Géllakk vagy épített műköröm? Melyik megoldást érdemes választanod?

Hogy kinek milyen technikával készült műköröm az ideális megoldás, minden esetben személyre szabott kérdés. Az egyéniségtől, az ízléstől, valamint életvitelünktől is függ. A választást munkád is befolyásolhatja, de akár egy esetleges allergia is hatással lehet arra, milyen fajta műkörmöt érdemes választanod.

Most azonban hoztunk néhány tudnivalót és érdekességet, melyek neked is segíthetnek eldönteni azt, hogy melyik lehet a jó döntés: a géllakk vagy az épített műköröm?

Porcelán műköröm: a legrégebb óta használt építőanyag
Az akril az egyik legrégebb óta használt anyag, ha épített műkörömről van szó. Abban az esetben, ha ezt a megoldást választjuk, a műkörmös egy kétkomponensű anyaggal dolgozik, mely porcelánporból és folyadékból áll. Ezt egy sablon segítségével viszi fel a valódi körömre, az anyag pedig levegő hatására szilárdul meg.
Az akril műkörmök alapanyaga rendkívül tartós, és a valódi körmökkel együtt nőnek le. Felépítésük után 2-3 héttel azonban érdemes felkeresni a műkörmöst, hogy megreszelje a körmöket és kitöltse a körömágy és az akril felület közti, lenőtt részeket. Eltávolításukhoz szintén érdemes szakember segítségét kérni, de ez szükséghelyzet esetén akár egy kb. negyedórás körömlakkos áztatással is megoldható.A porcelán műköröm nagy előnye, hogy bizonyos körömproblémákra is megoldást jelenthet, hátránya azonban, hogy a kemény alapanyag könnyen törik, így kevésbé lehet tartó, mint az egyéb alternatívák.

Zselés műköröm: a természetes hatás kedvelőinek
A zselés műköröm a porcelán műkörömmel ellentétben nem levegőre, hanem UV fényre szilárdul. Ez egy teljesen szagtalan, természetes hatású, rugalmas építőanyag, mely körmök megerősítésére és hosszabbítására egyaránt alkalmas. Kiváló döntés azok számára, akik a természetes hatás kedvelői, a zselés műköröm ugyanis képes teljesen felvenni a körömágy formáját.Szintén nagy előnye, hogy tartós megoldást jelent, a zselés alapanya ugyanis kopás esetén is újratölthető. Eltávolítás után azonban érdemes szünetet tartani azelőtt, hogy újabb zselés műkörmöt helyeztetnénk fel, a viseléstől és az eltávolítástól ugyanis körmünk elfárad, az azonnali újraépítés így károsíthatja.

A zselés műkörmöket sokan azért is kedvelik, mert jóval egyszerűbben hozhatók étre vele a minták, mint a porcelán körmök esetében, illetve azok is bátran viselhetik őket, akik az allergiásak az akrilra, így a porcelán épített műköröm nem jöhetne szóba esetükben.

Géllakk: mikor a saját körmöd a biztos alap
Ha körömdíszítés, akkor az elmúlt években egyre népszerűbb megoldásnak számít a géllak. Nem véletlenül, hiszen ez a technika egyesíti magában az épített zselés műköröm előnyeit az egyszerű, körömlakk felviteléhez hasonló használattal. A szintén UV fényre megszilárduló technika alapanyaga rengeteg színben elérhető, ami pedig a legjobb, hogy rendkívül gazdaságos áron juthatunk hozzá.

A géllakk segítségével készült körmök sokféleképp díszíthetők és tartósak, segítségével akár hosszú, mégis természetes hatású körmök készíthetők, melyek rugalmasak, időtállóak és hetekig jól mutatnak. Ráadásul a természetes körmök megnövesztésében is segít, hiszen felvitele megóvja őket a külső behatásoktól.Melyik számomra a legjobb döntés?
Az, hogy melyik megoldást választod, leginkább stílusodtól és életviteledtől függ. A géllakk szinte bárki számára jó megoldást jelent, aki egyszerűen és ráadásul olcsón szeretne szép és tartós körmöket. A zselés műköröm úgyszintén, elkészítése azonban körülményesebb és 2-3 hét után utántöltést igényelhet.

Végül a porcelán műköröm törékenysége miatt inkább azoknak ajánlott, akik kevésbé aktív életvitelt élnek, és a szép, ámde rugalmatlanabb körmök nem akadályozzák őket a munkájuk vagy épp a sportolás során.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}