Porcelán körömépítés – mit kell tudni róla?

A porcelán a legrégebben használt műkörmös alapanyagok közé tartozik. Mégis, a zselé megjelenése után egyre kevesebben dolgoznak ezzel az anyaggal.

A manikűr világában a zselé megjelenése nagyon gyorsan berobbant, ami főleg könnyű kezelhetőségének és természetes összhatásának tudható be. Bár a legtöbb műkörmös inkább ezt az anyagot választja szívesebben, az utóbbi években a porcelán is kezdte visszanyerni népszerűségét, mint műkörmös alapanyag. Persze az igazán profi műkörmösök mind a két anyagot könnyedén használják, hiszen vendégenként változó lehet, hogy melyik anyag számukra a legmegfelelőbb.

A porcelán műköröm építése abban az esetben ajánlott, ha a vendég allergiás a zselé valamelyik összetevőjére, ha vékony a körömlemez és nagyon égetné a zselé lámpában, valamint a zselé anyaggal előfordultak már felválási problémák.

A porcelán műköröm alapanyag rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik, ezek a következőek:

  • Könnyen oldható – így az eltávolításnál minimális reszelés szükséges, ami főleg a vékony körömlemezzel rendelkezőknél jelent nagy előnyt.
  • Megkötéshez nem szükséges UV vagy LED lámpa (kivéve az UV porcelán) – így az elkészítési idő rövidebb, mint a zselénél.
  • Polírozható – így tehető fényessé a felülete, ami azért nagy előny, mert míg a fényzselé bizonyos anyagokkal érintkezve besárgulhat, addig a polírozással ez elkerülhető.

Persze a porcelán alapanyag kevésbé előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik, főleg a liquid erős szaga az, ami miatt nem kedvelik sokan. Ezen kívül a porcelán keményebb a zselénél, ami miatt nehezebb reszelni. De az is előfordulhat, hogy a kliens idegennek érzi a porcelán anyagot a körmein, hiszen van egy minimális térfogat csökkenése a 24-48 órás kötési idő folyamán.


 

Mit kell tudni a porcelán műköröm alapanyagról?

A porcelán (acryl) műköröm építéséhez két komponens kombinálására van szükség. Az egyik    komponens a porcelán por, a másik pedig a folyadék, vagyis a liquid. A liquidnek több változata is létezik, a hagyományos, az uv-liquid és a szagtalan, azaz odorless liquid.

A hagyományos liquid híg állagú és szagos folyadék. Sokan pont ezért nem kedvelik és nem is választják a munkájuk során. Viszonylag gyors a kötési ideje, olyannyira, hogy a polimerizáció a levegőre kötő anyagoknál már a formázás közben megkezdődhet, így a kezdőknek első alkalommal ritkán lopja magát a szívükbe ez az anyag, azonban több gyakorlás után megnyerő lehet számukra. Léteznek kötést lassító adalékok is, azonban ezek sárgíthatják a körmöt. Érdemes liquides ecsettel átkenni a felületet, mert ezzel kissé lassíthatjuk a kötést, így nyerve egy picivel több időt az anyag elterítésére.

A porcelán műköröm építése minden esetben természetes szőrű ecsettel történik, mivel a műszőr nem alkalmas arra, hogy a liquidet felszívja.

A szagtalan, odorless porcelán egy jó alternatív megoldás lehet a szagos liquid helyett, azonban ez az anyag sem teljesen szagtalan.

Az UV porcelán nagy előnye, hogy teljesen szagtalan, így a hagyományos monomerre érzékeny vendégek esetében is nyugodtan használható. Hátránya, hogy nem lehet elkerülni a lámpás köttetést, mivel az anyag kötése UV fényre történik.

A porcelán nagyon széleskörűen felhasználható alapanyag, hiszen nem csak csodás körmök építésére, de díszítésre is tökéletesen alkalmas. Fantasztikus 3D alkotások készülhetnek belőle, így azoknak a műkörmösöknek is érdemes kipróbálni a porcelán anyagot díszítésre, akik a műkörömépítéshez a zselét részesítik előnyben.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}