Hogyan távolíthatom el otthon a gél körömlakkot?

Nincs időd elmenni a manikűr szalonba, viszont szeretnéd mihamarabb eltávolítani a zselés körmödet? Ne aggódj, mindez otthon is lehetséges!

A zselés köröm nemcsak szép, de tartós megoldást is kínál azok számára, akik imádják az igényes és hosszú körmöket. Viszont megeshet, hogy valamilyen oknál fogva, azonnal szabadulni szeretnének tőle, de nem tudnak elmenni a manikűröshöz, és hát ezen az aceton sem segít.

Bármilyen csábító is, az UV vagy LED lámpával rögzített géllakk lehúzása, lerágása vagy felkaparása komoly, hosszú távú károsodást okozhat a körömrétegek számára. Tapasztalat hiányában nagyon valószínű, hogy a természetes körömlemez egy rétegét is lehúzod, és nem csak a színt, amit szeretnél eltávolítani. Az otthoni próbálkozásod eredménye pedig egy gyenge, vékony köröm lesz, amely fájni fog és könnyen letörik.

A jó hír az, hogy az UV vagy LED körömlakkot könnyen eltávolíthatod olyan tárgyakkal, amelyek valószínűleg már vannak az otthonodban, vagy könnyen beszerezhetőek. Egyszerű körömzselé eltávolítási útmutatónk segítséget ad, miközben megőrzöd körmeid szépségét.


 

A következőképpen távolíthatod el a gél lakkot a körmeidről, a manikűrösök által is jóváhagyott módon:

1. Távolítsd el a körömlakkot!
Ismered azt az átlátszó, fényes fedőlakkot, amelyet a zselés manikűr végén kennek a körmeidre? Nos, ideje eltávolítani! A manikűr felső rétegének eltávolítása felgyorsítja az eltávolítási időt.
Körömreszelő segítségével távolítsd el a manikűr felső rétegét. Ha úgy gondolod, hogy még nem távolítottad el teljesen a fedőlakkot, tedd a kezed a lámpa alá, és ellenőrizd a körmeidet. Látni fogod, hogy maradtak-e még fényes felületek, amelyeket továbbra is reszelni kell.
 

2. Áztass vattakorongot gél lakk leoldó folyadékba!
Míg a nem acetonos eltávolítók hatékonyak lehetnek a hagyományos körömlakk esetében, valószínűleg géllak eltávolításakor ez nem elég, ragaszkodni kell egy erős eltávolítóhoz. Tölts meg egy kis edényt Removerrel és áztass be vattakorongokat benne.
 

3. Rögzítsd a vattakorongokat a körmeidhez alufóliával
Helyezd a gél lakk leoldó folyadékkal átitatott vattakorongot a körmeidre, majd tekerj egy kis alufóliát a körmeid köré, hogy a vattakorong a helyén maradjon. Miután mind a tíz körmödet becsomagoltad, dőlj hátra, és lazíts 15-20 percig. Miután eltávolítottad a fóliát, ha mindent jól csináltál, a körömlakknak úgy kell kinéznie, mintha leesett volna a körmödről.
 

4. Óvatosan távolítsd el a maradék gélt
A finoman itt a fő kulcsszó! Enyhe nyomással a kutikula pálcikával vagy az ápolókefével kapard le a maradék gélt. Ha a gél nem csúszik le minimális nyomással, az azt jelzi, hogy több eltávolítószerre van szükség: áztass be egy újabb, friss vattakorongot, és csomagold be még néhány percre alufóliába, mielőtt eltávolítod a gél többi részét.
 

5. Ne feledkezz meg a kutikulaolajról
Bár a gél lakk leoldó folyadék nagyszerűen eltávolítja a géllakkal díszített körmökről a géllakkot, mindez azt is jelenti, hogy eltávolítja a természetes olajokat és a hidratáló krémet is a körömlemezről, és egy törékeny körmöt hagyhat maga után.

A kutikula olaj rendszeres alkalmazásával körmeid egészségesek maradnak. Továbbá, mivel kezünk különösen száraz a mindennapi tevékenységek során hasznos, ha a nedvesség egy részét kutikula olajjal pótoljuk. Neked is lehetnek egészséges, erős és csoda szép körmeid, csak figyelned kell az ápolásukra. Éppen ezért fontos, hogy tisztában legyél azzal, milyen módon tudod kíméletes módon eltávolítani a lakkot.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}