Így készíts egyszerűen csillámtetoválást

A csillámtetoválás nagyon népszerű testdíszítő eljárás manapság, nemcsak a babazsúrok, gyerek szülinapi partik, hanem még az esküvők elmaradhatatlan kelléke is. Szinte nincs is más olyan lehetőség ugyanis, amellyel egyszerűen, gyorsan nem végleges, de tartós tetoválást készíthetünk. Ismerd meg a fortélyokat ezzel kapcsolatban!

Mire használható a csillámtetoválás?

A csillámtetoválás egy olyan módszer, amellyel könnyen hozhatunk létre a test felületén (általában a kézfejen, a karon vagy a lábon) valamilyen apróbb díszítést. A csillámpor ragyogása feldob bármilyen szettet, és nagyon figyelemfelkeltő is. Éppen ezért különleges alkalmakkor szokott felmerülni a csillámtetkó használata.

Leginkább a gyerekek kedvelik. Ők elképzelhetetlennek tartják, hogy ne kérjenek egy tetoválást, ha arra lehetőség adódik. Lelkes szülők is nekiállhatnak kifesteni a csemetéket egy szülinapi partin, óvónők is kedveskedhetnek így a gyerkőcöknek, de falunapok, fesztiválok idején is mindig találunk egy-egy arcfestőt vagy csillámtetoválót.

A tiniket sem kell félteni, ők is szívesen rakatnak magukra csillámtetkót, ha úgy alakul. S most, hogy már neon színű változatok is elérhetők, akár egy diszkóban is meg tudják mutatni magukon a mintát.

Bár a felnőttek kezén, karján nem túl gyakran látunk csillámtetoválást, gyakori, hogy a menyasszonyok kihasználják e díszítés előnyeit, és készíttetnek maguknak egyet a nagy napra.


 

Hogyan lehet csillámtetoválást készíteni otthon?

Ez a módszer rendkívül egyszerű, bárki könnyedén elsajátíthatja. Így ha lelkes anyuka vagy, aki szeretne örömet okozni gyermekének, mindenképp szerezz be tőlünk egy csillámtetováló szettet, ugyanis csupán ennyire lesz szükség a művelethez!

Kínálatunkban többféle verziót is találsz, ízelítőül néhány:

 

Ezek a készletek nemcsak a sablonokat tartalmazzák, hanem ragasztót és ecsetet is. Érdemes azonban további kellékekre is gondolni: kell például bőrfertőtlenítő a felhelyezés előtt, illetve többféle ecset is. Ezeket is megrendelheted tőlünk.

Hogyan kezdjünk neki?

A csillámtetoválás első lépése, kiválasztani azt a mintát, amelyet majd a bőrre helyezünk. Egy-egy sablon akár többször is felhasználható, ha nem szakad el levétel közben. Azt is tervezzük meg előre, hogy hova kerül majd a díszítés! Alapszabály, hogy a szemhez vagy a szájhoz közel nem rakhatjuk, hiszen káros lehet az egészségre.

Itt jegyezzük meg azt is, hogy a csillámtetoválás elkészítéséhez csak kozmetikai, e célra kifejlesztett csillámport szabad használni, a műkörmökre való csillámporok nem megfelelőek e célból! Ajánlott a rendelés előtt érdeklődni, vajon az általad kinézett termék jó-e a tetováláshoz, mert ha olyan alapanyagokat is tartalmaz, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki vagy felsérthetik a bőrt, akkor kerülni kell a használatukat.

A tetoválás menete e következő:

  • Fertőtlenítsd az adott bőrfelületet!
  • A sablon alján található védőréteget húzd le, majd helyezd a mintát a felületre.
  • Távolítsd el a fenti védőréteget is, és kend be a sablon csillámtetováló ragasztóval – mi a nálunk is kapható BlueStar zselés csillámpor ragasztót ajánljuk.
  • Pár percet várj, vedd le a sablont, majd fesd be a mintát. Ügyelj arra, hogy jó alaposan mártsd bele az ecsetet a csillámporba.
  • Használhatsz többféle színt is a mintának megfelelően, de ha még kezdő vagy, akkor elég egy árnyalat is!
  • A maradék port távolítsd el seprőecsettel! Fixálásra nincsen szükség!

Mit érdemes még tudni a csillámtetoválásról?

A kész mű nem kopik le, akár 2 hétig is tartós marad. A víz sem árt neki: fürdeni, úszni, szaunázni is lehet így. Ha mégis el akarnád tüntetni ezt a díszítést, akkor babaolajba mártott vattával ezt megteheted.

Ha további kérdésed adódik még, akkor keress bennünket bátran!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}