Koreai körömcsodák

A nemzetközi smink-és szépségápolási irányvonalakban egyre hangsúlyosabban épül be a koraiak világhíres kreativitása és minőségi kozmetikumai. Nincs ez másként a körömápolásban sem. A francia manikűr sokak számára unalmassá válik, és elkezdenek kikacsingatni a világba. A közösségi médiának és az angol nyelven, vagy felirattal, fordítóval már egyre többeknek elérhető külföldi forrásoknak köszönhetően már szinte bárki bekukkanthat az egzotikus beauty tippek színfalai mögé.

A koreai kozmetikumok az elmúlt években valódi világhírnévre tettek szert. A felhasznált alapanyagaik és minőségi kivitelük már fizikai áruházakban is egyre több helyen megjelennek Magyarországon. A körömápolásban is vannak olyan stílusirányzatok, olyan anyagok, vagy épp formák, amiket a koraiak uralnak a piacon. Az otthoni gél lakkozás nagy előnye, hogy az ellesett praktikákat akár a saját alapanyagaidból is megvalósíthatod, nem kell speciális szakember után bóklászni, ha elég türelmes és kreatív vagy.

Aszimmetrikus, geometrikus körömformák

Az egyik legextrémebb trend, ami Koreához köthető a megszokottól eltérő körömreszelési, körömformázási technika. A gyémántos fényben és csillogásban úszó körmöket sokan formájukban is az ékkövekhez, kristályokhoz, gyémántokhoz igazítják. Tehát, ha megunod az ovális, négyzetes, vagy hegyes körmöket, enyhe sarkokat, kiállásokat reszelned a köröm végekre. Ehhez persze dukálnak a körömékszerek, strasszok, kövek minden mennyiségben, akár az egész felületet elfedő struktúrában.

 

Kristályszerű tündöklés

A vizes, óceáni hangulatot, vagy épp a legtündöklőbb ékszerboltok kirakatát idéző körömcsodák is népszerűek a koreai manikűrben. A lényeg, hogy szerezz be nagy mennyiségű követ, csillogó körömékszert és részben, vagy egészben fedd be vele a körmeidet. Ezt pedikűrre nem ajánljuk jószívvel, hiszen ez balesetveszélyes, egészségkárosító hatású lehet. A manikűrben azonban teljesen elfogadható, ha nem zavarnak a kiálló részek, domború formák a körmeiden. Ha már ennyi kövecske, strassz jön szóba, mindenképp szerezz be jó minőségű ragasztót, fedőlakkot.

 

Körömgyűrű, drágakövek

Nem állnak távol a koreai dekorációktól az európai szemmel túlzásba hajló extremitások. Ilyenek például a körömre ragasztott, de túllógó, lecsüngő aranyláncok, gyöngyök, vagy épp a körömgyűrű fogalma. A körömgyűrű tulajdonképpen különböző anyagból készült keret, amit ráragasztanak a körömre és keretbe foglalja, körülveszi a széleket. Ezt egyébként akár egy arany, vagy ezüst színű lakkal is utánozhatod, ha körberajzolod a széleket, díszekkel ékesíted.

 

Mozaikok és üveghatás

A mozaikos, vagy mozaik mintás díszítés szintén a luxus hatást erősíti, ugyanakkor, ha kreatívan állsz hozzá igazán visszafogott és óvatos stílust is alkothatsz a különböző nonfiguratív darabkék csempeszerű összeillesztéséből. Ehhez díszítőket is válogathatsz, de ecsettel is megfestheted a részleteket. Kaphatók olyan flitterek, strasszok, amikkel ezt gond nélkül megvalósíthatod.

 

Nem csak a koreaiaknál, Európában is menő az üveghatás, a tejüveg, ólomüveg és minden áttetszést sejtető, fényes, kemény felületet, amit speciális, erre a célra készült lakkokkal játszva elkészíthetsz magadnak is!

Mi a véleményed, tudsz valamit hasznosítani az ázsiai trendekből? Van, ami megtetszett? Készíts elő a körmös dobozaidat, nézz körül a képek között és vágj bele egy új kalandba a következő manikűr, pedikűr során is.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}