Körömlakk házilag - 1. alap színezés

Persze nem arról van szó, hogy addig keverj és kutyulj, amíg a nulláról szupertartós, gyorsan száradó körömlakkot állítasz össze. De ha nem találsz olyan színt, amilyet keresel, vagy csak az extra luxus kategóriában, illetve, ha olyannyira a színek szerelmese vagy – mint én –, hogy semennyi pénz nem lenne elég, hogy minden vágyott szín a birtokodban legyen, ez a technika neked való.

A színtelen lakk olyan, mint az üres papírlap: bármit alkothatsz rá

Az alap egy színtelen körömlakk, amelyet te színezhetsz kedved szerint. Érdemes jó minőségű körömlakkot választani, hiszen ennek a paraméterei határozzák meg a végtermék tulajdonságait is. Így legyen – persze ízlés szerint – egyenetlenség-javító, réskitöltő, gyorsan száradó, erős, tartós, tápláló, és lehetőleg olyan, amely alapozó és fedőlakknak is alkalmas.

Ha többféle színben gondolkodsz, ügyesen öntheted többfelé is a lakkot kisebb méretű, de jól záródó üvegekbe. A színtelen lakk végleges színének eléréséhez szemhéjpúdert vagy szemhéjfestéket fogunk használni. Ez egyrészt azért jó, mert alsó kategóriás, olcsó szemfestéket is választhatunk, ha tetszik a színe, nem kell tartanunk tőle, hogy kárt tesz a bőrünkben, vagy lepereg, hiszen nem a szemhéjunkat festjük vele.
De ha valahova úgy szeretnénk felöltözni, hogy a toalettünk harmóniájához fontos, hogy a szemünkön és a kezünkön ugyanaz a szín, ugyanaz az árnyalat legyen jelen, akkor az eredeti szemfestékünket is használhatjuk.

Műköröm blog
A kép csak illusztráció

Dobjuk fel az alaplakkot!

Vágj ki két 5x5 cm-s papírlapot aránylag vastagabb papírból. Az egyikből tekerj tölcsért, a másikat tedd magad elé. A kiválasztott szemfestékből kis krémező spatulával vagy fogpiszkálóval kaparj le valamennyit az előtted fekvő papírfecnire, zsilettpengével vagy késsel törd teljesen porrá. A tölcsért dugd a körömlakkos üveg szájába, és a papírról óvatosan, szórd a lakkba a festékport.

Jó alaposan keverd össze a festéket és a lakkot (ehhez érdemes apró kavicsot vagy rozsdamentes fémgolyót dobni a lakkba és addig rázni-ütögetni, amíg homogén nem lesz az elegy). A keveréket próbálgasd: mennyire sötét, mennyire fed, egy rétegben, két rétegben stb. Ha nem találod elég erősnek a színét, további festékpor adagolásával sötétíthető.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}