A műkörömépítés lábra

Mi értelme?
A műköröm építése a lábakon hasonló gyökerekkel rendelkezik, mint a kezeken. A szabálytalan növésű körmöket, a töredezést vagy a lábgomba, esetleg leesett vagy levett köröm okozta deformálódásokat nem fedhetjük el az épített körömmel. Vannak, akik a nyári időszakban szeretnek a megjelenésükön javítani az épített körmökkel, és vannak, akiknek a téli időszakban, a cipőhordás okoz olyan gondokat, amelyeket műkörömmel érdemes elfedni. Profi módon megépített körömmel a lábunk egészséges és rendezett hatást kelt.

Egy gondos műkörömépítő szakember alkalomról-alkalomra ellenőrzi, hogy hogyan változik az eredeti köröm és annak megfelelően kezeli le, majd építi rá az új műkörmöket. Így a levett vagy torzult műköröm helyén fájdalom- és fertőzésmentesen nőhet ki az új, szép és egészséges köröm.

Ápoljuk a lábunkat!

Műkörömmel és műköröm nélkül is, a lábak körme folyamatos karbantartást igényel! Ha problémásak a lábkörmeink (gyakran benőnek, letörnek, esetleg van/volt már körömgombánk), érdemes a lábunk ápolását pedikűrös szakemberre bízni, hogy elkerülhessük a maradandó elváltozásokat vagy a(z újabb) fertőzéseket.

A műkörömhordás a lábakon szigorúbb feltételekhez kötött, illetve több szempont figyelembevételét követeli, mint a kezeken. Nem mindegy, hogy zárt cipőben vagy nyitottban tölti a vendég a napjai legnagyobb részét, milyen lábbelit hord, vagy mennyire izzadós a lába. Ha lábainkon műkörmöt hordunk, még fokozottabban érdemes odafigyelni a lábhigiéniára!

Esküvői műkörmök: igen!
A kép csak illusztráció

A lábkörmök sokkal lassabban nőnek, mint a kezünk körmei, így a lábakon elhelyezett műkörmöket a kézen levőkhöz szükséges töltéseknek csak minden második alkalmával szükséges tölteni.

A lábaknál használt zselék speciális fajtája a gombaölő zselé, amely sem kinézetében, sem a felhasználás módjában nem tér el a "normálistól", de a fertőzések megelőzésére alkalmas.

A formákat tekintve a hegyes és a nyújtott verziók (blade, pipe, edge) megosztók és valóban érdemes velük kapcsolatban elgondolkodni néhány dolgon. Igaz, hogy a menyasszonyok manapság egyre vagányabbak, trendfakasztóbbak és polgárpukkasztóbbak, de az esküvő nem csak rólunk szól és arról, hogy kifejezzük magunkat. A sok vendégnek, aki eljön minket megnézni, vajon mit üzen az ara kezén tíz darab öt centis karom? Nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy az esküvő napján a menyasszonynak tudnia kell kezelni a ruháját, kezet fogni a gratulálókkal, átöltözni, részt venni a lakodalmas játékokban és még számos más dolgot is, tehát nem érdemes olyan körmöt csináltatni, amely akadályoz, sérülékeny vagy veszélyes lehet.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}