A Baby boomer 2022-ben is trendi

A visszafogott elegancia sosem megy ki a divatból. Ezért, ahogyan a hagyományos francia manikűr felett sem járhat el az idő, úgy a fiatalabb kistestvére, a Baby boomer technika is népszerű marad.

A 2022-es körömtrendekre jellemzőek a feltűnő színek és a fémes, kristályszerű minták. A varázslatos, galaktikus fény- és színhatások. Ám a kirobbanó, új formák és színek mellett a klasszikus, pasztelles és visszafogott manikűrtrendeknek is meg maradt a szerepe.
Különleges alkalmakkor, vagy bizonyos munkakörökben sokkal biztonságosabb választás lehet egy natúr színekből álló, vagy lágy rózsaszínre épülő manikűr. És persze az is lehet, hogy a stílusodhoz és a ruhatáradhoz kevésbé tudod elképzelni a merészebb körmöket. De attól még nem kell beletörődnöd, hogy unalmas körmökkel kell járnod a világot.


Francia – egy kis csavarral

A Baby boomer lényegében a francia manikűr változata. Egy kicsit modernebb, bolondosabb verziója. Gyakran nevezik french ombré-nek is. A technika lényege, hogy finom színátmenetet képezünk a két eltérő szín között, amelyeket a köröm felső- és alsó részére viszünk fel.


Hogyan csináld?

Többféle technikával és műköröm alapanyagokkal is elérheted ezt a hatást: géllakkal, porcelánnal, vagy akár zselével is. Az alkalmazott technikától függően nagyobb hangsúlyt kaphat az átmenet, vagy a térbeli hatás is.

A francia technika

Vidd fel a kiválasztott színeket, mintha francia manikűrt készítenél, de ezúttal nem kell ügyelned a közöttük lévő kontúrra. Mikor elkészülsz, cikkcakk vonalban haladva húzd egymásba a két színt egy vékony ecsettel, ezzel eltűntetve az éles határvonalat közöttük.


Ombre technika

Az ombre technikát alkalmazva először csak az egyik színt vidd fel a körömre, egyenletesen. Ha megszáradt, akkor szivacs segítségével vidd fel a második színt a köröm végekre és szépen oszlasd el a szivaccsal a körömágy irányába.


Hogyan tedd egyedivé?

Ha szeretnéd egy kicsit személyre szabni a színátmenetes körmeidet, akkor számtalan lehetőség közül választhatsz. Nyugodtan kísérletezz: a körömdíszítés a nőiességed és a személyiséged megnyilvánulásának területe.

  1. Strasszkövek: Díszítsd a körömágy feletti részt apró kis kövekkel. Akkor lesz igazán elegáns az összhatás, ha nem esel túlzásokba – bőven elég, ha csak a gyűrűsujjat, vagy a mutató ujj körmét dobod fel. Természetesen a körömvégeken is jól mutat majd egy-egy apró kő.
  2. Virágos festés: Az apró minták festéséhez nagyon jó kézügyesség, sok gyakorlás és jóminőségű díszítőeszközök is kellenek. De ha mindez közel áll hozzád, akkor fantasztikus díszítéseket varázsolhatsz a körmökre. Művészi szintre is emelheted a finom minták festését. A kézzel festett díszítések persze mindenhol jól mutatnak, de a Baby boomer lágyságához különösen passzolnak.
  3. Csillámló pigmentek: Akár az összes köröm felületén is alkalmazhatod a csillámló pigmenteket. Arra azonban vigyázz, hogy így kevésbé lesz látványos a színátmenet. Ezért ha szeretnéd, hogy az is hangsúlyos maradjon, akkor megint érdemes csak 1-1 körmön alkalmaznod a díszítést.
  4. 3D metál díszítés: Használd a 3D Metal Art Geleket, hogy meghökkentő, mégis harmonikus és modern Baby boomer körmöket csinálj. A fémes csillogás és a domború minták izgalmasan megtörik a Baby boomer klasszikus visszafogottságát.
  5. Váratlan színek: Törj ki a nude-fehér-rózsaszín háromszögből és kombináld a technikát más árnyalatokkal. Élénkebb színekkel nagyon vidám, fiatalos lesz a végeredmény. Ha maradsz a pasztelleknél, akkor pedig édes, finom, cukorkaszerű körmöket kapsz.

Válaszd idén is bátran a Baby boomer technikát. A Moonbasanails géllakk szettjeivel pillanatok alatt elkészítheted, a többinek pedig már csak a képzeleted szabhat határt.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}