Pihe puha kezek a cudar téli időben is – 7 tipp a hidratált kézfejekért a mínuszokban

A hidegről sokaknak a száraz, megrepedezett, esetleg vérző kézfejek jutnak az eszükbe, nem hiába. A téli mínuszok alapvetően is meggyengítik az immunrendszerünket, viszont a kézfejünk állapotát is jelentősen ronthatják.

Szerencsére a megfelelő módszerekkel sokat javíthatunk a bőrünk állapotán, még a legcudarabb időjárásban is. Ebben a cikkben kivesézzük, hogy milyen módon tudod te is szebbé varázsolni a kézfejedet a téli időszakban.

Viselj kesztyűt a hideg időben!

Az emberek többsége nem szeret kesztyűt hordani télen, ám ha hajlamos szárazságra a kezed, mindenféleképpen javasolt. Ha nagyon nem szeretsz kesztyűt hordani, érdemes lehet új darabot venni. Hiszen könnyen lehet, hogy bele tudsz szeretni egy új kesztyűbe, ami sokkal jobban motiválhat téged a kesztyűviselésre.Éjszakánként hidratáld bő hidratálóval a kezeidet!

A hidratáló krém nemcsak napközben jöhet jól, hanem már éjszaka is felkészítheted vele a kezeidet a kegyetlen téli időjárásra. Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztasz egy vastag textúrájú kézkrémet (vagy vazelint), gazdagon bekened vele a kezeidet, és ráhúzol egy kesztyűt vagy egy zoknit, és ebben alszol. A több órányi hidratálástól másnap garantáltan pihe-puha kezekkel fogsz ébredni, amit a zord idő sokkal kevésbé tud kikezdeni.

Válaszd ki a megfelelő hidratálót!

Ha azt veszed észre, hogy a jelenlegi krémed nem végzi el megfelelően a hidratálás feladatát, akkor se mondj le a kozmetikumokról. Ilyen esetekben érdemes más hidratálók között nézelődni: célszerű a vastagabb textúrájú krémeket előnyben részesíteni.


A kézmosást lágy szappannal végezd!

A kézmosó szappanoknak könnyen lehet szárító hatása a kézfejedre. Ez a hideg téli időben nem jön jól, hiszen a mínuszok már alapvetően is ki tudják kezdeni a kézfejünket, amin egy szárító hatású szappan csak ronthat. Ezért érdemes lehet egy gyengédebb hatású szappanra cserélni a jelenlegi kézmosót.

Kevesebb alkoholos fertőtlenítés, több kézmosás

A vírushelyzet még mindig hatással van a mindennapjainkra. Emiatt a megfelelő kézhigiénia megtartása kifejezetten fontos, hiszen ezen testrészünk érintkezik leginkább idegen felületekkel. Ugyanakkor az alkoholos kézfertőtlenítő használata sokkal rosszabbá teheti az amúgy is száraz kézfejünk állapotát.
Ezért, ha meg szeretnéd szabadítani a kezedet a kórokozóktól, ahányszor van rá lehetőséged, válaszd a kézmosást az alkoholos kézfertőtlenítő használata helyett. Ráadásul nemcsak a kezed hidratáltságát őrzi meg jobban a kézmosás, hanem valójában eredményesebben távolítja el a kórokozókat a kezedről. Ennek az az oka, hogy a kézmosást igénylő sűrű dörzsölés és meleg víz szövetsége sokkal hatásosabban lép fel a kórokozók ellen.Hidratáló hatású kézfertőtlenítő

Nagyon sok olyan helyzet van az életünkben, amikor célszerű fertőtleníteni a kezünket, viszont nem áll a rendelkezésünkre mosdó. Ilyenkor csak a kézfertőtlenítőre tudunk támaszkodni, ami nagyon ki tudja szárítani a kezünket. Viszont, ha olyan kézfertőtlenítőt használunk, ami hidratáló hatással rendelkezik, akkor sokkal kevésbé kezdi ki a kezünket az alkoholos folyadék.

Radírozás

Nemcsak az arcunkat és a testünket érdemes radírozni, hanem a kezeinket is. Ugyanis egy leradírozott kéz sokkal jobban fel tudja venni a hidratáló krém hatóanyagait, hiszen az elhalt hámsejtek eltávolításával egyenes utat engedünk a bőrünknek, hogy felszívhassa a krém hatóanyagait. Ennek az a következménye, hogy sokkal hidratáltabbá válhat a kezünk a krémezéstől.

A hideg időben is szeretnél gyönyörű manikűröket viselni? Otthon is könnyedén el tudod készíteni magadnak: a Moonbasa géllakk szettjei lehetővé teszik a könnyed, otthoni géllakk festést. Válogass kedvedre géllakk szettjeink közül, és készítsd el az álom manikűröd!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}