Kezdő körmös vagy? Íme, a legfontosabb műkörmös szakkifejezések

Ha most kezdtél el érdeklődni a műkörmözés, körömdíszítés iránt, hamar szembesülhettél azzal, hogy milyen sokféle szakkifejezés létezik ebben a szakmában, illetve hobbiban is. Most összegyűjtöttük számodra a legfontosabb fogalmakat, hogy eligazodj a kézápolási termékek útvesztőjében.

Miért kell ismerni a szakkifejezéseket?

Mint minden szakmának, a műkörmös hivatásnak is megvannak a speciális kifejezései és szavai, amelyeket csak azok ismernek, akik művelik a tevékenységet. Ahhoz, hogy megértesd magad munkatársaiddal, vendégeiddel vagy hogy a megfelelő terméket tudd kiválasztani webáruházunk kínálatából, neked is tudnod kell, melyik fogalom mit takar.

Lehet, hogy először keverni fogod az egyes elnevezéseket vagy nem jut majd eszedbe az adott termék pontos felhasználási módja, de ne csüggedj, egy kis odafigyeléssel hamar elsajátíthatod ezt a szaknyelvet.

Segítségképpen összegyűjtöttük az általunk leghasznosabbnak vélt szakszavakat, amelyek ismeretére szükséged lesz a munkád során. Akár hobbi műkörmös vagy, akár szalonban kívánsz dolgozni, jó, ha a sikeres kommunikáció érdekében ezeket a kifejezéseket használod, hogy egyértelmű legyen mindenki számára, melyik termékre gondolsz.


Nail prep

A nail prep kifejezéssel nap mint nap találkozhatsz, ha a körmös szakmában dolgozol. A nail prep az egyik leggyakrabban használt műkörmös segédanyag, egy olyan előkészítő folyadék, amely a géllakk vagy zselélakk, illetve a tip (mindjárt elmondjuk, mi is ez) tapadását segíti. Vízelvonó és gombaölő hatása van, savmentes, színtelen. Célja a köröm megtisztítása a kórokozóktól.

Először mindig ezt kell használni, ha körmöt díszítesz. A köröm bolyhosítását követően kis ecsettel kell felvinni a köröm teljes felszínére vékony rétegben és meg kell várni, hogy megszáradjon. Nem kell hozzá UV-lámpát használni. Nem gond az sem, ha a bőrrel érintkezik véletlenül.

Webáruházunkban többféle nail prepet is találsz, nézd meg újdonságunkat, a 14 ml-es kiszerelésű rizskivonatos nail prepet. A rizs jótékony hatása közismert, javítja a köröm szerkezetét.


Primer

A másik fontos előkészítő folyadék a primer. Ezt csak a nail prep felvitele után szoktuk használni, ennek is van vízelvonó és fertőtlenítő hatása. Emellett azonban zsíroldó tulajdonságokkal is rendelkezik, de a legfőbb célja a tökéletes tapadás biztosítása.

Kétféle primer létezik: a savas és a savmentes. Mindkettővel óvatosan bánj, a bőrrel érintkezve irritációt okozhatnak, ilyenkor érdemes lemosni vízzel az érintett bőrfelületet.

A primert is ecsettel kend fel a körmökre, 1-2 perc alatt fog megszáradni, utána folytathatod az előkészítést a lakkozáshoz, építéshez.


Bonder

Ezt követően kerül sor a bonder felvitelére, amelyet viszont már UV-lámpa alatt kell köttetni. A bonder egy kétoldalú ragasztóként működő, tapadást elősegítő anyag. Létrehoz egy réteget a köröm és a díszítés között: lakkzseléhez, géllakhoz és porcelánhoz is használható. Leoldható bonder többféle kiszerelésben is kapható webáruházunkban.


Buffer

A buffer jelentése: szivacsos tömbreszelő. Ezt is az előkészítés fázisában használjuk, ezzel bolyhosítod fel a körmöt. Nagyobb méretű, mint egy körömreszelő, éppen ezért gyorsabban lehet vele haladni. A bufferek kategóriában kettő-, három- vagy négyoldalú buffert is találsz nálunk, szín alapján is válogathatsz a reszelők között.

Tip

Végezetül essen szó a tipről is, melynek segítségével a körmök meghosszabbíthatók, a műkörömépítés során használjuk ezt az eszközt. A tip egy műanyag körömforma, amelyet a lereszelt, levágott, megrövidített természetes körmök végére ragasztunk. Az összereszelés után ezt borítjuk be majd körömépítő anyaggal, ami általában zselé.

A tip lehet szögletes vagy hegyes formájú, a szélessége számít. Ha biztosra akarsz menni, válassz 100 db-os nail tip boxok közül, amikben többféle méretű tip is van. A tipes műkörmök készítéséhez tipvágót, eltávolításukhoz tipleoldót is találsz kínálatunkban.
 

Reméljük, hasznosnak találtad rövid összefoglalónkat. Amennyiben további érdekességekről, körömtrendekről szeretnél olvasni és elsőként értesülni az akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre! Kövesd figyelemmel blogunkat is, ahol hétről hétre szakmai tanácsokat kaphatsz és megismerheted termékeinket, felhasználási módjukat.
 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}