Megcáfoljuk a műköröm tévhiteket

Ma már rengetegen csináltatnak műkörmöt, emiatt sokkal több információ áll a laikus emberek rendelkezésére a körmözés folyamatáról, mint eddig valaha. Ennek ellenére még mindig rengeteg műköröm tévhit él a köztudatban, amiknek legtöbbször semmi alapja sincs. Ebben a cikkben ezeket a tévhiteket fogjuk kivesézni.

A körmöket hagyni kell lélegezni

Néhol hallhatjuk azt, hogy valaki azért tart szünetet a manikűrözésben, mert „lélegeztetni” akarja a körmöket. Ezen okból ne inspirálódjunk az illetőtől. Ha megnézzük a köröm felépítését, akkor keratinból és proteinből épül fel. Ahhoz, hogy ezek az anyagok megőrizhessék jó állapotukat, nincsen szükségük levegőre. Ennek az oka egyszerű: mert ezek az anyagok gyakorlatilag élettelenek, ezért nem lélegeznek.

Ennek ellenére a manikűr szüneteltetése nem ördögtől való dolog. Ugyan a körömnek nincs szüksége oxigénre, viszont a körömlakk kiszáríthatja hosszútávon a körmöket. Felmerülhetnek olyan kellemetlenségek, mint az elszíneződés, a körmök rétegeinek az egymástól való elválása, beszakadás stb. Ha a körmeinken a felsorolt jelenségek közül többet is tapasztalunk, érdemes egy pár hetes szünetet tartani a manikűrözésben.

A kutikula levágása teljesen ártalmatlan dolog

Sokan levágják a kutikulát a körömágyról, ami teljesen érthető. Hiszen sokkal tartósabb és szebb a manikűr, ha a bőrdarab nem érintkezik a körömlakk réteggel. Viszont van egy potenciális kockázat, amivel rengetegen nincsenek tisztában. Ha eltávolítjuk a kutikulát a körömágyról, azzal támadási felületet adunk a fertőzéseknek.
Ennek az az oka, hogy kutikula létezése nem véletlen. Azért fejlődött ki az ujjakon, hogy megvédje a körmeinket a fertőzésektől. Amennyiben le lett már vágva a kutikula a körmeidről, érdemes sűrűn fertőtleníteni a kezünket, különös figyelmet szentelve a körmeink területére.

A fehér foltok a körmön minden esetben vitaminhiányt jeleznek

Valójában nagyon sok dolgot jelezhetnek a fehér foltok. A legtöbb esetben azért jelennek meg a körmön, mert nem a megfelelő módon lett eltávolítva a manikűrünk a körmeinkről.

Legyen szó arról, hogy a körmösünk túlzásba eset az akril lecsiszolásánál, vagy arról, hogy nem volt otthon körömlakk lemosó, emiatt stresszelés közben lerágtuk a körömlakkunkat, a kíméletlen eltávolítás nagyon károsíthatja a körmeinket. Ez pedig fehér foltokat hagy maga után.

De ha nem ez áll a háttérben, akkor lehet egy allergia is a fehér foltok okozója. Ha új körömlakkot vagy körömápoláshoz szükséges kelléket próbáltál ki, és ezután jelentek meg a fehér foltok, akkor minden bizonnyal allergiás reakcióval állsz szemben.

Ritkább esetekben komolyabb betegségeket is jelezhetnek a fehér foltok, például pikkelysömört, ekcémát, tüdőgyulladást, arzénmérgezést, szívbetegségeket vagy vese elégtelenséget.

A felsorolt okok mellett természetesen a vitaminhiány is lehet a probléma forrása, de az a kijelentés, hogy csak a vitaminhiány lehet a fehér foltok oka, az határozottan hamis.

A műkörmök tönkre teszik a körmöket

Tény, hogy a műköröm felhelyezéséhez vagy építéséhez használt vegyi anyagok egy minimális szinten roncsolhatják a körmöket. Viszont önmagukban nem fognak nagy kárt tenni a körmökben. Ha műköröm viselés után arra leszel figyelmes, hogy a körmeid gyengék, annak a köröm hibás felhelyezése vagy hibás eltávolítása az oka általában. Emiatt érdemes nagyon jól megválasztani a körmösödet.

Nem szeretnél a körömfestésért szalonba menni? Nem is kell: a Moonbasa géllakk szettjei lehetővé teszik a könnyed, otthoni géllakk festést. Válogass kedvedre géllakk szettjeink közül, és készítsd el az álom manikűröd!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}