Milyen körömdíszítést válassz vendégednek vérmérséklet szerint?

A személyiségtípusok meghatározásának ma már többféle módja használatos, de a legrégebbi és legismertebb a vérmérséklet szerinti besorolás. Ez a módszer Hippokratész nevéhez fűződik, ő négy nagy személyiségtípus-csoportot állított fel kutatásai alapján: ez a melankolikus, a flegmatikus, a szangvinikus és a kolerikus. Lássuk, melyikre mi jellemző!

A melankolikus alkat

A melankolikusok általában szomorúak, lomhák, visszahúzódóak, a nagy társaságot kerülik. Akkor érzik jól magukat, ha a szalonban is kettesben tartózkodnak veled, más vendég nincs ott rajta kívül. Igénylik a figyelmet, bár alapvetően nehezen nyílnak meg, lehet, hogy többszöri alkalom után kezdenek csak el magukról beszélni.

Ilyen esetben jól teszed, ha hagyod, hogy a melankolikus vendég csendben figyelje, amit csinálsz, nem ostromlod kérdésekkel. Mivel nehezen döntenek, előfordulhat, hogy nem érkeznek konkrét elképzeléssel a körömdíszítést illetően és rád bízzák a szín kiválasztását.

A melankolikus emberekre jellemző, hogy hajlamosak az aggodalmaskodásra, ezért ritkán próbálnak ki új dolgokat, ragaszkodnak a megszokotthoz. Nekik semmiképpen se válassz extravagáns díszítéseket!

A melankolikus és a flegmatikus alkat inkább befelé forduló, introvertált típus, így számukra legtöbbször kényelmetlen, ha a figyelem rájuk irányul. A szolidabb, egyszerűbb formákat, színeket részesítik előnyben.

Tökéletes választás lehet a melankolikus típus számára a jól ismert francia manikűr. Színek tekintetében a föld elemhez kapcsolódóak közül válassz: barna, zöld, bordó, de a pasztellárnyalatokkal sem lőhetsz mellé. A sötétebb színeket is nagyon kedvelik, így a Morning coffee géllakk szett jó választás lehet esetükben a manikűr elkészítéséhez.

 

A flegmatikus alkat

A flegmatikusok szintén befelé fordulóak, de őket a közömbösség szóval lehet leginkább jellemezni. Érzéseik nehezen keletkeznek és nem is tartósak, sokszor teljesen mindegy nekik, milyen színűre fested a körmüket. Ők is nehezen döntenek, ezért valószínűleg rád testálják majd ezt a feladatot. Nagyon hétköznapian és gyakorlatiasan gondolkodnak, a rövidebb körmöket részesítik előnyben, kerülik a feltűnést.


 

Alapelemük a víz, ezért a kékes árnyalatok jól állnak nekik. A pasztellszínek e típus esetében is szóba jöhetnek: a nude, a krémszín, a barack tetszeni fog nekik. A körömfestéshez válaszd a Nude géllakk szettet, a díszítéshez pedig használj körömmatricát. Ez se legyen túl erőteljes: a geometriai formákat ajánljuk.

 

A kolerikus alkat

A kolerikus alkat lobbanékony, hirtelen haragú. Ha te szerényebb vagy, gyakran érezheted úgy, hogy átveszi feletted az irányítást. Mivel nagy energiája van, szereti magára irányítani a figyelmet. Nagyon határozott, nem tűri az ellentmondásokat.

Akkor érzi magát sikeresnek, ha az ő elképzelései válnak valóra, ezért neki nem kell segítened a körömlakk színének kiválasztásában sem, konkrét tervekkel fog érkezni. Jó, ha tudod azonban, hogy ez a típus a tűz elemmel hozható kapcsolatba, így a vörös minden árnyalatát bátran használhatod a manikűr elkészítése során.


A géllakk szettek közül a Pink Energy 3step géllakk szett a neki való, de a díszítésen van a nagyobb hangsúly: strasszkövek, csillámok jöhetnek minden mennyiségben! Az újdonságokért és extravagáns megjelenésért a kolerikusok őszintén rajonganak.

 

A szangvinikus alkat

A szangvinikusakat az különbözteti meg a kolerikusoktól, hogy érzelmeik kevésvbé tartósak. Ők is hirtelen haragúak, de hamar képesek lehiggadni. A feltűnő dolgokat viszont ők is nagyon kedvelik, így az élénk színek a nekik valók.

Kedélyes, barátságos emberek, nagy életkedvvel rendelkeznek, általában mosolygósak. Nagyon szeretnek beszélgetni, önmagukról is sok információt árulnak el, csak győzd megjegyezni a hallottakat!

Néha ugyan megbánják döntéseik következményét, de legtöbbször hamar túlteszik magukat a hibáikon. Előfordulhat az is, hogy egyik hétről a másikra új körömdíszítésre vágynak, így gyakori vendégek lehetnek a műkörmös szalonokban.


 

A Summer Breeze géllakk szett és az Unikornis Tiger eye thermo géllakk szett is jó választás, ha szangvinikusnak készítesz manikűrt. Az extravagáns díszeket se feledd: a csillámpor, a kaviárgyöngy és a körömékszerek is szóba jöhetnek.

Ha segítségre van szükséged a géllakkok vagy a körömdíszek kiválasztásához, keress bennünket elérhetőségeinken, szakszerű tanácsadással állunk rendelkezésedre!


 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}