Körömlakk gyerekeknek – Ezzel nyugodtan festhet az aprónép is!

Moyra Kids Kollekció – Vidám játék az élénk, csillámos színekkel

Nálatok is előfordul, hogy a kislányod, kisfiad epekedve bámulja, ahogyan a körmeidet fested, és természetesen, mint mindenből, ebből is szeretné kivenni a részét? Mesélnek a lányok arról, hogy az oviban, suliban már mindenki más lakkozza a körmét csak neki nem szabad? Mit lépsz erre? Mit lehet erre mondani?
 

A Moyra Kids gyermekeknek szánt allergénmentes „körömlakkja” egy ideális alternatíva lehet a serdülőkort megelőző szárnypróbálgatásokra, vagy egyszerűen arra, hogy a kézügyesség fejlesztése mellett egy kis lázadó szórakozást csempéssz a közös időtöltésetekbe. Mi ez a termék, minek szól az idézőjel a körömlakknál? Nézzük meg közelebbről!
 

Mi a baj azzal, ha a gyerekek hagyományos lakkot használnak?

Akár egy óvatlan pillanatban, akár önfeledt játék közben előfordulhat, hogy a gyerek megkaparintja a körömlakk készletedet. Ennek több veszélye is lehet. Egyrészt kitartó takarításra és esetenként egy-két nem épp esztétikus szőnyegre, íróasztalra is készülhetsz, ha a fecsegő-tipegők akcióba lendülnek.

Másrészt sem a bőrüknek, sem a lélegző körömlemezkéknek nem tesz jót, különösen ennyire fiatalon a vegyi anyagokkal, erős szigetelő réteggel működő körömlakk használata. Lemosni is csak vegyszerekkel lehetséges, ez szintén nem tesz jót a kicsiknek. Semmiképp sem javasoljuk a használatát serdülőkor előtt, amikor a bőr már kellően strapabíró és tapasztalt ahhoz, hogy ilyen terhelést is elbírjon.


„Körömlakk”, amit bármikor lemoshattok!

A turpisság ott kezdődik, hogy ezeket a megtévesztésig körömlakkra emlékeztető, színpompás színekben elérhető kozmetikumokat bármikor lemoshatjátok, akkor is, ha a gyermeked „kiment a vonalból”. Ami lássuk be elég gyakran előfordul, ha az ovisokról, kisiskolásokról van szó, akik még csak most tanulnak rajzolni, írni, és apró mancsaik korlátozottan teszik lehetővé a precíz irányítást.

A móka azonban nem marad el, hiszen a tiédhez hasonló zseniális és természetesen csillámos árnyalatok közül válogathattok. A lemosáshoz két hatóanyag szükséges: szappan és víz.


Hogyan kell használni?

Akárcsak a „felnőtt” körömlakk, a Moyra Kids kollekció darabjai is ugyanolyan üvegcsében és minőségi ecsettel érkeznek. Arra itt is fontos odafigyelni, hogy ne hagyjuk nyitva sokáig, hiszen ugyanúgy képes beszáradni a vízbázisú festék is. Ha nagyon beszárad, esetleg pár csepp vízzel megpróbálhatod visszahígítani, de csak módjával, hiszen a túl sok víz miatt tönkre mehet a tapadási képesség.

A gyereklakkot az ecsettel felviszitek, vagy a gyerek saját maga kenheti (hiszen valószínűleg ez volt a könyörgés tárgya egészen idáig, és ez az igazi élvezet is számára). Egy. vagy két rétegben kedv szerint felvihető, nagyon hamar megszárad, de a tőled ellesett módon biztosan szívesen legyezgeti és szárítgatja majd a frissen festett manikűrt. Ha ez megvan, nincs is szükség másra, indulhat a divatbemutató, vagy épp a gyors kézmosást követő újabb kör egy újabb színnel.


 

Hány éves kortól szabad használni?

Alapvetően helytálló lehet az a szabály, hogy amikor a gyerkőc már nem kóstol bele mindenbe, megérti, hogy egy fontos projekten dolgozik éppen és képes a figyelmét teljes mértékben erre irányítani, mint például az építőkocka, a rajzolás és festés, akkor a gyerekbarát körömlakk is szóba jöhet.

Jó pont a Moyra kollekciójának, hogy nem tartalmaz veszélyes, mérgező anyagokat, nem gyúlékony, teljesen szagtalan, és persze vízbázisú! Ahogyan fentebb is említettük, könnyen lemosható szappanos vízzel. Persze feltehető, hogy a műalkotás elkészülte után nehezebb lesz rávenni a kis hercegnőket a mosakodásra. Ezt a részét már rád bízzuk.

A közös szórakozáshoz jókedvet és sok játékos percet kívánunk!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}