Profi körmös eszközök, kellékek, kiegészítők nem csak szakembereknek!

A műkörmözés, vagy gél lakkozás első blikkre nagyon egyszerű dolognak tűnhet: színes lakkok egy kis kézügyesség és csodás manikűrök, pedikűrök és persze zseniális fotók készülnek a közösségi médiára. A valóság, akárcsak bármely szakmai terület esetében, ennél kissé összetettebb. Nem véletlenül egy éveken át tanulható szakma a manikűr-pedikűrös, vagy a művészeti szintű körömdíszítés.

Az igaz, hogy például a gél lakkozás alapszintű ismeretei könnyebben elsajátíthatók, kis utánajárással és jó minőségű eszközökkel sokan maguknak is elkészítik otthon pár első próbálkozást követően. Fontos a kézügyesség, főleg, ha díszítés, francia manikűr is készül. De kanyarodjunk is vissza a minőségi alapanyagokhoz. Nem csak a műkörömnél, nem csak a gél lakknál lehet meghatározó és nélkülözhetetlen a jó lakkok és a profi eszközök használata.


 

Legtöbben a lakkok minőségére fokozottan odafigyelnek, de a tiszta, rendezett, profi felszerelés kevesebb figyelmet kap.

Miért fontos az eszközök higiéniája és jó állapota?

Ha belegondolsz ugyanolyan higiéniai kockázat lehet egy használt reszelő, buffer, vagy olló, mint akár a törölköződ, az ágyneműd, a toaletted. Azok az eszközök, tárgyak, amik rendszeresen a bőrünkhöz, körmünkhöz érnek potenciálisan fertőzésveszélyt jelenthetnek.

Ahogyan a sminklemosó szivacsodat, a púderes szivacsokat, vagy akár a fehérneműidet, alsóöltözetedet, úgy ezeket a használati eszközöket is minden alkalommal tisztítani, fertőtleníteni, ápolni szükséges! Ez egy szalon esetében előírás és talán jóval szigorúbb is, mint a háztartások esetében.


 

Mennyit spórolhatsz egy minőségi eszközzel?

A gyakori tisztítás és fertőtlenítés, vagyis a fizikai és kémiai behatások egy idő után elhasználttá és alkalmatlanná tehetik az eszközöket. Kopottabbak, elszíneződnek, elfáradnak. Ezeket az állapotromlás miatt újra-és újra be kell szerezned. Ha egy magasabb minőségből, emiatt akár magasabb árkategóriából választasz, vagyis ár-érték arányban kiemelkedőbbet, akkor strapabíróbb eszközeidet elég lesz ritkábban lecserélni.

Nem csak pénzt, de időt és energiát is spórolsz azzal, ha profi, szalonminőségű eszközöket alkalmazol saját célra, otthonodban is. Miért? Próbáld ki és meglátod mi a különbség egy igazán éles és egy csorbább olló között. Megtapasztalhatod mi a különbség a különböző erősségű reszelők és bufferek között. Egy tűhegy vékonyságú ecsettel öröm az aprólékos díszítés is. Szintén időt spórol neked az, hogy a jól kialakított, ergonomikus eszközökkel kevésbé fárasztóbb, kevésbé pepecselős a munka.


 

Egyéb kiegészítők

A kínálatunkban táskákat, tégelyeket, kéztámaszokat, állványokat is találsz, hogy minden szükséges eszközt egy helyről, kényelmesen tudj beszerezni. Itt is fontos hangsúlyozni, hogy nem csak a szakembereknek, de az otthoni kreatívkodóknak is fontos az ergonómia, a megfelelő ülőhelyzet, a kéz alátámasztása, a készletek, kiegészítők rendezettsége, elérhetősége. Aki napi 8 vagy több órában végzi ezt a tevékenységet, annak pedig lényegében kötelező, hiszen akár későbbi egészségkárosodás, rendszeres ínhüvelygyulladás, hátfájás is elkerülhető ezáltal.

Kövess minket a Facebookon, a Twitteren, és a YouTube csatornánkon is, ha még több hasznos tartalmat szeretnél a témában. Iratkozz fel és kérdezz bátran, hogy az akciókról és az újdonságokról is elsők között értesülhess!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}