul, hogy a műkörömszalonban is megfeledkeznek erről az apróságnak tűnő dologról, pedig nagyon rosszul teszik!

A gél lakk tartósságának van néhány feltétele, amelyeket érdemes betartani, különben több bosszúságot fog okozni mint örömet. A körömlemez előkészítése, a körömágy bőrének elkerülése a körömlemez festése során és a szabadszél élének vagy peremének lezárása egyformán feltételei annak, hogy a lakk egyik irányból se levegősödhessen fel. A szabadszél pereme amúgy is elég frekventált hely a kezünk használata szempontjából, hiszen gyakori – bár sokszor elmondjuk, hogy a köröm kímélése érdekében ez kerülendő – hogy a körmünket használjuk valamely tárgy felemelésére, dolgok szétválasztására, elhajlítására. Azonban, ha a peremről lekopik a gél lakk, az az egész manikűr halálát jelenti.

Gél lakkos körömA szabadszél peremének lezárása úgy történik, hogy a körömlemez bekenése után könnyed mozdulatokkal végighúzzuk az ecsetet a köröm külső peremén, ügyelve, hogy egyenletes réteget képezzen ott is a gél lakk. Ezt a mozzanatot minden réteg felvitelekor el kell végezni az igazán tartós eredmény érdekében, és természetesen minden réteget köttetni kell.

A szabadszél pereméről nem szabad elfelejtkezni akkor sem, ha a gél lakkunkat csak megújítjuk, de nem mossuk le teljes egészében (pl. csak körömformázást és feltöltést végzünk). Minden esetben biztosítani kell a felvitt gél lakk réteg köttetett és masszív rétegének folytonosságát a külvilág felé!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}