Várjuk közösen a tavasz első napsugarait!

Szuper körömdíszítési tippek a tavaszi szezonra

2021 trendszínei közül ideje lesz előszedni a napsárgát, hiszen talán sosem vártuk még annyira a tavasz első napsugarait, mint a 2021-es évben! A viharszürke után ideje egy kis fényt, melegséget, harmatos virágszirmokat és friss levegőt csempészni a megjelenésünkbe is. Sokan a lakásukat újítják fel, rendezik át, vagy dekorálják ilyenkor, sokan pedig a divatos kiegészítők között találják meg a harmóniát.
 

Most olyan körömdíszítési tippeket, motívumokat mutatunk be, melyek mind a műkörmös, bonderes, vagy festett gél lakkos megoldások esetében ugyanúgy káprázatosan mutatnak. Írásunkban nem csak tavaszi, hanem egy-két klasszikus megoldás is felbukkan, tehát bármely évszakban is tévedsz az oldalunkra, érdemes átfutnod ezt az ötlettárat.


Ideje a színekhez nyúlnunk!

Ha a téli, karácsonyi és a februári farsangolás időszakában is követted a trendeket, vagy egyszerűen a kinti hőmérő higanyszálát, akkor bizony márciushoz közeledve ideje elővenni a pink, a lila, a babakék, a sárga, a törtfehér után nyúlnod, hiszen hamarosan itt a tavasz, a húsvét és rengeteg természeti csoda, ami ilyenkor gyönyörködtet minket! A tavaszi virágok, mint a hóvirág, az ibolya, a kankalin, a krókusz minden árnyalata segítségedre lehetnek. Ha csak az alapszínekben igazodsz ezekhez az árnyalatokhoz, máris jobb kedvre derítheted magad, vagy az ügyfeleidet a szalonban.


 

Virágszirom festés lépésről lépésre

A bonder alapozás, vagy alaplakk után első lépésben az alapszínt, aza alap keretet érdemes felvinni. Itt gondolhatsz akár a klasszikus franciára, vagy egy képkeretszerű szögletes, vagy épp ovális kompozícióra, ami a díszített körmökön alapként szolgál a virágminta számára. Itt nyugodtan választhatsz kontrasztos fehéret, vagy feketét, hiszen a lágy vonalakat ez majd csak méginkább kiemeli, 3D-s hatást kölcsönöz. A szirmokat egyenes, szögletes ecsettel a legkönnyebb megfesteni, méghozzá úgy, hogy két-három szín kikeverése során meghagyod az átmenetet és az ecset egyenes, vágott szélét egyszerre mártod a felhalmozott színkupacba.

Így elérheted, hogy a színátmenet a körömhöz érintett ecsetről gyönyörűen, folyamatában kerüljön fel a felszínre. Ha 3D-s hatásra vágysz érdemes a keretre rányúlóan is kivezetni néhány szirmot, levelet, mintha a virágminta kikukucskálna belőle. Ezután a fényt nem csak fényes fedőlakkal, de apróbb, fehér vonalakkal, pöttyökkel is előidézheted, majd pedig fontos, hogy a száradási időket betartva egy strapabíró fedőlakk kerüljön az alkotásra. Az aprólékos részekhez: szirmok szélei, harmatcseppek, sárga bibe és pollenek, hajszálerek a levélzeten, válts extra vékony ecsetekre, így még pontosabb, élethőbb lehet az alkotás.


 

Matricával és nyomdával még könnyebb dolgod van!

Ha nem érzed magad elég gyakorlottnak az ecsetes festéshez, vagy egyszerűen nincs elég időd bíbelődni a színkeveréssel, mintázással, sokszoros rétegezéssel, akkor érdemes első körben a matricázást, vagy a nyomdát kipróbálnod. A matricát az alaplakkhoz, vagy alapszínhez simítva, majd fedőlakkal rögzítve illesztheted a díszítendő körmökre. A nyomdázásnál a kívánt színnel befeded a mintát, majd lehúzod a felesleget. Ezután pedig a nyomdát végiggörgeted a festékmintában majd egy határozott mozdulattal a körmödhöz érinted a kívánt irányban, helyen.


 

Egy kis csillámpor is bőven belefér a virágcsokor témába, különösen, ha szolidabb, visszafogottabb eredmény a cél. A francia manikűr virágminta nélkül is megállja a helyét, de ilyenkor érdemes lehet egy kis színt, vagy átmenetet vinni a dologba, esetleg fényes szélekkel bolondítani a képet! A nude színekhez, vagy a világosabb árnyalatokhoz egy kevés csillám remekül passzol, és nem hogy eltúlozná, inkább kiemeli az összkép finomságát, nőiességét.

Jó kedvet és kellemes tavaszi sétákat mindenkinek!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}