Pedikűrözz otthon, ha szeretnél

Itt a nyár és ilyenkor előkerülnek a szebbnél szebb szandálok, papucsok és flip-flopok. Ahhoz, hogy ne kelljen szégyenkezned a lábfejed és körmeid állapota miatt, érdemes egy teljeskörű lábápolással indítani a szezont. Cikkünkben lépésről lépésre elmondjuk, hogyan kivitelezheted a pedikűrt otthon, így a pénztárcád is kímélheted.

Több a pozitív hatása, mint gondolnád

Egy kellemes otthoni pedikűr valódi kikapcsolódás lehet, hiszen az öngondoskodás energiával is feltölt. A téli időszakban egyértelműen kevesebb időt fordítunk a lábápolásra, hiszen a zárt cipők és csizmák eltakarják a repedezett sarkokat és a benőtt körmöket is, viszont itt az ideje a változásnak.

A szép pedikűr az igényesség egyik megnyilvánulása. Ha a körmeid megfelelően ápoltak, az még harisnyád élettartamát is képes meghosszabbítani, hiszen nem fog olyan hamar kiszakadni.


 

Mire lesz szükséged?

Hosszú a lista az otthoni pedikűr elkészítéséhez, viszont nagy része bizonyára a te háztartásodban is megtalálható. Szükséged lesz egy lavórra, körömcsipeszre, körömreszelőre, sarokreszelőre, fertőtlenítő sprayre, lábujjelválasztó szivacsra, manikűrpálcára, körömkefére, vattakorongra, frottírtörülközőkre és a kedvenc körömlakkodra.

Keress egy kényelmes helyet a lakásban, vagy akár a kertben. Teríts le a földre egy törölközőt és töltsd meg a lábáztató kádat langyos vízzel, majd tedd magad elé, úgy, hogy a törölköző kilógjon alóla. Ha néhány csepp illóolajat is adsz a vízhez, az még inkább növeli az igazi SPA-élményt.

Ha nincs otthon illóolaj, egy kis folyékony szappan is megteszi, de kedvenc testápolód is használhatod. Míg előkészíted a vizet, a többi eszközt helyezd elérhető távolságba Emellett egy könyvet is érdemes magadhoz venni, míg ázik a lábad.
 

Mire lehet még szükséged?

Van pár termék, melyekre szükséged lehet a tökéletes eredmény, azaz az ápolt, puha és egészséges lábak érdekében. Ilyen például a körömlakklemosó, a sarokpuhító krém és a kutikulapuhító olaj.

Az első lépés, hogy távolítsd el a régi körömlakkot a körmeidről, ha volt rajtuk majd áztasd a lábad a vízbe legalább 20 percig. Amikor érzed, hogy megpuhult a bőr, alaposan töröld szárazra a körmöket és a lábat.

Reszeld egyenesre a körmöket, ha szükséges, akkor a sarkok szélét körömcsipesszel távolítsd el. Soha ne vágd túl rövidre a lábkörmöket, de az sem jó, ha túl hosszúra hagyod. Legjobb, ha a lábujj kerek formáját követik a körmök.

A körömlemezt is alaposan csiszold le, hogy felülete egyenletes és fényes legyen. Ha ezek a folyamatok megvannak, akkor vidd fel a körömágypuhítót és alaposan masszírozd a kutikulába. A manikűrpálca segítségével nyomd hátra a kutikulát, majd a köröm vége alatti részt is alaposan tisztítsd meg.
 

Viszlát bőrkeményedés

Amennyiben bőrkeményedéssel küzdesz, semmiképp ne használj tyúkszem- vagy bőrkeményedés-vágót, hiszen ezzel többet árthatsz, mint használsz. Ne akarj egyszerre megszabadulni az összes bőrkeményedéstől, ebben az esetben fő a türelem. Radírozd le a lábfejed és a talpad, amire az egyszerű tengeri só is tökéletes megoldás. Ez a lépés eltávolítja az elhalt hámsejteket és javítja a keringést a bőrben.

Ezután áztasd a lábaid újra a vízbe legalább 5 percig, majd ezt követően alaposan töröld szárazra magad. Körömkefével dörzsöld át a lábfejed és a körmöket, majd testápolóval vagy olajjal masszírozd át az egész lábfejed.
 

A körmöket se hagyd ki. Ha a krémek beszívódtak, jöhet a pedikűr koronája, a körömlakk. Az ápolt felületen könnyebben tudsz majd dolgozni kedvenc színeiddel. A legjobb, ha ezt a fél órás rutint nem csak nyáron, hanem télen is gyakorlod, hogy mindig naprakészen tarts lábfejed
 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}