Így tedd tartósabbá a manikűröd!

Mindannyian imádjuk a gyönyörű, igényes körmöket. Viszont a friss manikűr állapotának a fenttartása nem egyszerű feladat. Ebben a cikkben elolvashatod, hogyan növelheted meg a körmeid tartósságát!

Miután kész vagy a manikűröddel, rendszeresen hidratáld olajjal!
Ugyan a géllakknak csak jót tesz az, hogyha a felhelyezés előtt minden olajos réteget leszedsz róla körömlakk lemosóval. Viszont ez a folyamat nagyon szárazzá teheti a körmöket, ami hosszútávon a köröm letöréséhez, hogy a körömlakk lepattogzásához vezet. Ezért a manikűr elkészültével érdemes visszahidratálni a körmöket az eredeti állapotukra. Ezt könnyedén megteheted úgy, hogy naponta olajozod a körömágyaidat.

Bánj finoman a körmeiddel!
A hétköznapokban rengeteg olyan káros szokás ragadt ránk, ami nagyon károsíthatja a körmöket. Ilyen például a matrica kapargatás, a dobozos üdítő körmökkel való kinyitása vagy egyéb olyan tevékenységek, ahol nagy súlyt helyezünk a körmeinkre. Ezek a tevékenységek nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a körmök töredezettek legyenek, esetleg idő előtt letörjenek.

Ugyan nagyon jól tudjuk, hogy ezeket a káros szokásokat nagyon nehéz levetkőzni. Ám mindenképpen érdemes, hiszen jelentősen javíthatja a körmeink állapotát, ha óvatosan bánunk velük.
Hetente helyezz fedőlakkot a körmeidre!
A fedőlakk pont azért fedőlakk, mert az általa képzett fedőréteg védelmet ad a manikűrnek a környezeti hatásokkal szemben. Igen ám, de a feladata miatt ez a réteg folyamatosan kopik, ezért hetente érdemes frissíteni rajta.
Arra ügyelj, hogy az újralakkozás előtt töröld át serényen a manikűröd körömlakk lemosóval, és csak ezután helyezz rá újabb fedőlakk réteget. Ugyanis a hétköznapok során olajos réteg és egyéb szennyeződések is képződhettek rajta. Ha pedig erre a rétegre festünk rá fedőlakkal, akkor sokkal kevésbé lesz tartós.

Minden mosogatás közben használj kesztyűt!
Akár géllakk van a körmeiden, akár hétköznapi körömlakk, a mosogatás a körömfestés gyilkosa. Hiszen a forró víz hőmérséklete és párássága miatt meggyengíti a körmökön lévő lakkréteget, ezáltal sokkal könnyebben megtöredezhet. Ezért amikor mosogatsz, ajánlott kesztyűvel védeni a manikűröd.

Körömfestés közben is alkalmazhatsz olyan technikákat, amik sokkal hosszantartóbbá teszik az eredményt
 

1. Told vissza a bőrt a körömágyhoz!

A köröm tövében található bőrréteg meggyengítheti a körömlakkréteg szerkezetét, ezáltal sokkal könnyebben lejöhet a manikűr. Emiatt minden körömlakkfestés előtt érdemes visszatolni a körömágyhoz ezt a réteget, így nem fog belelógni a körömfestésbe.

2. Ne forró vagy szappanos vízzel készítsd elő a körmeidet!

Vannak olyan emberek, akik azzal szeretnék előkészíteni a körmöket a festésre, hogy lemossák forró ésvagy szappanos vízzel. Lehet, hogy te is így végzed el ezt a folyamatot, ám óva intünk, hogy ez nem egy hatásos módszer.
Hiszen a forró víz manipulálhatja a köröm méretét, míg a szappan olajos réteget hagyhat a körmökön, ami gyengíti a körömlakk tartósságát. Ehelyett célszerű alkohol tartalmú folyadékkal áttörölni a körmöket – akár aceton tartalmú körömlakk lemosót is használhatsz ehhez a folyamathoz.

3. Válts géllakk manikűrre!

A géllakkból készült körömfestés sokkal több ideig fennmarad a körmökön, mint a sima, hétköznapi körömlakk. Emiatt, ha elsődleges szempont számodra, hogy tartós legyen a manikűröd, akkor érdemesebb lehet géllakk mellett dönteni.

Nem szeretnél a körömfestésért szalonba menni? Nem is kell: a Moonbasa géllakk szettjei lehetővé teszik a könnyed, otthoni géllakk festést. Válogass kedvedre géllakk szettjeink közül, és készítsd el az álom manikűröd!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}