Nyitnak a strandok, elő a körömlakkokkal!

Szerencsére javul és lazul a koronavírus helyzet világszerte, ha nem is találták még meg a vakcinát, az átlag népesség összességében kevesebb megszorításra számíthat. Magyarországon is hasonló a helyzet, a vendéglátóipari egységek, a strandok is nyitnak, a tömegrendezvények koncertek még egyelőre váratnak magukra. Összességében tehát egy kicsit visszafogottabb, de komfortos szabadtéri nyári időszak veszi most kezdetét a városokban, falvakban szerte a nagyvilágban.

Érdemes talán itthon tölteni az idei nyarat, a pénzünket inkább helyi vállalkozóknak adni, mint a világ másik felén elkölteni. Gazdasági szempontból kb. az emberek fele nehezebb helyzetbe fog kerülni, mint a válság előtt, és sokaknál az is kérdéses lehet, hogy folytathatják-e a tevékenységüket. A körmözés szerelmesei talán méginkább az otthoni alkotások felé orientálódnak, hiszen sokkal költséghatékonyabb, mint szalonban elkészíttetni a körmöket. Éppen ezért megmutatunk pár tuti fogást azoknak, akik gyönyörű körmökkel készülnek a balatoni nyárra…

Ne a strand előtti este pedikűrözz!

A vágás, csiszolás, reszelés, bőrpuhítás mikrosérüléseket okoz a bőrödön minden egyes apró mozdulattal. Ez teljesen természetes, és nem kell ettől félni. Ugyanúgy használd az alkoholos fertőtlenítőt, gombaellenes szert, hidratálókrémet, ahogyan eddig is. Egy dologra azonban nagyon figyelj oda!

Legalább 24 órát hagyd pihenni a bőrt, mielőtt közösségi helyekre, vízbe, és különösképpen élő vízbe mész. Fertőzések melegágya leselkedik az apró mikrosérülésekre a körömágyad körülötti vékony bőrrétegnél, és a körmöknél. Ha betartod, hogy vársz a kezelés után legalább egy napot a strandolással, akkor máris rengeteg kockázatot kiiktattál, mai a gyulladásokat, gombákat, baktériumokat illeti.


Tippek a pedikűrhöz

A pedikűr esetében is gyakran alkalmazol gél lakkot? Szuper! Arra azért figyelj oda a nyáron, hogy a túl vastag alapozó réteg balesetveszélyes lehet az ujjas papucsok, nyitott magassarkú szandálok viselése közben. Beleakadhat, letörhet és hadd ne soroljuk, milyen hajhullasztóan kellemetlen sérüléseket okozhat a kiálló díszekkel telirakott, vastag, hosszú lábköröm. Inkább a visszafogottságra törekedj, és ha valami extravagánsra vágysz, variálj a színekkel és csillámokkal, matricákkal, vagy tartogasd a hosszú körömre szánt ötleteket a kezeidre!

A kezeidre is használj fényvédőkrémet!

Könnyen elfeledkezhetünk a kézről, lábfejről a kenekedéskor, hiszen közel sem annyira bevett szokás ezeket is védeni a káros UV sugaraktól, mint az arc és dekoltázs bőrét. Nos, jobban teszed, ha ezekre a felületekre is gondolsz, hiszen az öregedés egyik legelső feltűnő jele sok nőnél a kezek bőrének ráncosodása, foltosodása. Mindig jót teszel vele, ha hidratálod, és épségben tartod ezt a fontos és érzékeny védelmi rendszert, hiszen cserébe ő is megvéd téged a külső hatásoktól!


Színek, színek! Vagy inkább mégsem?

A lakberendezésben, az autógyártásban, a munkahelyeken, a modern képzőművészetben is egyre divatosabb lett az elmúlt néhány évben a minimalizmus, a letisztult és átlátható terek, színek, minták alkalmazása. Te hogy vagy ezzel? Szerinted a manikűr és pedikűr is alkalmazkodhat ehhez? Természetesen! Tehát, ha a visszafogottság híve vagy nyáron is nagyon ízléses körmöket készíthetsz magadnak anélkül, hogy különösebben odafigyelnél az évszak hagyományos színpompájához.

Ha azonban alig várod, hogy végre cseresznyét, dinnyét, csillagos eget, tücsköket, napernyőt, koktélokat pingálhass a körmeidre, akkor ne fogd vissza magad, hiszen legfőbb ideje kiélni ezeket a kreatív késztetéseket. A matrózcsíkos sem megy ki a divatból, és a virágmintát is nehéz megunni. A legjobb, hogy te magad is elkészítheted, hiszen az oldalunkon és a Youtube csatornánkon mindent megtalálsz, amire szükséged van!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}