Tavaszi virágdivat a körmökön

A legújabb tavaszi virágzás a körmökön olyan álomszerű, mint amennyire nekünk jelen pillanatban az, hogy eljön még a kikelet. A minta sokban hasonlít a gésák ruháján vagy a több száz éves japán porcelánvázákon látható leheletfinom virágmintákhoz. Már csak azért is a hasonlóság, mert világos alapon (főleg porcelán-színeken) mutat a legjobban, hiszen olyan vékony vonalakból, apró részletekből áll, amelyek amúgy nem látszanának.
Természetesen a japán virág-manikűr nem nélkülözi a friss és élénk színeket sem, sőt. A teljes kéz látványa úgy áll össze, hogy a hüvelyk, mutató és a kisujjat a virág színeiből kiemelt erőteljesebb árnyalattal festjük le, teli flekkel. A virág minta általában a középső és/vagy a gyűrűsujjra kerül, világos, porcelán-kék, -rózsaszín, -sárga vagy bézs, tojáshéjszínű alapra. Februárban akciós termékeink között számos, ehhez a mintához kiválóan illő, finom, világos árnyalatot találhattok.

A virágmintás körmökön hosszanti irányban dolgozunk, ez adja meg a minta jellegzetességét. A köröm hosszanti tengelyével párhuzamosan két, maximum három, eltérő hosszúságú szárat rajzolunk egyetlen vékony ecsetvonással, majd vagy apró virágot rajzolunk a végére (ibolya, margaréta, cseresznyevirág), vagy icipici leveleket a szár mentén.
A minta lényege, hogy nagyon letisztult és egyszerű, vagyis semmi burjánzás vagy túldíszítettség nem fér bele. Nem véletlen, hogy 1-3 szárral dolgozunk, a köztük levő teret kínosan tisztán tartva, a virágok szárain ne legyen levél, a leveles indákon pedig ne legyen virág. A virágok festésénél is az egyszerűségre törekedjünk, apró ecsetvonásokkal (max. 1-2-vel), és egy-két színnel dolgozzunk. Bátran használhatunk azonban árnyalatokat vagy fehéret a finom részletek kidomborítására. Nagyon izgalmas változat az apró leveles minta, amely csak feketével készül a világos alapra, ez már kissé áthajlik a japán árnyszínház látványvilágába.

A virágminta megrajzolása kíván némi stílusérzéket és kézügyességet, de annyira egyszerű, hogy nem kell aggódnunk, könnyű belejönni.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}