Folyton ki van száradva a kezed? A paraffinos kézápolás csodát tehet!

Neked is túl száraz a kezed télen, netán ki is repedezik? A hideg időben a bőr sokkal gyorsabban veszít nedvességéből, hamar kipirosodhat, kiszáradhat, de a paraffinos kézápolás után újra visszanyerheti régi feszességét. Ha te is arra vágysz, hogy a kezed puha és bársonyos legyen, akkor ideje kipróbálnod ezt a varázsszert!

Mi az a paraffinos kézápolás?

A paraffinos kézápolást elsősorban kozmetikusok, manikűrösök végzik egy speciális eszköz segítségével. Mikor legközelebb körmöshöz mész, kérd ezt a szolgáltatást, mert valóban csodás hatást érhetsz el vele! Ha pedig szépségszalonban dolgozol, mindenképp szerezd be tőlünk a szükséges kellékeket, hogy puhává varázsolhasd vendégeid kezét!

Hogyan működik a paraffinos kézápolás? Nem kell hozzá más, mint egy paraffinmelegítő gép, amelyet nálunk a pedikűr kategóriában találsz, hiszen ez a módszer a lábakon is nagyon hatásos, megszüntethető vele a sarokrepedés is. A Paraffin gép 203A-WP Lila tetővel termékünk otthoni használatra is ajánlott, könnyű kezelni.

A paraffingépbe paraffin waxot kell tenni, ez egy fehér, alapjában véve illatmentes, szilárd állagú anyag, ami meleg hatására megolvad. Nálunk azonban barackillatú paraffin waxot találsz 450 grammos kiszerelésben, ezt kell felmelegíteni. A következőkben ismertetjük a további lépéseket. 

A paraffinos kézápolás menete

  1. A paraffinos kézápolás első lépése a kéz alapos megtisztítása, a bőr fertőtlenítése. Figyelj arra is, hogy ékszerek ne legyenek a kézen, a gyűrűk mellett a karkötőket is le kell venni.
  2. Következik a bőrradírozás: ez a művelet eltávolítja az elhalt hámsejteket a kézről és lehetővé teszi, hogy a kézkrém majd jobban beszívódjon a bőrbe.
  3. Alapos masszírozással gazdagon bekenjük a kezet a hidratáló krémmel. Itt érdemes figyelembe venni a bőr típusát és extraszáraz bőr esetében nagyobb hatóanyagú krémmel dolgozni.
  4. Most jön a legizgalmasabb rész: a kezet nyitott ujjakkal a felolvasztott, meleg paraffinba kell mártani pár másodpercre, majd kivenni és megismételni még egyszer a folyamatot. Először az egyik, majd a másik kezet rakjuk be a paraffintartályba.
  5. A paraffin azonnal kötni kezd, és úgy öleli körbe az ujjainkat és a kézfejünket, mint egy kesztyű. Hogy elérjük a kívánt hatást, egy nejlonkesztyűt, arra pedig egy vastagabb textilkesztyűt kell felvenni még. Nálunk is találsz paraffinos kézápoláshoz kesztyűt pink színben. Ne felejtsd el megrendelni ezt sem a gép mellé!
  6. A wax felvitele és a kesztyűk felhúzása után egy kb. 20-30 perces pihenő következik, majd jöhet a kesztyűk eltávolítása. A nejlont és a kihűlt paraffint dobd a kukába, egyik sem használható fel újra!
  7. Végezetül érdemes még egyszer bekenni hidratáló krémmel a bőrt, majd gyönyörködhetünk a végeredményben: a kéz ismét csodásan puha, bársonyos lett.

 

Ha lakkozást is kérsz a körmösödtől egyúttal, akkor előbb legyen kész a csodás manikűröd, kerüljön fel a körmökre a géllakk vagy a lakkzselé, és utána jöhet lezárásképp a paraffinos kézápolás. Ilyenkor a kézkrém felvitelével kezdjétek a műveletet. A cél az, hogy a paraffin hatására a tápanyagok beivódjanak a bőrbe, ezt teszi majd még selymessebbé a kezed.


 

Jó tanácsok a paraffingép használatához

A paraffinos kézápoláshoz használt eszközöket ugyanúgy fertőtleníteni kell, mint más körmös felszereléseket. A paraffingépekbe egyébként gyanta is tehető, de jól figyelj oda a használatra, mindig tartsd be a gyártó utasításait!

A lila színű PRO-WAX100 paraffin-, gyantamelegítőben egy 500 ml-es tárolóedényt is találsz, amiben a felmelegített paraffint teheted. A melegítést követően állítsd be a kívánt hőfokot a gépen úgy, hogy a paraffin meleg maradjon, de ne legyen forró.

A MED jelzésre állítva a gép tartani fogja a hőmérsékletet egész nap. Figyelj arra, hogy a kezelés után kapcsold ki a melegítőt és használj mindig waxtisztító szert, ha azt szeretnéd, hogy a készülék sokáig jól működjön.

A paraffinos kézápolással megszüntethető a repedezés, kézszárazság, azonban ha nyílt seb, vérzés van a kézfejen, ujjakon, vagy gombás a köröm, akkor nem szabad alkalmazni ezt a módszert.


A paraffinos kezelést érdemes kúraszerűen végezni, nagyon jó hatást érhetünk el vele. Ha további hasznos tippeket, jó tanácsokat szeretnél olvasni a kézápolással, műkörmökkel, géllakkozással kapcsolatban, iratkozz fel hírlevelünkre! Kövesd figyelemmel blogunkat is, ahol hetente lepünk meg hasznos tippekkel!
 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}