Japán manikűr: a körmök természetes megmentője

Szárazak és töredezettek a körmeid? Ez nem csoda, hiszen a kietlen mínuszok azoknak a körmeit is megviseli, akiknek alapvetően nincs panaszuk a körmeikre. Ám egy több százéves hagyománnyal rendelkező japán eljárás segíthet megóvni a körmöket: bemutatjuk a japán manikűrt.

Mi az a japán manikűr?

A japán manikűr egy olyan körömápoló eljárás, amiben természetes anyagok felhasználásával fényes kinézetet adnak a körmöknek. Segítségével a körömnek egészséges és ápolt hatást lehet adni anélkül, hogy vegyszertartalmú lakkokkal dolgoznánk. Ezt a technikát több, mint 400 éve találták fel Japánban, és azóta is töretlen sikernek örvend.

A japán manikűr készítésénél egy speciális gélt dolgoznak bele a körömágyakba, majd ezután egy vékony por réteggel szórják le. A természetes alapanyagokból készült gél olyan hatóanyagoknak köszönheti a körömerősítő hatását, mint az A-vitamin, az E-vitamin, a szilikon és a méhviasz.


 

Ugyan elsőre nem gondolnánk azt, hogy nyomtalanul bele tudjuk a gélt dolgozni a körmökbe – érdekes zöld színe miatt – ám az eljárás végén csak egy enyhén rózsaszín, fényes réteg fog látszódni a körmökön.

Mik a hosszútávú hatásai?

Már az első használat után is látható a különbség. Ugyanakkor ahhoz, hogy tartós eredményt érhessünk el, érdemes 3-4 alkalommal is elkészíteni a japán manikűrt. A hatása szemmellátható: erősebbé és egészségesen fényesebbé teszi a körmöket. Emiatt kifejezetten ajánlott olyan emberek számára, akiknek száraz és töredezésre hajlamosak a körmeik.

De abban az esetben is előnyös egy ilyen manikűr, ha olykor-olykor szüneteltetni akarod a lakkozást. Hiszen akármennyire is szeretjük az szép manikűröket, sajnos időnként muszáj pihentetnünk a viselésüket a folyamatos vegyszereknek való kitétel miatt. Ugyanakkor azért soha ne szakítsuk meg a manikűr viselést, mert „levegőznie kell a körmöknek”. Hogy miért? Ebben a cikkben írtunk róla.

Otthon is elvégezhetjük a manikűrt, vagy érdemes szalonba menni vele?

A japán manikűr szerencsére egy otthon könnyedén elkészíthető eljárás. Csak arra érdemes ügyelni, hogy magas minőségű szettekkel dolgozzunk – ilyen például a Moonbasa japán manikűrszett is, ami most akciósan is a tiéd lehet.

Így tudod magadnak otthon megcsinálni a japán manikűrt

A készletben találunk egy buffert. Először megfogjuk ezt a buffert, és a köröm egész területét enyhén megreszeljük vele. A hangsúly az „egészen” és az „enyhén” van: ugyanis az egész körmöt át kell dolgoznunk ahhoz, hogy alapos munkát végezhessünk. Az „enyhe” pedig azért fontos kulcsszó, mert ha túl durván dörzsöljük le a körmöket, annak az lehet a vége, hogy teljesen elvékonyítjuk a körmeinket. Így ellenkező hatást érhetünk el a manikűrrel, mint amit szeretnénk. Ez a lépés azért szükséges, hogy a következő lépésben használt krém hatóanyagai hatékonyabban be tudjanak szívódni.

Miután végeztünk a buffereléssel, a gélezés lépése jön. Fogunk egy minimális mennyiséget a gélből, és eloszlatjuk a körmeinken. Miután ezzel végeztünk, megfogjuk a szarvasbőr polírozó buffert, és a buffer segítségével beledolgozzuk a krémet a körmünkbe. Figyeljünk oda, hogy a buffert csak egy irányba húzva használjuk, emellett a körmök teljes területét fedje a krém.

Az utolsó lépés pedig a por ráhelyezése a körmeinkre. Rakjunk a porból a körmeinkre, és egy másik buffer segítségével oszlassuk szét rajtuk. A por segítségével a hatóanyagokat a körmökbe zártuk, így még jobban növeljük a manikűr hatékonyságát. Kész is vagyunk.

Esetleg mégis géllakkal szeretnéd meg csinálni a körmeidet? A Moonbasa géllakk szettjei lehetővé teszik a könnyed, otthoni géllakk festést. Válogass kedvedre géllakk szettjeink közül, és készítsd el az álom manikűröd!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}