Kényelem vagy esztétika? Meddig vagy hajlandó elmenni?

A műköröm viselésének egyértelműen esztétikai okai vannak, hiszen az ápoltság része a szép köröm, és ha a sajátunkkal nem vagyunk elégedettek, akkor bizony szükséges, hogy ilyen megoldásokhoz nyúljunk.
Persze a körömviselésben is kialakultak különböző trendek, divathullámok, és sokszor ezek egészen meghökkentőek, kívülről a valóságtól elrugaszkodottnak is tűnhetnek.
 
Sok minden ugyanakkor csak megszokás kérdése, így például a nagy és hegyes körmöket is meg lehet szokni, ha éppen ezekhez ragaszkodik az ember. Néha azonban látni olyan meghökkentő kreációkat, amiket egészen biztosan nem lehetne viselni a mindennapokban – de ezek többnyire nem is erre valók, csak a kreativitást, a különböző technikákat hivatottak bemutatni.
 
Mégis, hogy lehet ezekkel a körmökkel bármit is csinálni?
 
Ettől függetlenül az utcán is láthatunk nap, mint nap olyan méretű és formájú körmöket, hogy bár szépek, extrémek, tetszenek, de korántsem vagyunk biztosak benne, hogy alkalmasak arra, hogy a mindennapi tevékenységeinket elvégezzük ezekkel. Óhatatlanul és jogosan merül fel a kérdés: lehet ezekkel létezni?


 
Nos, lehet, de meg kell szokni. Vagyis ezen a ponton fontos a fokozatosság, amiről már korábban is ejtettünk szót. Akinek nem volt még műkörme, az lehetőleg ne hosszú és hegyes karmokkal kezdjen, hanem a megszokottnál éppenhogy picit nagyobbakkal, és ezt fokozatosan növelje. Így mire eljut a nagy körmökig, már nem fognak akkor változást jelenteni, és az ember megtanulja őket kezelni is.
 
Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy ezek a körmök nem éppen a kényelem eszközei. Éppen ezért az a fő kérdés, hogy meddig vagy hajlandó elmenni a divat kedvéért, és mennyire áldozod be a saját kényelmedet. Kicsit olyan ez, mint a magas sarkú cipők viselése: nem igazán kényelmes, de ad annyit esztétikai szempontból, hogy mégis hajlandóak legyünk bevállalni. Hogy ki mekkorát, az pedig már egyéni ízlés kérdése, mindenesetre a lehetőségek gyakorlatilag végtelenek, csak győzzük fantáziával (és körömmel).

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}