Milyen eszközökre van szükség a géllakkozás, műkörömépítés előkészítő szakaszában?

A műkörömépítés vagy a géllakkozás során többféle anyagot használunk attól függően, hogy a folyamat mely szakaszánál tartunk. Hogy pontosan tudd, mikor melyik körömápolási kelléket kell elővenned, készítettünk egy rövid összefoglalót az építő és a formáló szakasz előtti művelet közben használt termékekről. Ismerd meg, melyik mire jó!

A műkörömépítés szakaszairól röviden

A műkörömépítés, illetve géllakkozás technológiai folyamatát 4 szakaszra osztjuk:

 1. előkészítő szakasz – a lakkozás, illetve műkörömépítés előtt felkészítjük a körmöt
 2. építő szakasz – amikor a zselé, illetve porcelán vagy akril felkerül a körömre
 3. formáló szakasz – ahol a körmök alakját formázzuk, ha műkörmöt építünk
 4. befejező műveletek – körömápolás és díszítés


Persze ezeken a szakaszokon belül vannak olyan részek, melyek kihagyhatóak vagy felcserélhetők, de a legtöbb esetben ragaszkodni kell a megadott sorrendhez. Az előkészítő szakasz is több kisebb szakaszra oszlik, jó, ha mindegyikre nagy figyelmet fordítasz – főleg kezdőként. Nézzük, hogy mit is kell pontosan itt csinálni!

Az előkészítő szakasz lépései

 • Tisztítás, fertőtlenítés: saját kezedet és a vendég kezét is fertőtlenítő folyadékkal kell átkenni.
 • Diagnosztizálás: ez egy nagyon fontos feladat, nem maradhat el. Bizonyos betegségek esetén nem is szabad folytatni a műveleteket. Például érszűkületben szenvedők esetében az elszíneződött körmökre tilos műkörmöt építeni.
 • Bőrfeltolás: csak az erre megfelelő eszközt - a legjobb a narancspálca - használd a balesetek megelőzése érdekében.
 • A körmök rövidítése és reszelővel való megformálása.
 • A köröm felszínének előkészítése: bolyhozás, mattítás bufferrel.
 • Portalanítás: egy erre való portalanító kefével kell áttörölni a körömlemezt.
 • Fertőtlenítő, vízelvonó, tapadásközvetítő felhordása: ezek az előkészítő folyadékok közé tartoznak, fontos szerepük van a tartósság elérése tekintetében.
 • Alátét kiválasztása és felhelyezése műköröm esetén. 

Idáig tart tehát az előkészítő szakasz és csak akkor folytathatod a műveletsort az építő szakasszal, ha megvagy a lépésekkel. Már a felsorolásból is látható, milyen sokféle eszközre és folyadékra lesz szükséged ahhoz, hogy megfelelően megalapozd a körömépítést magát.
 

Fontosabb eszközök az előkészítő szakaszban

Az előkészítő szakasz során igen sokféle műveletet kell elvégezned és oda kell figyelned minden apró részletre. Azt javasoljuk, hogy a tökéletes végeredmény érdekében csak jó minőségű kellékeket használj. Webáruházunkban minden szükséges eszközt megtalálsz, legyen szó reszelőkről, portalanító keféről, netán körömcsiszoló gépről.


 

Nézzük ezeket részletesebben is!

 • Narancspálca

Ez egy fillérekért beszerezhető alapkellék bőrfeltoláshoz, korrigáláshoz, díszítéshez. Egyik vége hegyes, másik vége lapos. A kínálatunkban találsz 6,5 cm-es, 10 és 17 cm-es változatot is belőle.

 • Reszelő és buffer – akár szettben is

A reszelőkből többfélét is érdemes beszerezni, hiszen más-más céllal fogod őket használni. Van, amelyikkel csak a köröm formáját igazítod, és lesz, amellyel a körömlemezeket reszeled át.

A bolyhosításhoz használj buffert, ez egy 2, 3 vagy 4 oldalú szivacsos tömbreszelő, amellyel elősegíted a körömdíszítésed tartósságát. A buffer használata után kerül fel a körmökre a bonder, amely a tapadást biztosítja.

Ha nem akarod elaprózni a dolgokat, rendeld meg a Reszelő és buffer szett előkészítéshez és polírozáshoz termékünket kedvezményesebb áron. A szett 5 részes: a 100/180-as íves reszelők mellett 1 darab íves és 1 darab négyoldalú buffert, valamint egy polírozótömböt is találsz.

 • Portalanító kefe

Szintén elmaradhatatlan kellék: a bolyhosítást követően kell használni. A kicsi, de annál hasznosabb műkörmös kellékek kiegészítői között találod meg ezt az eszközt webáruházunkban. Ugyanitt ragasztószalagokat, áztatótálakat is beszerezhetsz, melyeknek szintén hasznát veszed az előkészületek során.

 • Műköröm-tipek, sablonok

Már az előkészítés szakaszában szükséged lesz a tipekre vagy műköröm sablonokra is, ha körmöt építesz. Ezeket is megtalálod a kínálatunkban a Műköröm kellékek között.

Azt javasoljuk, nézd végig minden kategóriánkat, hogy biztosan ne maradjon ki a rendelésből semmi. Ha kérdésed lenne a termékek használatával kapcsolatban, keress minket bátran, tudunk segíteni.
 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}