Géllakk leszedés otthon? Gyerekjáték!

Nincs annál kínzóbb érzés, mint amikor elkezd lenőni a géllakk manikűrünk, és csak hetek múlva tudunk elmenni körmöshöz. Ám szerencsére otthon is le tudjuk szedni a körömlakkot. Ebben a cikkben elolvashatod, hogyan.

Ne kezd el lekaparni/lehámozni/lerágni
Tudjuk, hogy nagy a kísértés, hogy ilyen módokon szedd le a körmeidről a körömlakkot, és nem tudunk hibáztatni. Hiszen kevesebb kielégítő érzés van annál, amikor az ember egy szép rétegben le tudja hámozni a körömlakk réteget a körmeiről.
Azonban óva intünk arra, hogy a gél körömlakk esetében ezzel a módszerrel óriási kárt okozhatsz a körmeidben. Ráadásul a körömlakk keménysége miatt több, mint valószínű, hogy nem is tudod egy rétegben lehúzni. Így valójában fölöslegesen kockáztatod a körmeid épségét, hiszen a veszélyes eltávolítás nem is fogja azt a kielégítő érzést adni.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy mindenképpen körmös segítségére lesz szükséged.


 

Mutatjuk, hogyan tudod otthon biztonságosan eltávolítani a géllakot:
Fogj egy reszelőt, és kezd el reszelni a körömlakk réteget a körmeiden. Ezt a folyamatot szigorúan csak addig csináld, ameddig biztosan nem a köröm rétegét reszeled az ujjaidon. Ezzel a lépéssel elősegítjük azt, hogy sokkal kevesebb körömlakott kelljen leoldani a körmökről, ezáltal kevesebb ideig kelljen áztatni őket.
El is érkeztünk a következő lépéshez: az áztatáshoz. A gél körömlakk eltávolítását ideális a géllakk gyártója által kínált lemosóval csinálni. Ha ez nem áll a rendelkezésedre, akkor használj acetont, viszont nem olyan módon, mint az átlagos körömlakk eltávolítása közben. A géllakk esetében áztatni szükséges manikűrt, ehhez pedig az aceton mellett egy vattapamacsra is szükséged lesz. Áztasd be a pamacsot bőven acetonnal, ezután helyezd a körmeidre.

Miután ezt megtetted, csavard be alufóliába szorosan. Ezt a műveletet csináld meg az összes ujjaddal. Egy turnusban érdemes csak egy kezet kezelni. Ugyan, így időigényesebb, de sokkal kényelmesebb. Az áztatást érdemes 10-15 percig végezni, ám ha ezután sem jön le könnyedén, akkor még tartsd rajta egy 10 percig. Amennyiben fokozni szeretnéd az oldószer hatását, csavard meleg pokrócba a kezeidet, így a hő hatása elősegítheti az oldási folyamatot.

Ha letelt az idő, óvatosan húzd le a réteget. Ha nem jön le az összes körömlakk, töröld át a körmeidet még egyszer acetonnal. Ezután hidratáld körömágyápoló olajjal a körmeidet és a körömágyadat. Kész is vagyunk.


Nem vagy az otthon összetákolt megoldások híve, de körmöshöz sem szeretnél menni? Ez esetben válogass géllakk leoldó szettjeink közül, ahol többféle opciót is találsz. Választhatod az egyszerű, fóliás készletet, de akár a leoldó gyűszűs készletet is. Utóbbi többször is újra használható, ezáltal leveszi a folyamatos utánpótlás terhét a válladról, emellett környezettudatos megoldás.

Esetleg elhatároztad, hogy otthon csinálnád ezentúl a géllakkból készült manikűrödet? Akkor nézz körül géllakk szettjeink között, amik között olyan készletet is találsz, amihez UV lámpa is tartozik. Amennyiben UV/UV-led lámpás szett mellett döntesz, olyan kiegészítőket is a magadénak tudhatsz, mint…

 • 1db Leoldható bonder 6ml
 • 1db Leoldható fixálásmentes fényzselé 6ml
 • 1db 3step géllakk piros
 • 1db Íves reszelő
 • 1db Narancsfa pálca 10cm
 • 1db Íves buffer
 • 1db Moonbasanails körömágypuhító olaj 7ml
 • 1db Moonbasanails nail prep 12ml
 • 1db Géllakk leoldó folyadék 50ml
 • 1db Mini portalanító kefe
 • 1db Géllakk leoldó fólia 10db/csomag
 • 1db 10+1 körömdíszítési tipp - ebook
 • 1db Körömdíszítések lépésről lépésre - ebook
 • 1db 18 géllakkos inspirációs ebook
 • 1 db csomag típusától függő UV/UV-led lámpa

Nézz körül kínálatunkban, és találd meg a tökéletes otthoni szettet!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}