Óvni kell a géllakkból készült manikűrt a nyaralás alatt?

Lassan már a nyár vége felé közeledünk, ám ez nem azt jelenti, hogy vége lenne a nyaralási szezonnak. Viszont a vakáció felvethet pár kérdést a körmeinkkel kapcsolatban: most vigyáznunk kellene rájuk? Netalán vannak olyan anyagok, amelyek gyengítik a felhelyezett géllakot? Ebben a cikkben pontosan erről olvashatsz.

A higiénia szolgálatában, ám a géllak ellen: mi a helyzet a klórral?
Nem hiába fertőtlenítik az uszodák vizeit klórral, hiszen fertőtlenítő hatása nagyon erős. Ez a különböző baktériumok és szennyeződések esetében jól jöhet, de mi a helyzet a géllakkal? Károsíthatja a manikűrünket vagy teljes lelkinyugalommal úszhatunk a medencékben?

Az igazság az, hogy egyáltalán nem tesz jót a géllaknak ez a vegyszer. Ugyanis a klórral való érintkezés lágyíthatja és elszínezheti a gél körmöket. Viszont van egy jó hírünk: ez nem kell megállítson attól, hogy csini körmökkel úszhass az uszodák medencéiben.

Ahhoz, hogy megvédd a manikűröd, mindössze annyit kell tenned, hogy hagyományos fedőlakkal átfested a körmeidet a strandolások előtt.  Emellett arra is érdemes ügyelni, hogy amint kimész a vízből, moss alaposan kezet szappannal. Így megrövidíted a körmeid klórral való érintkezésének idejét.


A tenger vizével is hasonló a helyzet
Vagyis inkább úgy fogalmaznánk, hogy a sós tengerek vizével. Ugyanis a só elszínezheti a gél körmöket és gyengítheti szerkezetüket - egyáltalán nem olyan durva mértékben, mint mondjuk egy hétköznapi körömlakkal festett manikűr esetében, de így is káros hatással van rá.
Ám itt sincs okunk az aggodalomra: a klórhoz hasonlóan egy jó fedőlakk megakadályozza, hogy a só gyengítse a szép manikűrt. Így minden külföldi nyaralás előtt érdemes beszerezni egy jó minőségű átlátszó fedőlakkot, és gondosan lekenni vele a körmeinket.
 

Ami véd a naptól, az már árthat a manikűrödnek: erre figyelj naptej használat esetében
Amennyiben sokat jársz strandra, jogos kérdés lehet, hogy a naptej az milyen hatással lehet a manikűrre. A válasz pedig az, hogy ugyan a hagyományos körömlakkmanikűrök vagy akrilmanikűrök egyáltalán nem reagálnak jól a naptejre – általában gumiszerű, ragadós réteget hozhat létre a körmökön – de a gélmanikűrökre nincsen káros hatása.

Viszont arra mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy a körmös megfelelően vitte-e fel az anyagot a körmökre. Hiszen, ha egy minimális naptej is a köröm és a géllak közé kerül, akkor könnyen hámlásnak indulhat a máköröm. Ezért, ha egy minimális gyanúd is van arra, hogy nem maximálisan egyenletes az anyag felvitele, akkor érdemes olyan naptejjel lefújni magad, ami spray formátummal rendelkezik. Így nem ér a naptej az ujjaidhoz.
 

A víztől alapvetően nem kell tartanod
Amennyiben a körmösöd egyenletesen vitte fel a géllakot a körmeidre, a víz nem jelent veszélyt a manikűrödre. Ugyanis a géllakk vízálló, ergo nem fakul el vagy oldódik fel a medencében – a hagyományos lakkokkal és akrillal ellentétben.

Mégis, ha aggódsz amiatt, hogy a géllak nem lett egyenletesen felvíve a körmeidre és víz kerülne a körmöd és a festék közé, ebben az esetben is felvihetsz egy átlátszó körömlakkot.
 

Biztosra mennél, és egy egyszerű módszer segítségével még tartósabbá szeretnéd tenni a manikűröd? Nézz körül átlátszó fedőlakkjaink között, hogy egyszer se kelljen aggódnod a körmeid miatt a nyaralás során!

Esetleg magad szeretnéd megcsinálni hosszantartó manikűrödet a nyaralásra? Ezesetben nézz körül géllakszettjeink között, és találd meg a számodra legideálisabb készletet!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}