Hogyan használjuk a pigmentport a gél lakkon/műkörmökön?

A pigmentpor az elmúlt néhány év fejlesztéseinek eredménye, egy különlegesen finomra őrölt, por állagú festék. Olyan festékszemcséket (pigmenteket) tartalmaz, amelyek kiemelkedően élénk színt eredményeznek, a finom por állag pedig arra alkalmas, hogy egyenletesen eloszlassuk a dekorálandó felületen.

Ha vastagabban tesszük fel, teljesen el tudja fedni az alatta elhelyezkedő lakkréteget, de ha vékonyabban alkalmazzuk, átüthet az alá festett minta, vagy éppen csak leheletnyi árnyalatot, fémes vagy gyöngyházas fedést adhatunk a körmeinknek.

A pigmentporok egyik kiemelten fontos családja a fémes pigmenteké. Azért olyan különlegesek ezek, mert a segítségükkel tökéletesen fémes és fényes felületeket készíthetünk, teljesen hasonlókat a „folyékony fém” körömlakkokhoz / gél lakkokhoz. Ha egyenletes fém felületet szeretnénk, érdemes fekete alapréteget kenni és arra „feltunkolni” a pigmentréteget, mert ez fog tökéletes fedést és folyékony fémes hatást biztosítani.

A gél lakkozás elkészülte után (pl. sima felkenés, ombre stb.) megköttetjük lámpa alatt a művünket. Fixálásmentes zselélakkra közvetlenül vagy épített műkörömre felvitt, megköttetett műkörömzselére visszük fel a pigmenteket pigmentkefével vagy a szemhéjfesték felvitelére szolgáló szivacsos végű pálcikával.

Az ecsetet vagy szivacsot bemártjuk a pigmentbe, kissé lerázzuk, majd tunkoló mozdulatokkal felvisszük a körömre és eloszlatjuk rajta. A felesleget először finoman keféljük le, majd dörzsöljük át topperrel.

A pigmentet nem csak teljes felületen alkalmazhatjuk, nagyon szépen mutat, ha kisebb mintákat készítünk vele olyan színeken, amelyekhez jól megy az arany, ezüst, réz, bronz stb. színe.

Természetesen nem csak fémes pigmenteket használhatunk. A különféle színpigmentek csodálatosan tudnak keveredni, és mivel nagyon finom porról van szó, nem szemcsésen fognak látszódni egy színkeverékben, hanem szép új színárnyalatot adnak ki. Érdemes a keverésükkel próbálkozni, hiszen a színes alapra felvitt különféle pigmentekkel egyenesen színkavalkádot teremthetünk a körmeinken.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}