Géllakk szett ikreknek: vajon miért a kék a hozzájuk illő szín?

A horoszkóp géllakk szettek nagyon népszerűek, hiszen az egyes jegyek szülötteire kimondottan jellemző árnyalatokat válogatjuk össze, amelyek csomagban, kedvezménnyel rendelhetők. Tudtad? Az Ikrek domináns színe a kék. De vajon miért ez fejezi ki legjobban egyéniségüket?

A színek szimbolikája

Bizonyára te is tudod, hogy a színek mindegyike másodlagos jelentéssel is bír. Elég csak arra gondolnod, hogy amikor erős és lendületes vagy, önkéntelenül is piros ruhát öltesz magadra, amikor pedig szomorú, lehangolt, inkább a feketét vagy más sötétebb árnyalatot választasz.

A színek kifejezhetik az emberek érzéseit, hangulatát és különböző pozitív jelentéseket is társítunk melléjük. A fehér például a tisztaságot, az ártatlanságot, a gyermeki naivitást jelképezi, a sárga pedig a vidámságot, örömöt, életkedvet. A zöld a természetesség, a nyugalom színe, a barna a megbízhatóságot, kitartást sugallja.

A piroshoz és feketéhez nagyon erős érzelmek társulnak: az előbbihez a vadság, a szenvedély ugyanúgy kötődik, mint az erő, a dinamika. A fekete nemcsak a gyász színe, van benne valami fenséges, megközelíthetetlen, misztikus is, ezért nem véletlen, hogy az igazán klasszikus kisestélyik is előszeretettel pompáznak ebben az árnyalatban. Ám ezeket a ruhákat is bátran feldobhatjuk különböző élénkebb kiegészítőkkel, például extravagáns körömdíszítéseket is választhatunk melléjük.
 

A világoskéktől a sötétkékig

A kék vajon mit szimbolizál? Elsősorban a tenger és az égbolt jut eszünkbe róla, éppen ezért a kék a szabadság, a függetlenség színe. Eredetileg a világoskék a női energiákat jelképezte, Szűz Máriát is gyakran ábrázolják kék palástban.

A férfiak színe volt a piros, amely a harciasságot, a félelmet nem ismerő bátorságot, a kitartást juttatja eszünkbe. Csak a II. világháborút követően terjedt el, hogy a leánygyermekeket rózsaszínbe – ami a vörös egy halványabb árnyalata –, a fiúkat pedig kékbe öltöztették.

A kékhez olyan fogalmak kapcsolódnak még, mint a kreativitás, a nyugalom, a csend, a kommunikáció, a nyíltság és az intellektus.

A kék színnek sokféle árnyalata létezik: a világoskékhez a fény, az égbolt, a levegő, a tiszta szellem, míg a sötétkékhez az óceán, a mélység, a víz, a tudatalatti kötődik. Ezért is mondhatjuk, hogy a kék a természetfeletti dolgok színe is, nagyon misztikus.
 

Miért lett a kék az Ikrek színe?

Ikrek géllakk szettünkben 4 darab kékes árnyalatú 3 Step géllakkot találtok. Ezek a következők:

 

Ezek a géllakkok egytől egyig nagyon vonzóak, különlegesek – akárcsak az Ikrek jegyűek. E jegy szülötteinek fő jellemzője a kíváncsiság, mindenről tudni akarnak és a megszerzett információt azonnal tovább is adják. Közülük kerülnek ki az újságírók, szerkesztők, kommentátorok, tanárok: nagyon sok Ikrek dolgozik a médiában, illetve az iskolákban.

Azok, akik május 21-e és június 21-e között születtek a Merkúr bolygó fennhatósága alatt állnak, a Merkúr pedig elsősorban a kommunikáció bolygója. Görög megfelelője Hermész, aki szárnyas sarujával nagyon gyorsan tudott közlekedni és ő közvetített a két világ: a fenti és a lenti között.

Az Ikrek többsége igen bőbeszédű, érdeklődési körük rendkívül széles, éppen ezért nehezen tudnak egy dologra koncentrálni. A divat, a művészet vagy a sport világa ugyanúgy érdekli őket, mint a gasztronómia vagy a műszaki tudományok.


Azért sem véletlen, hogy a kék szín kapcsolódik hozzájuk, mert ez fejezi ki leginkább az intellektusukat, a jó beszédkészségüket és a kettősséget is, ami jellemző rájuk. A kék géllakkból ugyanis egyszerre lehet figyelemfelkeltő, extravagáns manikűrt varázsolni és egy teljesen átlagos, hétköznapi körömdíszítést is.
 

Kiegészítők kék géllakkokhoz

A kék árnyalathoz sok minden illik, de leginkább a fehér. Bájos körömmatricával kislányosabb, csillámló flitterporral vagy a mézsárga Pixie kristály strasszkővel elegánsabb hatást érhetsz el.


Éld meg Ikrek személyiségjegyeidet bátran a körömdíszítés során is! Lehetsz formabontó és szabálykövető is, kínálatunkban minden eszközt megtalálsz a csodás, egyedi manikűröd elkészítéséhez.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}