Fejezd ki az egyéniségedet Moyra körömnyomda segítségével!

Egyre népszerűbb körmös technika a körömnyomda használata. Nem csoda: segítségével azok is tökéletes mintákat körmükre varázsolni, akiknek nincs semmi rajzkészségük, gyakorlatuk, vagy otthon szépítik körmeiket. Emellett nagy előnye, hogy minden típusú körömre alkalmazhatjuk: a hagyományosan lakkozott, az épített zselés, a porcelán, illetve a gél lakkozottra is.
Számos körömnyomda-készlet kapható a piacon – amelyek közül az egyik legnépszerűbb a Moyra márkájú. Nyomdalemezei kiváló minőségűek és több száz mintát tartalmaznak, úgyhogy mindenki megtalálhatja köztük az egyéniségének megfelelőt. Termékeivel egyszerűen és gyorsan lehet dolgozni.
 
De mégis, hogyan kell használni a körömnyomdát? Egy kis útmutatót állítottunk össze.
 
Ezekre a dolgokra lesz szükséged:

Mielőtt nekiállsz, minden szükséges eszközt készíts elő, minden legyen a kezed ügyében. Ugyanis a nyomdával gyorsan kell dolgozni, és bosszantó lehet, ha amiatt megy tönkre a műved, hogy valamit keresgélned kell.
Tehát ezekre lesz szükséged: körömnyomda (stempli), lehúzó kártya, körömnyomda lemez, körömnyomda lakk, acetonmentes körömlakklemosó vagy nyomdalemez-tisztító folyadék, szálmentes törlőkendő. Bővebben itt tudsz utánanézni a dolgoknak.


 
A nyomdázás menete:
  1. Elsősorban készítsd el (lakkozd ki) körmeidet a megszokott módon. Ahogy már azt említettük, a nyomtatót használhatod  hagyományosan lakkozott, épített zselés, porcelán, és gél lakkozott körömre is. Ha gél lakkot használtál, a nyomtatni kívánt körmödet kicsit mattítsd fel bufferrel, hogy jobban tapadjon rajta a minta.
  2. Távolítsd el a nyomdalemezről a kék védőfóliát. A lemezekre vigyázni kell, sérülékenyek, karcolódhatnak. Később is tárold őket a megfelelő tokokban!
  3. Többször töröld át a lemezt acetonmentes körömlakklemosóval vagy nyomdalemez-tisztító folyadékkal, hogy teljesen zsírtalanítsd a felületét. Lényeges, hogy szálmentes törlőkendőt használj erre a célra, nehogy egy kósza vattaszál belerondítson a munkádba.
  4. A nyomdafej, azaz stempli felületét első használat előtt érdemes enyhén, finoman mattítani bufferrel. Ezután körömlakklemosóval zsírtalanítani kell.
  5. Miután kiválasztottad a neked tetsző mintát, kenj a minta szélére megfelelő mennyiségű körömnyomda lakkot. Fontos, hogy kizárólag a nyomdázáshoz kifejlesztett lakkot használj: ezek színek élénkebbek; állaguk kicsit sűrűbb, mint az átlagos körömlakké;  és gyorsabban száradnak. Rendkívül szép hatást lehet elérni a fekete és a fehér színű (06-os és 07-es) körömnyomda lakkokkal.
  6. Lehúzó kártya segítségével, a kártyát 45 fokos szögben tartva, gyors mozdulattal húzd át a festéket a kiválasztott mintán. Figyelj oda, hogy a szín kitöltötte-e az egész mintát, nehogy valahol szabad felületek maradjanak. A művelet végén le kell törölni a felesleget a kártyáról.
  7. Gördülő, vagy egyenes, gyors mozdulattal vidd fel a mintát a stemplire. Ellenőrizd, hogy tényleg rákerült a teljes minta! (Ha nem vagy egészen biztos abban, hogy jó mintát választottál, nyugodtan próbáld ki először papíron! Ebben az esetben az egészet újra kell kezdened: lemez tisztítása – nyomdalakk – lehúzás – stempli).
  8. Ugyanilyen gyors mozdulattal nyomd rá a nyomdán lévő mintát a körmödre. Ugye, szép lett?
  9. Végezetül vond be a körmödet fedőréteggel (például top géllel, átlátszó körömlakkal, stb.)
  10. A stemplivel nem lehet másképp dolgozni, csak úgy, hogy az ujjad bőrére is kerül a mintából. A felesleges festéket mindennek a végén, egyszerűen körömlakklemosóval tudod eltávolítani.
 
Az egész körömnyomtatásnál gyorsan kell dolgozni. Figyelj oda arra is, hogy használat után alaposan tisztítsd le a nyomda kellékeit, nehogy egy-egy rászáradt körömlakk-darabka tönkretegye valamelyik eszközödet.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}