Melyek a leggyakrabban használt technikák a tökéletes manikűr elkészítéséhez?

Hogyan élvezhetjük sokáig a tökéletes manikűrt anélkül, hogy töredezett körmökkel, lepattogott körömlakkal, vagy csúnya kutikulával kéne megküzdenünk?

A manikűr, fodrászat, epilálás, arckezelések, kozmetika, pedikűr, de még a fogászat is mind olyan fontos ágazatok, amelyek fokozott figyelmet igényelnek, különösen a hölgyek részéről. Ezen szempontok hiányossága nélkül a legtöbb nő nem érzi magát elég vonzónak és szépnek, ezért hajlamosak nagy figyelmet és sok pénzt áldozni rá. Bár kétségtelen, hogy mindegyik nagyon fontos, talán a manikűr az, amire a legtöbb hangsúlyt fektetik a nők, mivel az ápolt köröm nagy értékkel bír.

Legyen szó klasszikus manikűrről, félig tartós manikűrről vagy zselés körmökről, ezeket soha nem fogod megunni, hiszen több tucat forma, több száz szín és modell áll rendelkezésre, hogy élvezhesd a tökéletes és változatos manikűrt.

 

Tippek és trükkök a tartós manikűrért!

A tökéletes manikűr eléréséhez gyakran figyelembe kell vennünk néhány lényeges tippet. Ezt megteheted akkor is, ha otthon készíted el a manikűröd, de akkor is figyelned kell rá, ha szépségszalonba mész.

A köröm formája és hossza - a körmök ideális formáját az alapnál lévő forma adja meg. Ami a hosszát illeti, a döntés a tiéd, mert te választod ki azt a hosszúságot, amellyel jól és kényelmesen érzed magad. Ügyelj azonban arra, hogy az összes köröm egyforma hosszúságú legyen, hogy a végeredmény ne legyen zavaró, valamint ápoltság és természetes összhatás jellemeze.
Kutikula eltávolítása – a kutikula ápolásáról a vélemények igencsak eltérőek. Van, akik megesküsznek rá, hogy nem szabad levágni, ha pedig mégis, akkor csak azután tedd, miután ujjaidat legalább 5 percig meleg vízbe áztattad, vagy speciális kutikulaolajjal masszíroztad. Ezután alkalmazz speciális krémet vagy gélt a kutikulára, és masszírozd be a területet néhány másodpercig.

Körömtisztítás – Kerüld az aceton alapú oldószerek használatát, és ne sértsd meg a körmöd, amikor megpróbálod eltávolítani a félpermanens vagy zselés manikűrt. Keress oktatóanyagokat vagy cikkeket (a Moonbasanails oldalán is sokat találsz), amelyek lépésről lépésre elmagyarázzák a folyamatot, vagy kérj tanácsot egy manikűrszalon szakemberétől.

Körömápolás – A színezés előtt vigyél fel körömkezelő alapot, hogy megelőzd a sárgulást. Ezen kívül azt javasoljuk, hogy a mindennapos háztartási munkák során viselj kesztyűt, így védve a manikűröd, illetve minden szappanos mosás után használj kézkrémet.

 

Klasszikus, zselés vagy félpermanens manikűr?

Bármilyen megfelelően elkészített manikűr lehet tartós, de egyet soha ne feledj: minden a termékek minőségétől és az eszközök helyes használatától függ.
A tartós manikűr érdekében kipróbálhatod a félpermanens körömlakkot, és élvezheted a letisztult manikűrt, amely akár 3 hétig is kitart. Ha úgy gondolod, hogy a te életstílusoddal inkább a gél kompatibilis, akkor a gél manikűr a leghosszabb távú megoldás, ehhez viszont ajánlott felkeresni egy professzionális manikűrös szolgáltatásait. Élvezd hosszú ideig a gyönyörű és jól karbantartott manikűrt, szabadulj meg a folyton letörő vagy leváló körmök rémálmától.

Miért mennék manikűröshöz, ha én magam is megcsinálhatom? Ha viszont te abba a táborba tartozol, akik inkább maguk csinálják meg a manikűrjüket tudnod kell, hogy egy kis gyakorlással csodás eredményeket érhetsz el, de mint már említettük csak akkor, ha minőségi termékeket használsz. Ehhez szükséged lesz egy kis befektetésre, azonban az ápolt kezek látványa segíteni fog abban, hogy mindig irigylésre méltó manikűröd legyen.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}