Hogyan segíthet egy szép műköröm a szorongás feldolgozásában?

Biztosan te is észrevetted már, hogy a színek és minták, amelyekkel körülveszed magad, milyen erősen hatnak a hangulatodra és az érzelmi állapotodra. Ennek bizony tudományos oka van. Ha elmész egy jó körmöshöz, annak akár terápiás hatása is lehet, és még hetekig élvezheted a jótékony hatásait. Olvass tovább, és megtudod, hogyan űzheted el a stresszt és a szorongást egy szép manikűrrel.

Ha csábító akarsz lenni egy randin, felteszel egy vörös rúzst. Mikor télen bekucorodsz az öledben egy könyvvel, magadra terítesz egy finom, bézs takarót. Vidám virágokkal tarkított könnyű kendőt kötsz a nyakadba, mikor már áhítod a tavaszt. És feketébe öltözteted tested-lelked, amikor gyászolsz.
 

A külsőnkkel belülre is hathatunk

Ezeket a dolgokat mindannyian megtesszük. Természetesen a kultúránk is befolyásolja azt, hogy hogyan ítélünk meg egyes színeket, mintákat, szimbólumokat. Azt viszont rengeteg pszichológiai kutatás alátámasztja, hogy az, amit viselünk, erősen befolyásolja azt, ahogy érezzük magunkat a bőrünkben.

A színekkel és mintákkal azonban nem csak a ruhatáradban érdemes játszanod. Rengetegszer adódik olyan helyzet az életünkben, amikor a ruházatunkat nem alakíthatjuk teljes mértékben kedvünk szerint.


A műköröm az önmegvalósítás eszköze

Hiába vágysz arra, hogy szülés után újra igazi nőnek érezhesd magad egy vadítóan szexis, tapadós miniruhában, ha egyszer a hétköznapi életedben ez a viselet egyáltalán nem szolgálná az érdekeidet. Szerencsére azonban ilyenkor sem kell lemondanod a színek és minták áldásos hatásairól! Csak tedd át a fókuszt a körmeidre.

A körmeid ugyanis mindig veled vannak, bárhová is mész. Odacsempészheted mindazt, ami a szívedben van, sőt, akár befolyásolhatod is saját magadat a segítségükkel. Ha szomorú vagy, vagy nehéz időszakod van, de szeretnéd egy kicsit jobban érezni magad, rengeteget javíthatsz a lelki állapotodon vidám, vibráló színű műkörmökkel vagy géllakkal.

De ennél is tovább mehetsz. A hétköznapi életben időnként nagyon nehéz lehet megtalálni azokat a tevékenységeket, amelyekben igazán kifejezheted önmagad. A kreativitásodat, a gondolataidat, az érzéseidet. A vágyaidat. Talán új kalandokra lenne szükséged, mert unalmas munkát végzel nap mint nap. Apróságnak tűnhet, de a körmeid segítségével olyan felületet teremthetsz magadnak, ahol megmutathatod a világnak mindazt, amit belül rejtegetsz.

A körmeid díszítésén keresztül mesélhetsz a környezetednek arról, aki igazából vagy. Ez akkor is így van, ha a körmösöd készíti el neked, mert saját magad esetleg nem szeretsz ezzel bíbelődni. A választott színekkel és mintákkal közelebb kerülhetsz önmagadhoz, és másokat is beengedhetsz.
 

Terápia és elmélyült tevékenység

Vannak olyan mentális állapotok és élethelyzetek, amikor nem szabad megspórolnod, hogy segítséget kérj egy képzett pszichológustól. Egy kis terápia időnként mindenkinek jót tehet. Ám nem szabad alábecsülni a fontosságát azoknak az alkalmaknak sem, amikor havonta egy-két alkalommal leülsz pár órára a körmösöddel szemben levő székre.

Ha jó körmöst választottál, akkor valószínűleg barátra is leltél benne. Ezek az alkalmak hosszúra nyúlhatnak, és kiválóak egy kiadós beszélgetésre. A minőségi emberi kapcsolatok pedig nagyon sokat tehetnek a mentális jólétedért.
A körömkészítésnek azonban akkor is meg van a maga pszichológiai haszna, ha magadnak készíted el. Anikor a saját megjelenéseden dolgozol, az az önszeretet egyik legjobb módja. Ráadásul olyan elmélyült, kreatív tevékenységet végzel, ami közben igazi flow-élményt élhetsz át. Boldogabb, kiegyensúlyozottabb és teljesebb lehetsz – nem csak csinos.

Webáruházunkban minden eszközt megtalálsz, ha szeretnél belevágni a körömdíszítésbe – nézz körül nálunk!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}