Megszületett a döntés: az év színe 2023-ban a Viva Magenta!

Minden év decemberében izgatottan várják a divatot követő cégek, hogy a világhírű Pantone festékgyártó vállalat mit választ a következő év színének. A bejelentés most sem váratott magára sokáig: a Pantone 18-1750 kódszám alatt versenyző Viva Magenta lett a befutó. Ez a vörös egyik árnyalata, mely körömlakként is nagy lehetőségeket rejt magában. Ismerd meg a színválasztás történetét!

A Pantone küldetése

A Pantone vállalat 1963-ban szabványosította a színeket, ugyanis felfedezték, hogy nincs egységes jelölés a különböző árnyalatokra. Forradalmi újdonságuk a sztenderdizált Pantone színkatalógusokban materializálódott, ezek tették lehetővé a színek megbízható kiválasztását bárhol a világon.

A Pantone színkommunikációs rendszerének köszönhetően mára már a különböző iparágak szabványos színekben tudnak gondolkodni, mindez segíti a kommunikációt a tervezéstől a gyártásig. Ráadásul a Pantone-színek digitálisan is elérhetőek, így a grafikusok, webdizájnerek is tudják használni.

A Pantone vállalat 2000 óta minden év decemberében hirdeti ki a következő évre választott színt, mely a divatot is nagy mértékben meghatározza. Nemcsak a lakberendezők várják izgatottan, mi lesz az év színe, hanem a ruhaiparban és a szépségiparban dolgozók is, sőt még a csomagolóanyagok gyártásával foglalkozók munkáját is befolyásolja a színválasztás.


 

Az Év színe mindig üzen valamit

Az Év színének mindig van valamilyen szimbolikus üzenete. A döntéshozók általában figyelembe veszik az aktuális történelmi eseményeket, a társadalmi hangulatot és a kor szellemét kívánják így kifejezni. Egyetlen színben van összesűrítve múlt, jelen és jövő.

Például 2011-ben a Honeysuckle-t választották meg az Év színének, amely hasonló a jerikói lonc virág színéhez. Ezt a mályvás, rózsaszínes árnyalatot stresszoldó hatásúnak tartották és úgy gondolták, nyugtatóan fog hatni a gazdasági világválság közepén.

2016-ban két színt is kiválasztottak, mindkettő pasztellárnyalatú volt. A kékes Serenity és a halvány rózsaszín Rose Quartz kettősével a nemek közti egyenlőségre akarták felhívni a figyelmet.

2021-ben, a sokkoló Covid-járvány után is két színt hirdettek ki győztesként. Az Ultimate Gray a szilárdságot, az erőt és a kitartást jelképezte: ezt a színválasztást a tengerparti kavicsok ihlették. A másik szín az élénksárga Illuminating volt, mely a napsütésre, az életvidámságra és az energikusságra utalt.


 

A Viva Magenta jelentése

Ezek után nincs más hátra, mint bemutatni, mit is jelképez a Viva Magenta szín. Már ránézésre is erőt, lendületet, vagányságot sugall. A bíbor egyik árnyalatáról van szó, a kék és vörös keverékéről.

A Pantone így határozta meg a jelentését: „A Viva Magenta bátor és rettenthetetlen, lüktető szín, melynek kiáradása örömteli és optimista ünneplést tesz lehetővé, készen állva arra, hogy új történet jöjjön létre. Az idei év színe erőteljes és erőt adó.

A Viva Magenta az első, melyet a mesterséges intelligencia választott ki az év színének. A természetesség és a modernség összefogását is hirdeti ez az árnyalat.


 

Magenta színű lakkok és díszítőkellékek

Bár valóban nagyon élénk és vidám árnyalat a Viva Magenta, visszafogottabb kreációk elkészítésére is alkalmas. Ha túlságosan erőteljesnek, energikusnak találod ezt a színt, akkor használd csak körömdíszítésre!

A Moonbasanails kínálatában számos magenta színű géllakkot, műköröm zselét találsz és körömdíszítéshez is kínálunk magenta port, matricát.

Ha igazán trendi akarsz lenni, válassz a manikűr elkészítéséhez magenta színű fém zseléecsetet, melyet többféle méretben is beszerezhetsz tőlünk. A kerekített végű nyestszőr ecset extra minőségű műköröm kellék, mellyel könnyen elkészítheted a legszebb műköröm formákat, műköröm díszítéseket és mosolyvonalakat.

A Pantone ajánlása szerint a Viva Magenta remekül párosítható halványszürkével, kékkel vagy bármely pasztellszínnel. Monokróm színvilág hozható létre a rózsaszín árnyalatok felhasználásával.

A Moonbasanails kínálatában megtalálsz mindent, ami ahhoz kell, hogy egy bátor és merész, igazi viva magentás manikűröd legyen. Nézz szét géllakkjaink között!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}