A rövid köröm festése 1.

Nagyon sokat írtunk már a különféle körömfestésekről és körömmintákról, de ezekben a leírásokban általában közepes vagy kifejezetten hosszú körmökről van szó.

Pedig a rövid köröm is bátran festhető, sőt van egy kifejezett trend, ami a rövid körmök díszítéséről szól.

Sokan vagyunk, akik valamilyen oknál fogva nem tudjuk vagy nem akarjuk megnöveszteni a körmeinket. Vagy képtelenek vagyunk dolgozni (pl. gépelni) hosszú körmökkel, vagy kisbabát gondozunk és nem akarunk balesetet, esetleg olyan rossz minőségűek a körmeink, hogy hosszas próbálkozás után felhagytunk a növesztéssel.

Van, akinek egyszerűen nem áll jól a hosszú fazon, hiszen körmei az ujjak vége felé szélesednek és ez megnövesztve kiterülő, fura formát ad. Nem kell elkeserednünk, hiszen a „csutka” körmeinket is bátran festhetjük és lehetünk vele ugyanolyan trendik, mint más a „karmaival”

A rövid körömre is bátran tehetünk/tetethetünk gél-lakkot, hiszen bár ezzel a technikával a köröm hosszán nem tudunk változtatni, de a tartását, kinézetét és a formáját kiválóan korrigálhatjuk a segítségével. Ha valamilyen oknál fogva a körmeink elvékonyodtak, lemezesen vagy hosszanti irányban törnek, esetleg rágtuk és szeretnénk megszabadulni ettől a rossz szokástól, a zselélakk minden esetben jó szolgálatot tehet.

Gél lakk blog

A kép csak illusztráció!

Azt hihetnénk, hogy a rövid köröm festésére csak szűkös lehetőségek állnak rendelkezésre, de ez nem így van. Tény, hogy van, ami nem annyira mutatós (pl. a francia festés egyes változatai, a chevron vagy az óriás minták), de a legtöbb, az oldalon eddig bemutatott technika megfelel erre a célra. A rövid körmökön kifejezetten izgalmas látványt nyújtanak a feltűnő színek, a meghökkentő minták, bár kifejezetten rövid körmök díszítésére nem vagy csak ritkábban használunk pl. rátéteket, 3D díszeket.

A rövid, ámde feltűnően festett körmök fiúsan nőiesek, tehát nem a díva, hanem mondjuk a Marlene Dietrich-féle vonalat, nem a tündérkirálynő, hanem az iskoláslány, nem a primadonna, hanem a Madonna-féle stílust képviseli.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}