Ne hagyd ki a farsangi bulikat idén sem!

Bár már hamarosan vége a farsangi időszaknak, ünnepelni, mulatozni mindig van ok. Ha még idén nem vettél részt egy jelmezes felvonuláson vagy nem roptad a táncot egy álarcosbálban, akkor itt az ideje pótolni a mulasztást! Készülj különleges körömdíszítéssel is!

A farsang eredete, farsangi szokások

A farsangi időszak vízkeresztkor, január 6-án kezdődik, és húshagyókeddig tart – idén ez február 13. Az ünnepet a böjti időszak követi, ekkor a mulatozásoknak átmenetileg vége szakad. Addig azonban bőven van lehetőség mókázásra, táncolásra, szórakozásra.

Ebben az időszakban tartják a híres velencei karnevált is, amely sokakat vonz, de hazánkban a mohácsi busójárás is ekkor zajlik. Nem egy helyen rendeznek álarcosbált, farsangi mulatságot.

A cél mindenhol ugyanaz: arcunkat eltakarva, mókás jelmezt öltve búcsúztatjuk a telet, készülünk a tavaszra. Ezek a kis vidám mulatozások a régebbi idők embereinek is megváltást jelentettek a többhetes visszavonultság, bezártság után.

A farsanghoz kapcsolódik az a szokás is, miszerint farsangvasárnap a nők választhatnak párt maguknak. Erről a lehetőségről szól Csokonai Vitéz Mihály Dorottya című eposza is.

A farsang utolsó napjait szokás farsang farkának hívni, ekkor hág a tetejére a mulatozás. Sokan öltöznek jelmezbe az időszak alatt, van, ahol kiszebábut is égetnek, hogy jöjjön a tavasz. 

Körömdíszítéssel is készülhetsz a mulatozásokra

Amennyiben van lehetőséged részt venni egy farsangi bálon, semmiképp se hagyd ki! Meríts ötletet a netről, keress egy vidám jelmezt, és érezd jól magad. A körömdíszítés is lehet ilyenkor picivel extravagánsabb!

Bár a farsangnak nincsenek olyan tipikus jelképei, mint a karácsonynak a hóember, a mikulás vagy az angyalka, itt épp azzal tűnhetsz ki, hogy valami egyedit készítesz. Mivel bálakról, zenés-táncos mulatságokról van szó, nem hagyhatod ki a csillogó körömdíszítőket!

Válassz kedvedre flittert, csillámport, strasszkövet a kínálatunkból, esetleg glitter páva díszítőt és alkoss valami szépet! Ezek a termékek géllakkal és zselével, porcelánnal is használhatók. 

A farsangi körömdíszítés menete géllakkal

Szokásos módon készítsd elő a körmeidet – bufferrel bolyhosítsd a körömlemez felületét. Portalanítsd portalanító kefével, majd vedd elő a Nail prepet. Ez egy zsírtalanító, fertőtlenítő hatású folyadék, használata rendkívül fontos a géllakkozás előtt, mert csak így lesz megfelelő a tapadás. A száradás után kend fel a leoldható bondert a körmödre egyenletesen. Ügyelj arra, hogy ne érintkezzen a bőröddel.

A bonder UV-LED-lámpa alatt köt meg, ezért helyezd be a kezed a fény alá. Ezt követően jöhet a géllakk – egy vagy akár két rétegben is alkalmazhatod, elképzelésedtől függően. Minden egyes réteget lámpa alatt köttess meg. Ha elfolyna kissé a lakk, narancspálcával tudsz korrigálni a lámpázás előtt.

Most pedig jöhet a körömdíszítő! Szórd be a körmödet például fehér flitterrel, és kend át fényzselével a szebb hatás érdekében. Ezt is köttesd lámpa alatt! Ha leoldható, fixálásmentes fényzselét választottál, akkor kész is vagy! Ha fixálásmentes a fényzseléd, akkor még cleanerrel töröld át a körömfelületet.


 

Mire figyelj?

Gondold át a körömdíszítés előtt, mibe öltözöl majd a bálon. A maskara levetése után is ugyanolyan jól illik az öltözetedhez a géllakk színe? Nem túl harsány a minta, amit választottál? Fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, egy tőled idegen díszítést még akkor se válassz, ha a jelmezedhez az passzolna.

Mivel a géllakk igen tartós, akár 4-6 hétig is hordható, úgy alakítsd ki a körmöd, hogy hetekkel az esemény után mutatós legyen a díszítés. Ha nincs elképzelésed, mivel is dekorálhatnád a körmöd, bátran nézz szét az oldalunkon! Képgalériánkból meríthetsz ötleteket, termékeink között pedig megtalálod a szükséges alapanyagokat.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}