Bőrtípusok a kézápolás szempontjából

Végzett manikűrösként, műköröm-építőként tisztában kell lenned a bőrtípusokkal, hiszen a kézápolás szempontjából nem mindegy, milyen az adott ember bőre. Vízhiányos vagy zsíros? Repedezett? Piros foltok vannak a kézfejen? Ezek mind befolyásolják majd a kézápolás menetét. Mostani cikkünkben röviden összefoglaljuk, mit érdemes tudni a téma kapcsán!

A kézápolás lépései

A kézápolás egy igen fontos dolog, főleg télen, amikor odakint hideg van. Sokaknak kiszárad, sőt ki is repedezik a bőre ilyenkor, így nem csoda, ha felkeresnek egy manikűrös szalont vagy egy kozmetikust, ahol megfelelő kézápolásban részesülhetnek.

A kényeztetésnek ez a formája nemcsak a testet, hanem a lelket is felüdíti. A szép, ápolt kéz nagyobb önbizalmat is ad, egy jól megválasztott körömdíszítéssel pedig még vonzóbbá válhat az illető.


Műkörmösként fontos, hogy betartsd a kézápolás szabályait, helyes sorrendben alkalmazd a lépéseit. Lássuk, melyek ezek!

Az első lépés minden esetben a fertőtlenítés lesz, ehhez nagyszerű szert tudunk ajánlani: az Eper illatú CleanSept Pro - Kéz-, eszköz- és felületfertőtlenítőt, amely kellemes illatával hat.

Ezt követi a szemrevételezés, a diagnosztika. Itt kell megállapítani, milyen a vendégnek a bőre, van-e rajta valamilyen elváltozás, van-e kizáró oka a kézápolásnak. Vírus és baktérium okozta betegségek, valamint a benőtt, gyulladt köröm esetén tilos elkezdeni a műveletet.

Alaposan meg kell vizsgálni a kéz minden részét: a tenyeret és a kézfejet is, sőt, mivel a kézápolás a könyékig tart, ezt a felületet is. Csak akkor kezdj neki az ápoló szakasznak, ha mindent rendben találtál.

A kézápolás elején az áztatás, fürdetés célja a bőr felpuhítása, ezt követi a koptatás, radírozás: az elhalt hámsejtek eltávolítása. A tulajdonképpeni manikűr a következő lépés a folyamatban: megtörténik a körömápolás. Levezetésképpen jön a masszázs, legvégül pedig a díszítés.


 

Milyen bőrtípusokkal találkozhatsz a kézápolás során?

Már a diagnosztizáláskor tudnod kell, milyen típusba sorolható az adott ember bőre, mert csak így tudod kiválasztani a legmegfelelőbb eszközöket, módszereket az ápoláshoz. A normál bőr kezelése nem okoz gondot, de sok esetben találkozhatsz másféle bőrtípussal is, amelyekre különös figyelmet kell fordítani. Nézzük, melyek a leginkább előforduló lehetőségek!

  • Száraz bőr – igen gyakori, télen a szél, az alacsony páratartalom is kiszáríthatja a kézfejet, de táplálkozási, emésztési zavarok is állhatnak a háttérben. Cukorbetegekre jellemző száraz bőr is van, ez jellemzően hámlással és viszketéssel is együtt jár.
  • Izzadt, nyirkos bőr – amikor a vendég keze csúszós, izzadt. A stressz miatt is lehet, de inkább más ok áll a háttérben: túlsúly, valamilyen gyógyszer mellékhatása, a pajzsmirigy működésének rendellenességei, vagy más belszervi betegség.
  • Irritált bőr – amikor jól látható elváltozást látsz, a bőr védőrétege meggyengült. Tipikusan ilyen az ekcémás bőr. Bőrpirosság, kiütések, viszketések, érdesség, feszülő érzés kísérheti.
  • Zsírhiányos bőr – jellemzője, hogy fénytelen, repedt.
  • Vízhiányos, vagyis dehidratált bőr – általában a ráncok jelzik a meglétét. Ez utóbbi két bőrtípust nem szabad összekeverni.

 

Amennyiben tudod, hogy vendéged bőre melyik típusba tartozik, könnyen kiválaszthatod számára a megfelelő krémet, kézápolási módszert.


 

Milyen modern kézápolási technikák léteznek?

Alapvetően háromféleképpen teheted szebbé, bársonyosabbá vendéged kézfejét, érdemes mindhárom módszert alkalmaznod.

Mindegyik kényeztető ápolási módról volt már szó blogunkban. Olvasd el az ezzel kapcsolatos cikkeinket is! Szerezd be a szükséges eszközöket, kiegészítőket a kezelésekhez webáruházunkból!

Ne felejtsd el a körömlakkokat, akciós géllakkokat, zseléket sem megrendelni, amelyekkel a kézápolás utolsó szakaszában a körmöket díszíted. Ha kérdésed lenne, hívj bennünket bátran!

 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}