Géllakk manikűr 101: így készítsd el magadnak otthon!

A géllakból készült manikűr jelenleg reneszánszát éli. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készítheted el te is - otthonod melegében!

Formázd a körmeidet!
Mielőtt neki fognál a festés folyamatának, először is érdemes lereszelni a körmeidet. Ennek elsősorban az a jelentősége, hogy ne törjenek le a körmök idő előtt, hiszen reszeléssel el lehet távolítani a minimális sérüléseket a körmön. Ezáltal nem repednek tovább, és nem törnek le körmeid.
Viszont, ha hosszúak a körmeid, a reszelésnek olyan funkciója is lehet, hogy megformázzuk a körmök alakját. Átalakíthatod őket szögletes, mandula vagy akár hegyes formájúra is. Bátran kísérletezz a körömformázási alakzatokkal! Azonban érdemes ügyelni arra is, hogy reszelés után menjünk át még egyszer a körmök szélein reszelővel. Hiszen ekkor a köröm szélei alá begyűrődhetnek lereszelt darabkák.


A reszelés után érdemes visszanyomogatni a körömágyat, ezzel sokkal tartósabbá téve a manikűrünk. Elég egy kis körömágypuhító olajat rakni a körmeink szélére, ezután visszanyomogatni a körömágyunkat.


Csapjunk bele a körömfestésbe!

Miután megfelelően előkészítettük a körmöket, indulhat is a körömfestés! Első lépésként érdemes alkohollal megfelelően eltávolítani az olajat a köröm felszínéről. Nemcsak a körömpuhító olajat tudjuk így leszedni a körmeinkről, hanem a köröm természetes olajosságát is. Ezáltal a körömlakk sokkal jobban fog tudni tapadni a felszínhez.

A tisztogatás után applikáljuk fel az alaplakkot. Ez legtöbbször egy olyan átlátszó körömlakk, ami sokkal tartósabbá teszi a manikűrt. Ezáltal sokkal több ideig fennmaradhat a szín a körmeinken.

Ezután jöhet a körömfestés fő attrakciója: a kiválasztott szín felfestése. Célszerű vékony rétegekben felhelyezni a lakkot a körmeinkre, így sokkal gyorsabban fog tudni száradni a lakk a lámpa fénye alatt. Miután végeztünk az első réteg felapplikálásával, rakjuk az UV lámpa fénye alá a kezünket, és szárítsuk meg a lakkot.
A folyamat után újból megismételhető a lakkréteg felhelyezése. Van, aki csak két réteg körömlakott rak fel a körmeire, van, aki hármat. Ez teljesmértékben preferencia kérdése, rakj annyit, amennyit csak szeretnél.

Befejezésnek nagyon ajánlott egy fedőlakkot is felrakni a körmeinkre. Hiszen ez a lépés is növeli a manikűr tartósságát, és minőségét. Fedőlakkból választhatsz egy sima, egyszerű átlátszó lakkot, de akár játszhatsz is a variációkkal: a rendelkezésedre állnak csillámos, halvány színt adó változatok is. Szimplán preferencia kérdése, hogy melyikre esik a választásod.


Így távolíthatod el a manikűrt
Köztudott, hogy a gél körömlakk nem jön le átlagos körömlakk lemosóval. A géllak csak az erre a célra kitalált géllak lemosóval jön le. Ebből a lemosóból érdemes bőven rakni a pamacsra, ezután a körmünkre applikálni, és alufóliával való körbetekeréssel fixálni. Ezután 15 percig hagyd rajta a lemosóval átitatott pamacsot.
Fontos, hogy ebben az időben ne szedd fel egyáltalán a pamacsot, hanem hagyd ázni a lakkot. Az idő leteltével húzd le a pamacsot, és kész is vagyunk.


Amennyiben kedvet kaptál a géllak festéshez, nyugodtan válogass géllak szettjeink közül. Ezek a szettek tartalmaznak…

 • 1db Leoldható bonder 6ml
 • 1db Leoldható fixálásmentes fényzselé 6ml
 • 1db 3step géllakk piros
 • 1db Íves reszelő
 • 1db Narancsfa pálca 10cm
 • 1db Íves buffer
 • 1db Moonbasanails körömágypuhító olaj 7ml
 • 1db Moonbasanails nail prep 12ml
 • 1db Géllakk leoldó folyadék 50ml
 • 1db Mini portalanító kefe
 • 1db Géllakk leoldó fólia 10db/csomag
 • 1db 10+1 körömdíszítési tipp - ebook
 • 1db Körömdíszítések lépésről lépésre - ebook
 • 1db 18 géllakkos inspirációs ebook
 • és csomagtól függően egy UV lámpát, aminek típusa szintén az adott csomagtól függ.

Kedvet kaptál a géllak az otthoni géllak festéshez? Ez esetben nyugodtan nézz körül géllakk készleteink között, és varázsolj magadnak gyönyörű manikűrt!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}