A manikűr, mint a körömrágás legádázabb ellensége

Nem ritka esett, hogy a szépségszalonokba olyan nők – akár férfiak is – fordulnak meg, akik szégyenkezve ugyan, de felteszik a nagy kérdést: megfelelő körömápolással van esélyem arra, hogy leszokjak a körömrágásról? A válasz igen! Egy tanulmány szerint 21 nap kell ahhoz, hogy egy szokástól megválj. Szóval légy türelmes! Ha a lerágott körmöd takargatása helyett szeretnél szép, ápolt körmöket, itt az ideje tenni ellene.

Felmérések szerint a lakosság több mint 20 százaléka küzd azért, hogy leszokjon a körömrágásról. Talán a munkahelyeden vagy stresszes? Vagy otthon tévénézés közben is körömrágással ütöd el az időt? Vannak élethelyzetek, emberek az életedben, akik hatására kezded el? Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogyan szabadulj meg ettől a kínzó tevékenységtől.
 

Nézz szembe a probléma gyökerével!

A rossz szokások nem légüres térben keletkeznek, ezért hasznos, ha szánsz egy kis időt arra, hogy felismerd, hogy mi késztet rá. Persze lehet, hogy amióta az eszedet tudod rágod a körmeidet, így ha nem is emlékszel arra, hogy mi indította el, de biztosan be tudod azonosítani, hogy mi váltja ki.

Az emberek sokféle okból megteszik, ami egyfajta módja a feszültség levezetésének, hasonlóan ahhoz, ahogy a kisgyerek megnyugszik, ha szopja az úját. Legközelebb, amikor azon kapod magad, hogy szórakozottan rágcsálod a körmödet, gondold végig, mit csináltál előtte. A jövőbeli terveken gondolkodtál? Böngészted a közösségi médiát?
A leggyakoribb kiváltó okok közé tartozik a problémákon való agyalás, a harag és a negatív érzések figyelmen kívül hagyása. Az első lépés, hogy szembenézz ezekkel! 

Műkörömmel a rossz szokás ellen!

Az egyik legjobb módja annak, hogy a rágott körmök megerősödjenek, az a műköröm. Ha a természetes köröm tetején egy zselés műköröm van, az egyfajta pajzsként működik. A műkörmök nemcsak elrejtik a saját rágott körmeidet, de ellehetetlenítik a rágást és széppé varázsolják megviselt ujjaidat.
 

Anyagi ösztönzés a szép körmökért!

Azok az emberek, akik fizetnek a manikűrért, idővel hajlamosabbak lesznek kevésbé rágni a körmüket. Mielőtt elkezdesz lerágni egy körmöt, gondolj arra, hogy hogyan készült a műköröm, mennyi idő, pénz és erőfeszítés ment rá, hogy ilyen szép legyen. Az anyagi ösztönzés talán a legjobb ok, amivel egy manikűr segíthet kordában tartani a kényszert.
 

Otthon is próbálkozhatsz!

Ha úgy érzed, hogy elérted a kívánt célt, és már nem rágod annyira a körmöd, de közben rájössz, hogy a műköröm mégsem neked való, próbáld ki a géllakot. A bátrabbak egy megfelelő kezdő gél lakk szettel otthon is próbálkozhatnak, amihez még nagyobb elkötelezettségre van szükség, de megéri.

Persze amennyiben biztos vagy benne, hogy továbbra is rágod majd körmeidet, akkor mindenféleképpen javasolt a műköröm, mert ezzel a módszerrel 99%-ban sikert tudsz elérni.
 

Ahhoz, hogy körmeid visszanyerjék szépségüket időre van szükségük neked is és „nekik” is. Ez akár több hónapig is eltarthat, ami idő alatt úgynevezett kitöltésekkel érdemes fedezni a köröm tövében lévő rést, amikor a növekedés megkezdődik. Miközben szép lassan a műköröm alatt a saját körmöd is megnő és megerősödik. Igen, jól hallottad, a módszer garantált, a zselés manikűr csodákra képes!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}