Körmös szeretnél lenni? Előtte olvasd el ezt a cikket!

A mai világban rengeteg embernek vannak megcsinálva a körmei, így körmösökből sosem lehet elég. Ez a kreatív szakma sokakat csábít, így lehet, hogy neked is megtetszett. Ebben a cikkben elolvashatod, hogy mit szükséges ahhoz, hogy körmös lehess, és hogy mit érdemes előre tudni erről a szakmáról.

Így sajátíthatod el a körmözéshez szükséges tudást
Először beszéljünk arról, hogyan tudsz megtanulni úgy körmöt építeni, hogy hobbi szinten tudd csinálni magadnak vagy az ismerőseidnek. Ha „csak” ennyi a célod a műköröm építéssel, akkor akár a netről is megtanulhatod a szükséges tudást. A mai világban már szerencsére majdnem, hogy mindent meg lehet tanulni hobbi szinten a Youtube-on vagy más platformokon.

Ezzel szemben, ha munkaként szeretnéd űzni a körmözést, akkor hivatalosan csak úgy működhetsz, ha elvégzel egy OKJ képzést, és számlaképessé válsz. Ergo, vállalkozást indítasz.
 

Először bizonyosodj meg róla, hogy tényleg ezt szeretnéd-e csinálni

Ha nem vagyunk képben azzal, hogy a műkörmös milyen feladatokat lát a munkája során, akkor könnyen csalódhatunk ebben a szakmában, és már a tanulmányainkat is félbehagyhatjuk emiatt.

Ezért mielőtt kiadjuk a pénzt az OKJ képzésre, győződjünk meg arról, hogy reális képünk van-e a szakmáról, és tényleg szeretni fogjuk-e, amit csinálunk.
Felsorolunk pár dolgot, amire lehet, hogy nem gondolnál egy körmös feladataként, de mégis szerves része a műköröm építésnek. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy ez a cikk nem ad teljeskörű tájékoztatást, ezért érdemes más helyeken is utánajárni a témának. Ennek a tudatában nézzük a körmösök legfontosabb feladatait.
 

A körmök egészségének a felmérése
A körmösöknek nemcsak az a feladata, hogy az ügyfelek körmeit széppé varázsolja. Arra is ügyelnie kell, hogy segítsen a körmök egészségének a megőrzésében. Ehhez figyelmesnek kell lennie, és fel kell tudnia ismerni a körmök egyes betegségeit.

Talán ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a körmös szakmához szükséges OKJ képzés: hiszen ahhoz, hogy fel tudjuk mérni a körmök állapotát, muszáj mélyebb tudásunk legyen a köröm felépítéséről.

Nem is beszélve azokról az egészségügyi és biztonsági előírásokról, amikkel egy körmösnek tisztában kell lennie. Létfontosságú, hogy fel tudja ismerni a rendellenes körmöket és a fertőző körömbetegségeket.
 

A köröm megfelelő reszelése, festése, építése
A körmösöknek egyértelműen el kell sajátítaniuk a precíz formázás, építés, reszelés és festés készségét. Ezek egyszerű feladatoknak tűnhetnek, de a gyakorlatban komoly kézügyességet és koncentrációt igénylő szolgáltatásokról beszélünk.

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy ezek mennyire megterhelő feladatok lehetnek, ha egész álló nap csinálja az ember. Ezzel a ténnyel érdemes számolni, mielőtt belekezdünk a szakma tanulásába.


 

A munkavégzés helyének és eszközeinek a folyamatos tisztántartása
Erről kevesen beszélnek, de mint minden szépészeti szolgáltatás esetében, itt is kiemelt jelentősége van a higiéniának. A tisztaság fenntartása szerves része a körmös tevékenységének. Ez olyan mértékig igaz, hogy akár a munkaidőd egy viszonylag nagy részét is igényelheti az állandó takarítás – különösen a pandémia idején.
A felsorolt dolgok mellett is belevágnál a körmös szakmába? A Moonbasa oldalán megtalálod az összes olyan anyagot, amire szükséged lehet a munkád során. Nézz körül webáruházunkban, és tedd boldoggá az ügyfeleidet minőségi, és egyben gyönyörű manikűrökkel!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}