Honnan tudod, hogy jó a manikűrös?

Mindannyian tökéletes körmökre vágyunk, hiszen megjelenésünket körmeink állapota nagyban meghatározza és a választott manikűr természetesen a személyiségünket is tükrözi. Szerencsére a körömművészet rendkívül változatos a tervezés és alkotás szempontjából, bár a jó kézügyesség még kevés ahhoz, hogy elsőrangú és hozzád illő manikűrt kaphass. Az alábbiakban olyan tulajdonságokat szedtünk össze, mellyel a jó szakember minden esetben rendelkezik.

A megfelelő előkészítés

A manikűrös szakembernek jó, ha akad néhány trükk a tarsolyában, hiszen számos körömformával és minőséggel találkozik nap mint nap. Némely vendég körmei igzi kihívást jelentenek, de akadnak azért könnyen manikűrözhető, előnyös tulajdonságokkal rendelkező körmök is.

A legelső lépés azonban mindig a megfelelő előkésztés és a körmök alapos tisztítása. A jó szakember nagy gondot fordít az alapokra, ezzel éri el, hogy a lakk sokáig fennmaradjon és hosszú ideig megőrizze csillogását, kinézetét.

A jó manikűrös ismérve, hogy a régi polírozást és a szennyeződéseket alaposan eltávolítja a vágás előtt, így az új réteg szilárdan tapad a körmökre. Ha ezt a lépést nem megfelelően kivitelezik az új helyen, jobban teszed, ha menekülsz.


 

A biztonságos vágás

A manikűr elsődleges fókusza a vágás, a körömforma kialakítása. A díszek és színek csak kiegészítik a szépen formára vágott körmöket. A jó manikűr érdekében a hosszú körmöt rövidebbre kell vágni, majd ezt követően reszelni kell, hogy felülete sima legyen és az elhalt bőr se maradjon ott. A jó szakember mindig egy irányban reszeli a körmöt, semmiképp sem össze-vissza.
 

A kutikula kezelése

A jó szakember soha nem vágja le a kutikulákat. A köröm ezen része megakadályozza a baktériumok bejutását a testbe, így azok nem tudják megfertőzni az ujjak és a köröm területét. A levágás helyett a jó szakember egy kutikulalágyítót használ, ami megfelelően előkészíti a körömágyat.

Okos megoldás meleg vízben áztatni az ujjakat egy darabig, a bőr puhulása érdekében. Ha a manikűrösöd elegendő időt szán a kutikulák lágyítására és előkészítésére, biztos lehetsz benne, hogy jó helyen vagy.
 

Az alaplakk fontossága

Az alaplakk elhagyása a szaktudás hiányára enged következtetni, hiszen a lépés kihagyhatatlan, ha valóban szép manikűrt szeretnénk. A jó manikűrös mindig elegendő időt hagy a száradásra és a lakkot két rétegben viszi fel. Ellenben az egy rétegben felvitt vastag lakk hamar lehullik, töredezik és igencsak szakszerűtlennek tűnik.
 

A pontosság

Egy jó manikűrös mindig elegendő időt szán arra, hogy tökéletes munkát végezzen. Minden fontos lépést precízen és körültekintően hajt végre. Nem sajnálja az időt arra, hogy a körömformák kialakításánál megbizonyosodjon arról, hogy az összes köröm egyforma hosszúságú és formájú.

A díszítéseket is percízen, nagy műgonddal készíti el és mindent megtesz azért, hogy tökéletes végeredmény szülessen. Ha egy körmös siet, vagy láthatóan dekoncentrált, jobb, ha odébb állsz, hiszen az efféle alkotó folyamatot nem lehet sürgetni, a lépéseket pedig nem lehet átugrani.
 

Biztonságos termékek használata

Amikor egy körmös szalonjába látogatsz és az általunk forgalmazott termékeket látod a polcokon, biztosan tudhatod, hogy jó helyre jöttél. A minőségi termékek használata az egyik legfontosabb dolog, amit egy jó szakember minden esetben szem előtt tart.

A manikűr során felhasznált lakkoknak, lemosóknak és hámlasztóknak kíméletesnek, de mégis hatékonynak kell lenniük a tökéletes végeredmény érdekében. Webáruházunkban kizárólag a legjobb termékeket találod meg, melyek minden esetben biztonságosak és gyönyörű végeredményt biztosítanak.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}