6 tipp, aminek segítségével könnyedén meg tudod növeszteni a körmeidet!

Rengetegen álmodozunk arról, hogy műköröm építése nélkül is szép, hosszú körmeink lehessenek. Ám a valóságban nagyon sokunknak nehéz növekedésre bírnunk a körmeinket: hiszen a gyors hétköznapokban nem az az elsőleges prioritásunk, hogy vigyázzunk a körmeinkre.

Ezért nagyon könnyen le tudjuk törni őket. Ám a szaruréteg megerősítése jócskán megkönnyítheti a dolgunkat annak növesztésében. Ebben a cikkben elhoztunk 6 tippet, aminek segítségével gyönyörűen meg tudod növeszteni a körmeidet!

Megfelelően hidratálj!
Itt most nem a különböző hidratáló krémekről beszélünk, hanem a rendszeres, és bő vízfogyasztásról. Ez nemcsak a körmöd egészségét szolgálja, hanem hatással van az immunrendszered és a keringésed működésére, továbbá a hajad és a bőröd állapotára is pozitívan hat.

Amennyiben nem szereted a vizet, érdemes lehet kipróbálni teákat, vagy a citromleves vizet. Igazából bármilyen folyadékot fogyaszthatsz, viszont fontos, hogy ne legyen benne édesítőszer vagy cukor. Ugyan ezek az anyagok nincsenek negatív hatással a körmöd növekedésére, ám nagy mértékű bevitelük negatív hatást gyakorolhat az egészségedre.

Hidratáld a bőrödet!
Annak ellenére, hogy elsősorban belülről érdemes hidratálni, a külső hidratálás is elengedhetetlen. Az erős, hosszú körmök egyik titka az, hogy rendszeresed kened a körömágyad különböző körömerősítő olajokkal. Tökéletes körömerősítő olaj például a jojoba olaj, ami E-vitamint és B-vitamint is tartalmaz. Ezek a vegyületek erősítik a hajat és a körmöket egyaránt. Az olaj emellett olyan apró molekulákkal rendelkezik, amiknek segítségével nagyon könnyen felszívódik a bőrben.Emellett az édes mandula olaj is kiváló körömerősítés céljára, ugyanis tele van Omega 6 zsírsavakkal, antioxidánsokkal, B1-vitaminokkal, B2-vitaminokkal és B6-vitaminokkal. Ezek a vegyületek jelentősen hozzájárulnak a körmök egészségéhez, így segítségükkel körmödet semmi nem gátolhatja meg a növekedésben.

Iktass be a diétádba biotin tartalmú ételeket!
A biotin – ismertebb nevén B-vitamin – egy vízben oldható vitamin, ami nagyon fontos szerepet játszik az egészségünk fenttartásában. Ráadásul rendszeres fogyasztása mellett a körmünk is erősödhet. Egyes szakemberek szerint 2.5 mg B-vitamin bevitele naponta már jelentősen javíthat a körmeink állapotán .
Ezek az ételek nagy mértékben tartalmaznak biotint:

  • karfiol
  • banán
  • gomba
  • teljes kiőrlésű gabonák
  • szója és más babfélék
  • sörélesztő
  • főtt tojás
  • szardínia
  • dió és dióvaj

Kerüld az aceton használatát!
Az aceton egy nagyon erős vegyszer, ami jelentős szárítóhatással rendelkezik. Amennyiben lemosod időnként a szép manikűrödet, érdemes olyan körömlakklemosót használnod, ami acetonmentes. Rengeteg ilyen körömlakklemosó van már a piacon, így rengeteg opció közül válogathatsz.

Mosogatás közben lehetőség szerint húzz kesztyűt!
A mosogatás több rizikófaktort is hordoz magában: egyrészt a sokáig vízbe áztatott körmök nagyon könnyen törnek. Másrészt a mosogatószerekben található vegyületek száríthatják a körmeidet. Ettől a körmeid veszthetnek hidratáltságukból, és sokkal könnyebben törhetnek le. Amennyiben helyesen használjuk a kesztyűt, akár teljesmértékben meg tudjuk óvni körmeinket a mosószer és a víz okozta veszélyektől.

Rendszeresen fesd ki a körmeidet!
A körömlakk képez egy biztonságot adó, védelmező réteget a körmödön, ezáltal megóvja őket a letöréstől. Ha növelni akarod a manikűr körömerősítő hatását, érdemes gél lakkal dolgoznod. Hiszen a gél anyaga egy rugalmas, ugyanakkor sokkal hosszantartóbb és erősebb védelmet adhat a körmeidnek.
 

Amennyiben úgy döntesz, hogy gél körömlakkal szeretnéd erősíteni a körmeidet, akár otthon is megcsinálhatod az álom manikűröd! Nézz körül kínálatunkban, és találd meg a számodra tökéletes otthon használható gél lakk szettet! Esetleg már van UV lámpád? Ebben az esetben különálló gél körömlakkjaink közül is válogathatsz!  

Noah Scheinfeld, Maurice J Dahdah, Richard Scher: Vitamins and minerals: their role in nail health and disease - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17763607/

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}