Professzionális manikűr: mit kell tartalmazni egy kezdő szettnek?

A zselés köröm megjelenése óta a manikűr forradalmi időket él, egyre több nő szívét hódítva meg. Jelenleg is nagyon népszerű a „divat piacán”.

A manikűr sokszínű választékának köszönhetően egyszerű és természetes, vagy akár játékos és divatos megjelenést biztosít viselőinek. Akár szenvedélyesen szereted ezt a technikát, és minőségi kivitelezést szeretnél elérni, akár arra gondolsz, hogy megvásárolod a szükséges termékeket hozzá, hogy irigylésre méltó manikűrt készíts magadnak otthon, érdemes egy helyről beszerezned őket, minőség és költséghatékonyság szempontjából is.
 

A műkörömépítés egy nehéz, tapasztalatot igénylő munka. Míg egyesek számára csak hobbi, mások számára egy szakma. Ezért az első lépés, hogy eldöntsd, hogy te melyik kategóriába tartozol:

Hobbikörmös – valaki, aki szereti a saját körmét csinálni?
Szakember – elkötelezett ember, aki meg akar tanulni és el akar sajátítani egy szép, de nehéz mesterséget?

Tartozz bármelyik csoportba is a hangsúly a kitartáson és a sok-sok gyakorláson múlik, na meg persze azon, hogy beszerezd a hozzá szükséges gél lakk kezdő szettet.
 

Kezdő manikűrös vagy?

Ha te is kezdő vagy, akkor szem előtt kell tartanod néhány alapvető dolgot:

  • A zselés manikűrt ugyanúgy alkalmazzák, mint a normál körömlakkot, kivéve, hogy UV-fény szárítja, ami tartósságot kölcsönöz neki.
  • A felvitel előtt feltétlenül szükséges, hogy a körmök nagyon jól megtisztítottak és formázottak legyenek.
  • A gél körömlakkot általában több rétegben viszik fel, amelyeket aztán sorban UV-fény alatt szárítanak.
 

Milyen szerszámokat és eszközöket kell tartalmaznia egy kezdő készletnek?

UV-lámpa

Kezdőknek egy négycsöves lámpa ajánlott, ami nagyon könnyen használható, csak egy gombot kell megnyomni a bekapcsoláshoz. Az optimális száradási idő leteltével a lámpa kikapcsol. Ez azért előnyös, mert nem kell állandóan az órát figyelned. Ha a körömlakknak több száradási időre van szüksége, a lámpa ismét bekapcsol.
 

Elektromos körömreszelő

Számos speciális eszközt tartalmaz a körömágybőr tisztítására, a körmök simítására és a gél eltávolítására karbantartás vagy felújítás esetén. Ez az eszköz nagyban megkönnyíti a munkát, de szükséges, hogy a készletedben normál köröm elemeket is tartalmazzon, mivel nem minden eszköz biztosítja a könnyű, csíkmentes reszelést, ezért gondosan kell kiválasztanod.
 

Gél ecsetek

Az ecsetek nélkülözhetetlen kiegészítők! A kupakkal ellátottakat különösen ajánljuk, mivel védeni kell a fénytől, nedvességtől és vízgőztől. Az UV lámpától is érdemes távol tartani, mivel az az ecset megkeményedéséhez és károsodásához vezet.
 

„Portalanító” kefe
 
Szüksége lesz egy tisztítókefére is, amelyet a természetes köröm tisztítása és reszelése után, még az első réteg zselé felvitele előtt kell használni, hogy letörüljünk minden, az előkészítés során keletkező dolgot róla.
 

Zsírtalanító, vízelvonó, primer

Köröm-előkészítő és tisztító folyadék, ami elősegíti az alapréteg tapadását a körömlemezhez, elvonja a vizet és a zsírt a köröm felületérről, illetve segít a gombás fertőzések megelőzésében. A primer főleg az érzékenyebb, allergiára hajlamos körmökön ajánlott alkalmazni.

Használat után az ecsetek és a munkafelület is tisztításra szolgál!
 

Többféle zselé már az elején

Többféle zselé létezik: alap-, építő és befejező. Míg az alapzselé kiegyenlíti a körmöt, hogy eltávolítsa a dudorokat vagy a tökéletlenségeket, az építőzselé átlátszó, kifejezetten úgy tervezték, hogy nagyon jól ellenálljon az ütéseknek. Végül pedig ott van mindenki kedvence a befejező zselé, amit utolsóként kel felkenni, és megtalálható minden színben és árnyalatban. Ha jól van megcsinálva csodaszép és hibátlan megjelenést kölcsönöz a körömnek.
 

Tartós körömkészlet

Ajánlott tehát, hogy készletedet mindenféle színválasztékkal lásd el. A pigmentált színek ideális fedést biztosítanak mind a természetes, mind a mesterséges zselés körmökhöz. Válassz minőségi tartós lakkokat, amelyek fénye idővel nem halványul.

Persze ez csak néhány fontosabb kiegészítő, a listát folyamatosan lehet bővíteni. A reszelők, narancsfapálca, körömágypuhítók, leoldó folyadékok mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy valóban tartós és elegáns körmöket készíts magadnak vagy másoknak.
 

Természetesen, ha teljes, azonnal használható készletet szeretnél, találhatsz olyan gél lakkozási kezdő szetteket, amelyek együttesen tartalmazzák mindazt, amire kezdőként szükséged van.

 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}