Miért nem mindegy, milyen színű a géllakk a körmödön?

Az a jó az otthon elkészíthető manikűrben, hogy szabadon megválaszthatod, milyen színűre fessed a körmödet. Mindenkinek vannak kedvenc árnyalatai, de néha-néha újítani sem árt. Írásunkból most megtudhatod, melyik szín mit jelképez és tippeket is kapsz ahhoz, melyiket hol viseld.

A színek szerepe

A színek meghatározóak az ember életében, hiszen általuk kifejezhetjük érzéseinket, hangulatunkat is. Tudvalevő, hogy a színek hatnak ránk, befolyásolják a lelkiállapotunkat is. A lakberendezők már régóta élnek azokkal a trükkökkel, melyeket a színek kombinációjával érhetnek el egy-egy hatás kiváltása érdekében. Miért ne tehetnénk mi is ugyanezt? 

A színek jelentése

Vizsgáljuk meg közelebbről, milyen alapjelentést tulajdonítanak az emberek az egyes színeknek! Persze ezek nem feltétlenül tudományosan megalapozott dolgok, inkább hagyományosan kialakult nézetek, de azért van bennük igazság.

Sok esetben a színek felidéznek bennünk egy-egy fogalmat, tulajdonságot, érzést, így önkéntelenül is adott helyzetben adott szín mellett döntünk. Ezért nem véletlen például, hogy ha rossz a kedved, valamilyen sötétebb színű géllakk után nyúlsz, ha pedig szerelmes vagy, inkább rózsaszínt vagy pirosat választasz. De nézzük is sorjában, mi jellemzi a géllakként leginkább használatos színeket!

Piros

Ez egy igen erőteljes szín, sokan nem is merik a körmükön használni. Pedig lehet nagyon elegáns, ugyanakkor vadul csábító is. A piros az erős emberek színe, határozottságot, önbizalmat, eltökéltséget fejezhet ki.

Állásinterjúhoz nem túl ideális választás, hiszen uralkodási vágyat is jelezhet, ez pedig nem biztos, hogy tetszeni fog leendő főnökünknek. Randikra, partikra, ünnepi alkalmakra viszont bátran választhatjuk.

Géllakkjaink között rengeteg piros színűt találsz: van meggypiros, almapiros, cseresznyepiros és galagonyapiros is, hogy csak a legizgalmasabbakat említsük. A mi kedvencünk a 6 ml-es kiszerelésű Jujubapiros géllakk, mely csillámos verzióban is elérhető nálunk.
 

Rózsaszín

A rózsaszín lakkról megoszlanak a vélemények. Van, aki odáig van érte, más pedig nem használná semmi pénzért. A színről az ártatlanság, naivság juthat először az eszünkbe, a gyermeki báj kifejezője lehet.

Főleg a fiatalok kedvelik, iskolás lányoknak bátran ajánlható. Dolgozó nőként is viselhetünk rózsaszín géllakkot, hiszen szinte minden ruhához megy. Akár farmerben jársz dolgozni, akár kiskosztümben, egy halványabb változattal nem lőhetsz mellé.

Webáruházunk kínálatában biztosan megtalálod a neked megfelelőt: a világos rózsaszíntől kezdve a gyöngyház rózsaszínen át a tearózsaszínig minden a rendelkezésedre áll. A 6ml-es kiszerelésű géllakkok között érdemes szétnézned.
 

Fekete

A TOP 10 géllakk között a feketét is megtalálod, ez is nagyon népszerű. A fekete szín több mindent jelképezhet: a mi kultúrkörünkben elsősorban a gyász színe. Olyan fogalmak kapcsolódnak hozzá, mint a szomorúság, a veszteség, a csalódottság, komolyság, pesszimizmus.

Ugyanakkor a fekete az elegancia, a titokzatosság, a kifinomultság színe is, ezért választják oly sokan. Nagyszerű hatás érhető el, ha egy piros ruhához fekete színű géllakkot választunk: biztosan felfigyelnek ránk.

A fekete még azért is olyan közkedvelt, mert mintákkal díszítve remekül mutat a körmön. Halloween partira készülve kihagyhatatlan, de válassz hozzá narancssárga, fehér géllakkokat is! Ezekből – ha ügyes vagy – vicces, misztikus mintázatokat tudsz készíteni a körmödre. De akkor sincs semmi veszve, ha nincs türelmed az ilyesmihez: ez esetben nézz szét könnyen felhelyezhető öntapadós körömmatrica termékeink között!
 

2022 trendszíne: a lila

Végezetül essen pár szó a lila színről is, mely az idei év slágere volt. A lila is az elegancia képviselője: visszafogottság és titokzatosság egyaránt jellemzi viselőjét. A lila is sokféle árnyalattal rendelkezik, így bárhol megállja a helyét. Piros színű ruhához természetesen ne ezt válaszd, de egy szürke, fekete felsőhöz vagy akár fehérhez is nagyon jól passzol. Rendeld meg a Moonbasanailstől ezt a színt is: most akár akciósan is a tiéd lehet!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}