Jól passzol a gél lakk rövid körmökhöz is?

Rendszeresen visszatérő kérés, kérdés a körmösnél és az otthoni szépítkezéskor is, hogy mennyire mutatós, mennyire megoldható egyáltalán a rövid, pici köröm gél lakkozása. Ebben az írásban összeszedtünk rengeteg olyan díszítési lehetőséget és praktikát, amivel bebizonyosodhat, hogy egyáltalán nem számít, milyen hosszú a körmöd, ugyanúgy gyönyörű manikűrt készíthetsz, vagy készíttethetsz el magadnak.

Miért szeretjük a rövid körmöket? Azért, mert praktikusabbak, egyszerűbbek, könnyebben tisztíthatók és kevésbé „veszélyesek”. Ha gumikesztyűt viselsz a munkád során, sokat dolgozol a háztartásban, sokat sportolsz, vagy épp kisbabád van, akkor biztosan te is tudod, mennyivel egyszerűbben karbantartható a rövidre vágott köröm.


 

A gél lakkozás praktikuma

A gél lakk nagy előnye, hogy tartós, nem oldódik fel egyszerű vegyszerekben és bizonyos szintig még a fémdörzsi hatásának is ellenáll. Bár hozzátartozik a történethez, hogy a takarításhoz, kertészkedéshez, kétkezi munkákhoz javasolt a kesztyű viselése a bőr és köröm megóvása érdekében és a sérülések elkerülése miatt is.


 

Mivel akár 2-3 hétig kitart a gél lakk, illetve könnyedén megoldható a körömvágás, vagy a tisztítás, ezért egyszerű és népszerű megoldás a hölgyek körében. Ha megunod, kifakul, lepattan, akkor pedig speciális oldószerrel könnyedén leoldható. A kapargatás, vagy az acetonba áztatás erősen ellenjavallt, inkább szerezz be profi cuccokat és spórolj időt, gondoskodj a körömágyad egészségéről is.


Apró körmök, fantasztikus színek

A legegyszerűbb megoldás, különösen otthoni gél lakkozáshoz, ha beszerzed a kedvenc színedet, színeidet és egyszerűen pár soron átfested a körmeidet, esetleg csillogó, vagy matt fedőlakkal zárod és tartósítod a hatást. A pici körmöknél, ha azok az ujjbegy végéig sem érnek, célravezető lehet vazelinnel, vagy más praktikus anyaggal bekenni a bőrrel fedett részeket, így könnyebben tüntetheted el a felesleges lakkot.


Szintén egyszínű megoldás egy kis extrával, ha strasszokat vagy matricát is ragasztasz egy-egy körmödre. Ezt szintén nem befolyásolja a köröm hosszúsága, azonban a túldíszítés és a nagyon apró minták optikailag törpíthetik az összhatást. Ha szeretnéd optikailag hosszítani a körmeidet, akkor használj hosszúkás, vékony vonalat, aszimmetrikus mintát vagy nagyobb alakzatokat.


 

Kerek, vagy négyszögletes?

Attól függően, hogy milyenek az adottságaid, melyik tetszik jobban, reszelheted a körmeidet oválisan, lekerekítettre, vagy négyszögletesre, egyenes, de oldalt lekerekítettre. Mindkét esetben ugyanolyan ízléses és mutatós hatást érhetsz el, de fontos, hogy a kialakítás minden egyes körmödön szimmetrikus és egyforma hosszúságú legyen.

A díszítésnél is jó, ha odafigyelsz a köröm formájára. Használd ki ezeket az adottságokat a minta megtervezésekor. Általánosságban igaz, hogy a hosszanti ecsetvonások szépen vezetik a fényt, a keresztbe, vagy átlósan festett sávok viszont izgalmas megoldásokat eredményezhetnek. Ezekkel is kísérletezhetsz, a lényeg, hogy egy fix koncepcióval indulj, akkor biztosan harmonikusabb az összkép.

Te hogyan készíted el a kedvenc manikűrjeidet és pedikűrjeidet a rövidebb körmeidhez? Oszd meg velünk is és inspirálódj a többiektől!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}