Akril vs. géllak: melyiket válasszam?

Ma már többféle műköröm építési technika közül válogathatunk, ha gyönyörű manikűrt szeretnénk magunknak tudni. Ilyen például az akril is, ami talán a legsűrűbben használt módszer a műkörmök építésére. Na de jobb lenne a géllakknál? Ha igen, miben tér el tőle? Ebben a cikkben elolvashatod!

Mi is az az akril körömépítés?
Az akril körömépítés során a körmös egy folyadék és egy por állagú akril termék kombinálásával készíti el az építéshez szükséges anyagot. A két termék együtt egy lágy masszát képez, amely tetszőleges alakúra formálható a köröm felszínen. Miután a körömtechnikus felviszi ezt az anyagot az ügyfél körmére, az anyag megkeményedik. Ekkor lehet tökéletes formára csiszolni a körmöket ügyfél tetszése szerint.
 

Miben különbözik a gél manikűrtől?
Bár a gél és az akril körmök hasonló külsőt tudnak nyújtani, az egyes körömépítési metódusok között alapvető különbségek vannak. A gél körömlakk jellemzően a természetes köröm rétegeibe simul, és UV lámpát használnak a megszilárdításához. Sokkal gyorsabb, mint az akril felvitele, és a körmök is gyakran természetesebbnek tűnnek. Ha elkészült, a gél körmök általában körülbelül 14 napig tartanak.

Az akril körmöknél más a helyzet: itt nincs szükség UV lámpára az anyag megkötéséhez. Az akril idővel megától megkeményedik, minden féle külső eszköz nélkül.

Továbbá a két körömépítési technika között árbeli különbség is van: általában egy gél manikűr drágább, mint az akril körmök építése. Emellett gélből készült műköröm kevesebb ideig szokott fennmaradni, mint az akril, így érdemes ezzel is számolnunk. 

Miért választják ennek ellenére is többen a gél manikűrt?
Az egyik legfőbb oka a kinézete. A gél körmök természetesebb és fényesebb megjelenést mutatnak az akrilhoz képest, emellett sokkal rugalmasabbak. Ezáltal egyes hosszabb körmökkel rendelkező embereknek sokkal komfortosabb lehet a viselése. Ám az akril körmöknek is vitathatatlanul megvan az előnye: sokkal erősebbek, mint a gél körmök, ebből fakadóan több ideig kitarthatnak. Ám ez csak akkor igaz, ha helyesen lett felapplikálva a köröm.

Ugyanis egy rosszul felvitt műköröm következtében a köröm jelentősen sérülhet. Ez nemcsak akril esetében fordul elő, viszont ennél a műköröm építési technikánál sokkal nagyobb kár keletkezhet a körmöknél a hibás felvitelnél. Ha az akrilt túlságosan lecsiszolják, akkor gyengébbé teheti természetes körmöket, amitől megfájdulhatnak. Továbbá, ha az akrilok meglazulnak és levegőt engednek be a köröm és a műköröm közé, az potenciális fertőzés melegágya lehet.
 

Ha le akarod szedni az akril körmöket, célszerű meglátogatnod a körmösödet
Ha akril körmöket szeretnél magadnak, érdemes azzal számolnod, hogy ahányszor el szeretnéd őket távolítani – biztonságos úton – el kell menned a körmöshöz. Ugyanis ezen körömépítési technika esetében nagyon könnyen tudod roncsolni a körmeidet egy hibás eltávolítási folyamattal.

Az akril körmökkel ellentétben a gél körömlakkot lemosóval átitatott vattával otthon is könnyedén eltávolíthatod. Helyezd rá a gél leoldóval átítatott pamacsokat a körmeidre, majd az összes körmöd alumíniumfóliába csomagolva hagyd 10 percet állni. Ezután el is tudod távolítani a gél lakott a körmeidről.
 

Kedvet kaptál az otthoni gél manikűr elkészítéséhez? Ez esetben nézz nyugodtan körbe webshopunkban, ahol géllakk szettek zéles választékából válogathatsz! Esetleg van már lámpád, csak géllakkokra lenne szükséged? Ezesetben géllakkjaink között is szétnézhetsz, amik között biztosan meg fogod találni a tökéletes színt magadnak.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}