Körömápolás télen-nyáron – ezeket ne hagyd ki a rutinodból!

Így nem kell félned, hogy a műköröm vagy a gél lakk tönkreteszi a körmödet!

Ha műkörmeid vannak, amiket körmös épít, esetleg rendszeresen jársz gél lakkoztatni, ez a cikk nem neked szól, hiszen a körmösöd valószínűleg úgyis elvégzi az alap körömápolási eljárásokat.

Ha viszont ezeket otthon, magadnak intézed, vagy esetleg nem élsz ezekkel tartósabb megoldásokkal, „csak” simán lakkozod a körmeidet, mindenképpen fontos, hogy tisztában legyél a körömápolás alapjaival, amiket célszerű minden alkalommal elvégezned.

Leoldás, tisztítás, felkészítés

Fontos például, hogy mielőtt bárminek is nekiállnál, fog egy tálkát, és langyos vízben áztasd a kezeidet körülbelül öt-tíz percig. Ez elég ahhoz, hogy fellazítsa a bőr felső rétegeit, oldja a szennyeződéseket, amiket ezután könnyebben tudsz majd eltávolítani. Az áztatást követően a megpuhult körömágybőrt már vissza tudod tologatni, majd fogj egy arra alkalmas eszközt, és kapard le a körmödön fennmaradt bőrrétegeket.

Ez abszolút fájdalommentes eljárás, mert itt már tényleg csak maradék, odatapadt bőrökről beszélünk, ami nem élő szövet. Végezetül jöhet a fölösleges bőr levágása, ezt azonban csak óvatosan, erre alkalmas bőrvágó ollóval célszerű végezni, hogy ne sértsük meg a körömágyat, és tényleg csak a fölösleget távolítsuk el.
Ápolás és lakkozás magasfokon

Ha ez megvan, következhet az ápoló kúra, ami körömerősítő felkenéséből áll, ami lehet akár méhpempő is, a japán manikűr részeként. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a körmeid erősebbek és egészségesebbek legyenek, ne töredezzenek le, és szép hosszúra megnőjenek. Ha ezzel is készen vagy, és a körmünket megtisztítottad, mindent, amit rákentél, letöröltél, és semmiféle maradvány nincs már rajta, jöhet a reszelés.

Ez már tulajdonképpen nagyrészt esztétikai kérdés, de az esetleges sérüléseket is el lehet vele tüntetni a körömhegyről, így nem fog további repedést, esetleg letörést okozni. Amennyiben ezzel megvagy, egyformára reszelted az összes körmödet, jöhet a lakkozás. Először egy alap réteget kell felkenni, megvárni, míg megszárad, aztán jöhet a színezett körömlakk, tetszés, illetve ízlés szerint.

Szép alapozásra öröm lesz díszíteni!
Ezt majd lehet dekorálni a színekkel, mintákkal, sablonokkal, ez már rajtad múlik. Fontos, hogy minden réteget hagyni kell kellőképpen megszáradni, mert csak így lesz a körömlakk tartós, és így nem fog elkenődni.

Ha minden színezett réteg kellőképpen megszáradt, akkor jöhet a fedőlakk, ami azt a célt szolgálja, hogy védje a színezett lakkot, és tartósabbá tegye a festést, továbbá adjon neki egy plusz csillogást.
Az egészséges köröm mindig gyönyörű!

Fontos, hogy amikor a körmeidről van szó, akkor ne csak az esztétikumot vedd figyelembe, hanem azt is, hogy egészségesek legyenek, mert hosszútávon csak az egészséges körmök szépek. Lakkozhatod akármilyen csodás körömlakkal, ha letörik, illetve elhanyagolt, igénytelen hatást kelt, a körömágy rá van nőve a körömre stb. Az ápolás tehát nem egy kihagyható tényező.

A gyakorisággal kapcsolatban azt szoktam mondani, hogy ha hetente lakkozod magadnak a körmödet, akkor hetente érdemes elvégezni ezt a rituálét, de ha csak két-három hetente gél lakkozol, vagy építed a műkörmeidet, akkor semmi sem történik, ha ezeket az alkalmakat használod egy kis körömápolásra. A lényeg, hogy rendszeres időközönként szánd rá az időt, így szépek lesznek a körmeid.

Fontos tanács, hogy a műkörmöt ne mindig csak töltsd, hanem néha szedd le, hogy el tudd végezni a körömápolási rituálékat. Így nem kell attól tartanod, hogy a műköröm alatt tönkremegy az eredeti körmöd!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}