A gél lakk egyszerű eltávolítása (amelyet otthon is elvégezhetünk)

A gél lakk eltávolítása nagy odafigyelést igénylő művelet, hiszen ha nem járunk el elég nagy gonddal, akár kárt is okozhatunk a körmeinkben/körömágyunkban

Gél lakk eltávolításaEttől függetlenül nem feltétlenül kell szalonba mennünk, ha meg akarunk szabadulni a géllak-rétegektől a körmeinken, hiszen a következőkben leírt műveletet akár otthon is elvégezhetjük és még különleges eszközök sem szükségesek hozzá.

Ami az oldószert illeti, érdemes általában a gél lakk saját márkás leoldóját választani. Kérhetünk tanácsot szalonból, de nem járunk rosszul akkor sem, ha az interneten olvasgatunk valós véleményeket az egyes termékekről.

A leoldáshoz két féle módot is választhatsz. A gél lakkot áztathatod leoldó gyűszűben, vagy leoldó fóliában. A gyűszű bár drágább, bármennyiszer fel tudod használni. A fólia olcsóbb, de egyszer tudod használni. Ha nem tudod eldönteni melyiket válaszd, akkor azt vedd figyelembe, hogy milyen gyakran szeretnéd leoldani majd a gél lakkodat. A folyamat lényege egyébként minden esetben ugyan az: a leoldó folyadékban kell áztatni a gél lakkodat.

A fóliás módszert akár házilag is meg tudod csinálni, hiszen csak egy vatta pamacs, és egy alu fólia kell hozzá, de talán még egyszerűbb, ha készen, pont erre a célra elkészített fóliát veszel, amikor is már a fólia darabra rá van ragasztva a vatta pamacs. Akár házilag csinálod, akár készen veszed a leoldó fóliát, költsége nem számottevő.

Gél lakk leoldásaA vatta pamacsot áztasd be a leoldó folyadékkal. Majd a vatta részét helyezd a körömlemezedre. A fóliával pedig „csomagold” be az ujjad. A leoldási idő természetesen függ hogy hány rétegben, milyen vastagod van a gél lakk a körmödön. Kis tapasztalattal rá fogsz érezni hogy mennyi a leoldási időd. A mi gél lakkjainkat a saját leoldó folyadékunkkal körül belül 5 perc alatt tudod leoldani. Onnan tudod hogy leoldódott a gél lakk, hogy narancspálca segítségével egyszerűen le tudod tolni a körmödről. Ez után ajánlott át polírozni a köröm lemez felületét. Majd kend be ápoló olajjal a körmöd és a bőröd.


Látható hogy a gél lakk leoldása rendkívül egyszerű, és akár otthon is elvégezhető.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}