A manikűrös-pedikűrös szakmai fontos alapjai

A manikűrös/pedikűrös munka szakmai és anyagi megelégedéssel járhat: az időbeosztás rugalmasságától egészen a saját főnököddé válás lehetőségéig. Gyakorlása anyagi kényelmet és stabilitást nyújt.

Egy népszerű mondás szerint a kéz minden ember névjegye, mert több mindent elárulhat róla, mint maga az ember. Így egy ápolt kéz gondozott emberré teszi birtokosát. A szépségipar több éve felfelé ívelő tendenciát mutat, így a nők és a férfiak igényeit is ennek megfelelően fedezi. Manapság a manikűr és a pedikűr minden személy számára szükséges szolgáltatás, anyagi helyzetétől függetlenül, akár saját magának, akár profi manikűrös által.
Mit takar ez a munka?

A manikűr és a pedikűr olyan alapvető szolgáltatás, amelyekkel a szépségszalonokban találkozhatsz. Létfontosságú terület lévén nem szab gátakat, nők és férfiak egyaránt használhatják. A manikűrös/pedikűrös munka egy gyönyörű munka, mely a kéz- és lábápolásra összpontosít, a bőrtől a körmökig. A manikűrös az a személy, aki helyreállítja a fáradt és olyan külső napi tényezők által érintett kezek vagy lábak szépségét és hidratáltságát, mint az időjárási viszonyok, cipők, sőt az érzékenységet is. Ugyanakkor a manikűrös az a személy, aki képes kezelni a különféle, kellemetlen érzést okozó körömbetegségeket.


 

Milyen előnyei vannak?
A manikűrös munkája professzionalizmust, odafigyelést, kommunikációt, minőségi eszközöket és kreativitást igényel! A manikűrös munka lehetőséget ad arra, hogy sok olyan emberrel kerülj kapcsolatba, akinek hatással lehetsz a megjelenésére, kezük és lábuk egészségére. Ugyanakkor további előnye a munkabeosztás, amely meglehetősen rugalmas.

Milyen hátrányai vannak?
Mint minden munkahelyen, itt is lehetnek kevésbé kellemes dolgok, amiket be kell tartani. Mindenekelőtt egy ilyen munkában türelmesnek kell lenned, mert sok odafigyelést és precizitást igénylő munka, különösen a konkrét eszközök használatakor. Ezenkívül két okból is türelmesnek kell lennie minden ügyféllel, aki igénybe veszi szolgáltatásait:

  • először is azért, mert a kéz vagy láb szakszerű ápolása meglehetősen sok időt igényel,
  • másodszor pedig azért, mert a legtöbb ügyfél úgy érzi, hogy mindenféle dolgot el kell mesélnie az életéből.

Hogyan néz ki a manikűrös-pedikűrös munkahelye?
A kozmetikumoknak szánt tér mellett a manikűr/pedikűr részleg a legsterilebb hely kell legyen egy szalonban. Tekintettel arra, hogy fáradságos munka, a legjobb higiéniai körülmények között kell elvégezni!
A manikűr/pedikűr szekrény legtöbbször a következőket nagyobb elemeket tartalmazza:

  • speciális szék, amely kibővítve pedikűr elvégzését is lehetővé teszi,
  • kényelmes szék neked,
  • asztal vagy munkaterület,
  • többféle típusú sterilizáló,
  • szekrény minden eszköz megfelelő tárolására.

Mi kell ahhoz, hogy profi legyek?
Az ember nem születhet szakembernek a területen, de sok gyakorlással azzá válhat. Például egy manikűr/pedikűr tanfolyam elvégzése után nem kell más, mint a szorgalom és kitartás, hogy minél többet megtud az általad gyakorolt munkáról.

A szépségipar más munkáihoz képest a manikűr/pedikűr terület technikailag nem fejlődik olyan gyorsan. Az általad használt fogyóeszközök azonban sokkal gyorsabban fejlődnek, mint más területeken, így sok befektetést is igényel.

Nem szabad elfelejteni, hogy ez a munka szakmai jellegű, amely sok információt, komolyságot, tapasztalatot és szenvedélyt igényel. Ennek a munkának az alapját a szakterület rendkívüli oktatói adják, de a professzionalizmus a tapasztalatból és a szolgálati időből fakad. Így sok szakember azt javasolja, hogy már a tanulás fázisában kezdj el gyakorolni, hogy minél több tapasztalatot és információt gyűjthessen a területről.

Végül, de nem utolsósorban mindig naprakésznek kell lenned a szakma legújabb termékeivel, eszközeivel, információival és technikáival, hogy gyorsan előre tudjon lépni!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}